Ο Δημήτρης Γαλάνης υλοποιεί τις υποσχέσεις του με το παραπάνω

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ο Δημήτρης Γαλάνης υλοποιεί τις υποσχέσεις του με το παραπάνω

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

 

 

 

«Το πολιτιστικό επίπεδο ενός προαστίου αποπνέει τις αξίες του και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των δημοτών του».

 

 

 

 

 

Πόσοι αλήθεια θυμούνται αυτή την προεκλογική δήλωση – δέσμευση του νυν Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη για τον Πολιτισμό και μέχρι ποιο σημείο μπορούσαν να «αποκωδικοποιήσουν» αυτή του τη φράση ;

Οι επιλογές του στον τομέα του Πολιτισμού ξεπερνούν κάθε προσδοκία και αποδεικνύουν ότι το πρόγραμμά του ήταν λιτό γιατί το όραμα και ο στόχος βρισκόταν μόλις σε δυο λέξεις:   ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

Η αναβάθμιση, αναζωογόνηση, επανεκκίνηση (επιλέξτε τη λέξη που σας εκφράζει) δράσεων και δραστηριοτήτων στο πολιτιστικό κομμάτι του Δήμου μας είναι γεγονός !

Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση του κυρίου Τέιλορ στην θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ωδείο του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, που απολαμβάνει σειρά τιμητικών διακρίσεων στο εξωτερικό, ενός αναγνωρισμένου συνθέτη αλλά και συγγραφέα.

Η συνέχεια όμως είναι εξίσου εντυπωσιακή !

Με την τοποθέτηση της κυρίας Νικόλ Δημητρακοπούλου ως επικεφαλής του Πολιτιστικού Κέντρου Μπενετάτου ο Δημήτρης Γαλάνης «κλείνει την πρώτη στάση» στο στόχο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ αιφνιδιάζοντάς μας με εντυπωσιακές αλλά και στοχευμένες ενέργειες .

 

Ποια είναι η Νικόλ Δημητρακοπούλου

Η κυρία Νικόλ Δημητρακοπούλου, μόλις 35 ετών, η νέα Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Μπενετάτου, είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Πειραιά με κατεύθυνση τα οικονομικά. Φοίτησε στην Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών  και αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μοντέρνοι Καιροί. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο  Performance Making του Goldsmiths, University of London.

Κατά την διάρκεια της θητείας της ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σχεδίασε και υλοποίησε πλήθος καλλιτεχνικών δρώμενων και παραστάσεων, ενώ σήμερα είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επι Καλλιτεχνικών Θεμάτων-Συντονίστρια  Πολιτιστικής και Κοινωνικής  Διάδρασης του ΙΜΚ. Έχει διατελέσει Σύμβουλος Δημάρχου Αιγάλεω για τον Πολιτισμό και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπου μεταξύ άλλων σχεδίασε και  υλοποίησε προγράμματα απασχόλησης δημοτών στον τομέα του πολιτισμού βασισμένα στην Κοινωνική Οικονομία.

Διδάσκει Αρχαίο Δράμα και Αυτοσχεδιασμό στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Δραματοθεραπείας του Ελληνοβρετανικού Κολεγίου.

Από το 2010 έχει δουλέψει ως σκηνοθέτης και ηθοποιός στην Ελλάδα και την Αγγλία. Η τελετουργική διάσταση του θεάτρου, η αλληλεπίδραση και ο διάλογος μεταξύ των τεχνών, η λειτουργία του χώρου και η παρουσία του performer σε διαλεκτική σχέση με τον θεατή είναι δομικά στοιχεία της πρακτικής της. Μεγάλο μέρος της δουλειάς της επικεντρώνεται στο θέατρο που αφορά και ταυτόχρονα εμπλέκει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες . Συμμετείχε στο Live Laboratory Symposium  ‘The Pigs of Today are the Hams of Tomorrow’ (2010) στο Plymouth, μια Διοργάνωση του Marina Abramović Institute for Preservation of Performance Art.

Έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Θέατρο του ΝέουΚόσμου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Θέατρο 104 κ.ά,  σε non- conventional χώρους όπως Brick Lane Market (the Brick Box), Shunt Vaults-London Bridge, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αλλά και σε site specific performances  όπως κτίρια υπό κατεδάφιση (7 quiet acts of domestic violence, London ), στο Hotel Xenia Ναύπακτος (Dismember to Remember, Commun(icat)ion of Crisis symposium, Institute for Live Arts Research) κ.α.

Πραγματικά, ο Δήμαρχος συνεχίζει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τις επιλογές του, ενεργοποιώντας τις δυνάμεις του Δήμου όπου νέοι άνθρωποι, συνδημότες μας, με βαριά βιογραφικά και διεθνή εμπειρία αλλά πάνω απ’όλα με αγάπη και διάθεση να προσφέρουν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Δήμου μας, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, γίνονται πολύτιμοι αρωγοί για να ευδοκιμήσει το όραμα της Δημοτικής Αρχής και στον τομέα του Πολιτισμού.

Καλή επιτυχία !

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις