Άρχισαν τα όργανα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Άρχισαν τα όργανα

της Όλγας Μενεμενόγλου

1η συνεδρίαση κοινοτικού συμβουλίου Νέου Ψυχικού

Το πρώτο συμβούλιο της Κοινότητας  Νέου Ψυχικού συνεδρίασε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, η  αίθουσα συνεδριάσεων του 1ου ορόφου του Δημοτικού Καταστήματος της οδού Τερτσέτη, γέμισε ασφυκτικά -αφ’ ενός γιατί τα μέλη του συμβουλίου έγιναν 11 από επτά που ήταν μέχρι και την προηγούμενη θητεία, αφετέρου γιατι το συμβούλιο παρακολούθησαν κάτοικοι του Νέου Ψυχικού, αλλά και οι δύο Αντιδήμαρχοι Νίκος Ζερβός και Γιώργος Παπαχρόνης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημήτρης Φωτιάδης και η Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλοθέης κυρία Πέννυ Ζαφειροπούλου Σαρρή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά στον Καλλικρατικό Δήμο που η «Λαϊκή Συσπείρωση» του κυρίου Καβαλάρη εκπροσωπείται στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Νέου Ψυχικού, με εκλεγμένο σύμβουλο τον κύριο Βαγγέλη Ουρανίτσα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν όλοι οι κοινοτικοί σύμβουλοι που πέραν από τα δύο θέματα της ημερήσιας έφεραν σχεδόν όλοι θέματα προς συζήτηση.

Η συνεδρίαση διεξαγόταν ομαλά μέχρι το σημείο που ο κύριος Διονύσης Τσάγκλας, κοινοτικός σύμβουλος και διευθυντής του ΓΕΛ Νέου Ψυχικού έθεσε το θέμα της φύλαξης των σχολείων. Τοποθετήθηκε υπέρ των ανοιχτών στην τοπική κοινωνία σχολείων. Έφερε σαν παράδειγμα την φύλαξη που προσφέρει ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδώνας τις απογευματινές ώρες που χρησιμοποιεί το κλειστό γυμναστήριο του ΓΕΛ, για την προπόνηση των ακαδημιών –κίνηση που έγινε τον τελευταίο μήνα λόγω των προβλημάτων του Αθλητικού Κέντρου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο χώρος επιτηρείται από τους υπεύθυνους της ομάδας εδώ και ένα μήνα και ότι  ο αύλειος χώρος χρησιμοποιείται από τους μαθητές και τους φίλους τους ενώ κανένα πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί. Αντίθετα όταν οι πόρτες ήταν κλειστές πήδαγαν τα κάγκελα οι νεαροί και έκαναν γκράφιτι ή ακόμα και skate board στις σκάλες με όποιον κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα. Ο κύριος Τσάγκλας πρότεινε να ανοίξουν τα σχολεία λοιπόν με την επιτήρηση  συλλόγων ή  και άλλων φορέων μέχρι τις 10 το βράδυ ενώ μετά τα σχολεία να φυλάσσονται από εταιρεία φύλαξης. Μάλιστα τόνισε ότι πιστεύει ότι είναι τόσες οι ζημιές που γίνονται από τους βραδινούς επισκέπτες που μια τέτοια κίνηση οικονομικά θα συνέφερε περισσότερο.

«Σταμάτα πια. Δεν θα μου διαλύσεις το συμβούλιο. Δεν θα κάνεις αυτά που έκανες τα προηγούμενα χρόνια»

Η φράση αυτή εξόργισε τον σύμβουλο της «Συμμαχίας Πολιτών»  Γιαννίκο Βασίλη, ο οποίος άρχισε να φωνάζει κατά της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης λέγοντας: «Η δουλειά τους είναι ανύπαρκτη. Να δοθούν τα 530.000€  χιλιάρικα σε τρία –τέσσερα άτομα να φυλάνε αυτά τον Δήμο. Όχι στην εταιρεία. Αυτή είναι για να φυλάει μόνο τα Δημοτικά κτίρια. Αυτήν την δικαιολογία έχουν επινοήσει. Του τα ‘λεγα στα μούτρα του Ξυριδάκη και δεν καταλάβαινε».

Συνέχισε τον εμφυλιακό του λόγο σοκάροντας τους πάντες. Εκεί οι παρευρισκόμενοι έπαθαν σοκ. Άλλος για δεύτερα, άλλος για λίγα λεπτά και κάποιοι ακόμα. Του έλεγαν με ποια παράταξη κατέβηκες; Τι λες;

Μάταια προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν για να συνεχίσουν τον διάλογο. Στην αρχή με την λογική, μετά γέλαγαν, έπειτα σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και στο τέλος όπως βλέπετε στην φωτογραφία ο Πρόεδρος κύριος Νικόλαος Στρατηγός βλέποντας τους σύμβουλους και τον κόσμο να φεύγουν άρχιζε να φωνάζει: «Σταμάτα πια. Δεν θα μου διαλύσεις το συμβούλιο. Δεν θα κάνεις αυτά που έκανες τα προηγούμενα χρόνια».

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις