Δράση καθαριότητα – Σταθμός τα σχολεία μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δράση καθαριότητα – Σταθμός τα σχολεία μας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάθε εβδομάδα καθαρίζουμε και ένα σχολείο

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου ξεκίνησε μια νέα δράση στον δήμο μας με στόχο την φροντίδα και την καθαριότητα των σχολείων μας. Η αρχή έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης όταν ο ενεργός σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησε την  συνεργασία της Διεύθυνσης Καθαριότητας για να καθαριστεί το σχολείο. Ο αντιδήμαρχος κύριος Γιώργος Παπαχρόνης στο πλαίσιο «πράττουμε ό,τι καλύτερο με στόχο το πρότυπο» οργάνωσε μια δράση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εργάτες, πλυστικά μηχανήματα, οι γονείς των παιδιών και ο ίδιος παρών όλη μέρα με κέφι και ενέργεια παρέδωσαν στους μικρούς μαθητές ένα σχολείο πεντακάθαρο και περιποιημένο (οι φωτογραφίες μαρτυρούν τα προαναφερόμενα).

Την ιδέα ενστερνίστηκε άμεσα ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και έδωσε εντολή η δράση αυτή να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία και να γίνεται σε μόνιμη βάση, ώστε κάθε Σάββατο να καθαρίζεται – σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων- και από ένα νέο σχολείο.

Δράσεις τέτοιου είδους που βγαίνουν λίγο από τα στενά όρια υποχρεώσεων και «πρέπει» των υπηρεσιών πραγματοποιούταν μόνο αποσπασματικά από εθελοντές. Και επειδή ο ρόλος των εθελοντών είναι  πάντα επικουρικός και οι εθελοντές στην χώρα μας λίγοι, ο περιβάλλων χώρος όλων των σχολείων μας παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης και δεν μου φαίνεται υπερβολικό για κάποια σχολεία να μιλήσω και για πλήρη εγκατάλειψη.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης μίλησε με τα τοπικά νέα για την συγκεκριμένη δράση και δήλωσε τα εξής: ο σκοπός της δράσης είναι διττός. Ο πρώτος είναι αυτός που φαίνετα:ι η καθαριότητα και το περιβάλλον. Ο δεύτερος αφορά την Παιδεία, την συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και τα θεμέλια που βάζουμε στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ώστε να δημιουργήσουμε στο μέλλον ενεργούς δημότες. Εμείς πρώτοι θα δώσουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας με τις πράξεις και τις συμπεριφορές μας. Θα τους εμπνεύσουμε με τον τρόπο ζωής μας γιατί μόνο έτσι θα πορευτούμε με σιγουριά στο μέλλον,

Η αρχή έγινε…Συνεχίζουμε!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις