Η Λουκία Κεφαλογιάννη στον Ποδονίφτη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η Λουκία Κεφαλογιάννη στον Ποδονίφτη

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί  η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη στα ρέματα της βόρειας Αθήνας,  την Τρίτη 11 Οκτωβρίου βρέθηκε στο ρέμα του Ποδονίφτη.

Την κυρία Κεφαλογιάννη συνόδευαν  η Γενική Διευθύντρια αναπτυξιακού προγραμματισμού, έργων και υποδομών Ελένη Βελγάκη και τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας. Η αυτοψία ξεκίνησε από το ανοιχτό τμήμα του ρέματος Φιλοθέης (τμήμα Ποδονίφτη), παρουσία του Αντιδημάρχου Δομημένου Περιβάλλοντος και Τοπικής Ανάπτυξης, κ. Νίκου Ζερβού και της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλοθέης, κυρίας Ζαφειροπούλου-Σαρρή.

Τα Τοπικά νέα βρέθηκαν στην Φιλοθέη και συνάντησαν την αντιπεριφερειάρχη, η οποία δήλωσε τα εξής:

«Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής αλλά και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία από φυσικές καταστροφές αποτελεί προτεραιότητα του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και της νέας περιφερειακής αρχής της Αττικής. Στον βόρειο τομέα ξεκινήσαμε από σήμερα τις αυτοψίες στα ρέματα. Καταγράψαμε τα σημεία που χρήζουν καθαρισμού από φερτά υλικά, καθώς και ενδεχόμενης στήριξης στα πρανή.

Στον Ποδονίφτη θα κάνουμε δυο επεμβάσεις αναστρέψιμες για την στήριξη των πρανών και σαφώς και έναν καθαρισμό. Μπαίνουμε πια σε περίοδο βροχών και δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω επεμβάσεις. Θα θωρακίσουμε όπως μπορούμε τον Ποδονίφτη προκειμένου να «βγάλουμε» με ασφάλεια τον χειμώνα.  Βρισκόμαστε σε εγρήγορση  και διαρκή συνεργασία με τις διοικήσεις των Δήμων, τους συλλόγους αλλά και τους πολίτες».

Ελπίζουμε και ευχόμαστε με την αγαστή συνεργασία όλων των υπευθύνων, να γίνει ότι είναι δυνατό για την καλύτερη θωράκιση του Ποδονίφτη. Η ασφάλεια και η υγεία των Δημοτών πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις