Θέλετε έναν ευτυχισμένο γάμο;

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Θέλετε έναν ευτυχισμένο γάμο;

“Χαράμισα τα καλύτερά μου χρόνια!”,………. “κακώς άφησα την καριέρα μου στην άκρη και δε κοίταξα κι εγώ τον εαυτό μου”…. “Παίζει όλη την ώρα video games ή πηγαίνει για surf. Είναι απών!”  …………….”Τον ρωτάς «τι έχεις;» αλλά η απάντηση που παίρνεις είναι πάντοτε… «τίποτα»! Επικοινωνία μηδέν!”

ή

“Δεν αντέχεται άλλο η γκρίνια της…”…

ή

“έχει πέσει με τα μούτρα στα παιδιά…εγώ δεν την ενδιαφέρω πλέον..”………. “Η σύζυγος μου θέλει να κάνουμε σεξ πολύ σπάνια πια”…

 

“Συμβουλές” μέσα από το πέρασμα δύο δεκαετιών και πλέον που εργάζομαι και που  όλα τα ζευγάρια καλό είναι να έχουν υπόψη τους!

Ποιοι είναι οι κανόνες για έναν πραγματικά ευτυχισμένο γάμο;

Σε απόλυτους όρους, δεν υπάρχουν κανόνες, αλλά περισσότερο “οδηγίες”, που καλλιεργούν μία υγιή συμπεριφορά και κατ’ επέκταση εξελίσσουν θετικά τη σχέση.

Παραμένει αδιαμφισβήτητο και σταθερό:

– τα ζευγάρια πρέπει να γνωρίζουν ή να μάθουν τι λειτουργεί γι ‘αυτά

– και να εκδηλώνουν ειλικρινή πρόθεση για την απομάκρυνση των κακών συνηθειών ένθεν και ένθεν, που μπορούν να “βυθίζουν” τη σχέση τους.

 

 Οι πιο ευτυχισμένοι γάμοι, δεν είναι ευτυχισμένοι όλη την ώρα!

Ο γάμος απαιτεί ευελιξία και ρέουσες καταστάσεις, επικοινωνία, εξέλιξη, περιέργεια και μια συμφωνία και από τους δύο “εταίρους”  να κάνουν συνεχώς “δουλειά”, να επιδιώκουν την αυτοβελτίωσή τους πρωτίστως, για να βοηθούν τη σχέση να αναπροσαρμόζεται συνεχώς και να ευδοκιμεί.

Θυμηθείτε τη δέσμευσή σας! Φροντίδα, Έγνοια, Αγάπη, Σεβασμός, Όρια

Και οι δύο υπογράψατε να οδηγείτε μαζί, ό, τι έρχεται στο δρόμο σας. Και το οικοδόμημα που έχετε χτίσει διανύοντας αυτή τη διαδρομή,  πρέπει πάντα να είναι υψηλότερα όλων στο νου σας.

Δέσμευση σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε απαλά το κεφάλι σας στον ώμο του συντρόφου σας επειδή γνωρίζετε, ότι είναι εκεί για σας όταν είστε ευάλωτοι, ή απλά κουρασμένοι.

 

Υποθέστε το καλύτερο ο ένας για τον άλλον!

Είναι σημαντικό να καταλάβετε, ότι,  σε ό,τι συμβαίνει, ο άλλος πιθανότατα εννοούσε ή προσδοκούσε, το καλύτερο. Ακόμα κι αν σας απογοητεύσει με κάτι απαίσιο, οι προθέσεις του, με βάση το σκεπτικό του, ήταν αγαθές.

Αν υποθέσετε ότι ο σύντροφός σας, κάνει το καλύτερό του για εσάς, είναι λιγότερο πιθανό να βιώσετε “κατηγορώ” και απογοήτευση.

 

Χρειάζονται όλα αυτά πολλή δουλειά; Σίγουρα ναι, και σίγουρα αξίζει τον κόπο!


Ελευθερία-Έρη Κεχαγιά

Σύμβουλος Οικογένειας – Ψυχοθεραπεύτρια

τηλ: 210 2020119 – e-mail: info@psychiki-ygeia.gr – www.psychiki-ygeia.gr


 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις