Η Αλκυόνη Παπαδάκη και το Λύκειο Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η Αλκυόνη Παπαδάκη και το Λύκειο Νέου Ψυχικού

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Λυκείου Νέου Ψυχικού οι μαθητές της Β΄ Λυκείου υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τη διακεκριμένη και πολυαγαπημένη συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλαναγνωσίας» «ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ».

Στην εκπαιδευτική κοινότητα του Λυκείου Νέου Ψυχικού έχει εδραιωθεί η πεποίθηση πως η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων συμβάλλει στη γλωσσική και αισθητική καλλιέργεια του μαθητή, ενώ παράλληλα τον ευαισθητοποιεί απέναντι στα προβλήματα της ζωής. Υπό το πρίσμα αυτό λειτουργεί και φέτος στο σχολείο  το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μαθητών με τη συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη.

Οι μαθητές είχαν διαβάσει στη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς βιβλία της συγγραφέα, εκπονώντας παράλληλα και δημιουργικές εργασίες πάνω σε αυτά. Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 λοιπόν, τους δόθηκε και η ευκαιρία να την γνωρίσουν από κοντά και να συζητήσουν μαζί της. Οι μαθητές Ελένη Αναστασιάδη και Στέφανος Αχιλλόπουλος παρουσίασαν τους πίνακες που φιλοτέχνησαν, εμπνεόμενοι από τα εξώφυλλα των βιβλίων της, την ώρα που στο πιάνο έπαιζε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι η μαθήτρια Μυρσίνη Γουρουνά. Οι μαθητές Σωκράτης Γκόγκος, Δέσποινα Ζαφειρέλη και Ήρα Λάκα διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία της «Το χρώμα του φεγγαριού» και «Κάργιες», ενώ στη συνέχεια πήραν συνέντευξη από τη συγγραφέα μαζί με τους μαθητές Μαρία Κωστορρίζου, Μαριάντα Λαψάτη και Γιώργο Παπασωτηρίου. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία όλοι οι μαθητές να ρωτήσουν την Αλκυόνη Παπαδάκη σχετικά με το συγγραφικό της έργο.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη με δυσκολία συγκράτησε τη συγκίνησή της, όπως η ίδια ομολόγησε στα παιδιά. Μοιράστηκε μαζί τους ιστορίες της ζωής της, ενώ δεν δίστασε να τους αποκαλύψει  μυστικά της έμπνευσής της. Τους παρακίνησε να αγκαλιάσουν το λογοτεχνικό βιβλίο, κρατώντας αποστάσεις από τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας. Κυρίως, όμως, τα συμβούλεψε να ζήσουν τη ζωή τους με αγάπη και αξιοπρέπεια.

Στο τέλος της συνάντησης η Αλκυόνη Παπαδάκη υπέγραψε τα βιβλία των μαθητών.

Ήταν ένα εξαιρετικό μεσημέρι  Τετάρτης, για το οποίο μαθητές και καθηγητές ευχαριστούν θερμά την κυρία Αλκυόνη Παπαδάκη και της εύχονται συνεχείς πνευματικές δημιουργίες, με υγεία και χαρά!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις