«Η Ώρα της Ελλάδας»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 «Η Ώρα της Ελλάδας»

Με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, το Hellenic American University/Hellenic American College και το Greek America Foundation σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) παρουσιάζουν την έκθεση «The Hour of Greece» – «Η Ώρα της Ελλάδας», που θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί «Κέννεντυ & Χατζηκυριάκος-Γκίκας», Μασσαλίας 22, Αθήνα και τα εγκαίνια αυτής έχουν δρομολογηθεί για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης κυρία Λουΐζα Καραπιδάκη, με ιστορικό σύμβουλο τον διδάκτορα Ιστορίας ΑΠΘ κύριο Γιάννη Ν. Γκλαβίνα και με τη συμβολή του ιστορικού, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Haverford Αλέξανδρου Κιτροέφ. Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, με σύνολο εκθεμάτων που ξεπερνά τα 300, επιχειρείται να αναδειχτεί η  απήχηση που είχε η νίκη της Ελλάδας στις ΗΠΑ  στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ιδιωτική συλλογή του ομογενούς Gregory Pappas, η οποία εκτίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απαρτίζεται από εκατοντάδες αντικείμενα (εφημερίδες, περιοδικά, γελοιογραφίες, φωτογραφίες, αφίσες κ.ά.) αποτελεί προϊόν πολυετούς και εκτενούς προσωπικής έρευνάς του. Το υλικό της συλλογής Pappas εμπλουτίστηκε και συμπληρώθηκε με σχετικά τεκμήρια από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, ώστε να αναδειχθούν καλύτερα οι σχέσεις των λαών Ελλάδας και Αμερικής εκείνη την εποχή.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 υπήρξε γεγονός που ένωσε τον ελληνικό λαό ενώ συνέβαλε στη δημιουργία δεσμών αποδοχής και σεβασμού για όλους τους Έλληνες. Στην περίπτωση των ΗΠΑ, η ευρύτερη κοινή γνώμη επηρεάστηκε από το γεγονός της επίθεσης ενός τεράστιου στρατού εναντίον μιας μικρής, ουδέτερης, χώρας που, παρά την συντριπτική διαφορά των αριθμών, αντέδρασε, αμύνθηκε, αντεπιτέθηκε και νίκησε.

Η έκθεση θα διαρκέσει από Πέμπτη 24 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και οι ώρες λειτουργίας της είναι:  Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 με 21:00, Σάββατο 10:30 με 14:30, ενώ την Κυριακή είναι κλειστά. Η είσοδος είναι  ελεύθερη.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις