Νέα πρόσωπα, νέα νοοτροπία στη λειτουργία του ΟΚΑΠΑ και ΔΗΚΕΦΙΨ Με κοινή ματιά: το Προάστιο Πρότυπο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αλλαγή σκυτάλης και λειτουργία υπό νέα Διεύθυνση για τα δύο Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Νέα πρόσωπα, νέα νοοτροπία στη λειτουργία του ΟΚΑΠΑ και ΔΗΚΕΦΙΨ – Με κοινή ματιά: το Προάστιο Πρότυπο

Η νέα συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων του ΟΚΑΠΑ και της ΔΗΚΕΦΙΨ

 

 

 

 

Καθοριστική παράμετρο για μια αποτελεσματική δημοτική θητεία, αποτελεί η λειτουργία των Νομικών του Προσώπων, διότι μέσα από αυτά ασκείται ένα σημαντικό μέρος από την διαχείριση, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των περισσοτέρων δράσεων και δραστηριοτήτων του Δήμου.

Στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν δυο νομικά πρόσωπα:

ΟΚΑΠΑ  (Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού) είναι Δημοσίου Δικαίου και οι άξονες δραστηριότητάς του έχουν να κάνουν με τους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης.  Συγκεκριμένα κάτω από την ομπρέλα του βρίσκονται τα δημοτικά ιατρεία, οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα πολιτιστικά κέντρα, οι δημοτικές βιβλιοθήκες, τα αθλητικά κέντρα και τα ΚΑΠΗ.

ΔΗΚΕΦΙΨ (Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Φιλοθέης – Ψυχικού). Πρόκειται για  Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, πιο ευέλικτο και χρησιμοποείται συνήθως για την εξωστρέφεια και για δράσεις που αφορούν την ποιότητα της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος.   Ο χώρος δραστηριότητας της ΔΗΚΕΦΙΨ και τα αντικείμενα που καλύπτει έχουν να κάνουν: με την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης ενηλίκων, νηπίων, παιδιών, εφήβων, με τη συμβουλευτική γονέων, με διάφορα αθλητικά προγράμματα.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ορίστηκε η νέα σύνθεση των διοικητικών τους συμβουλίων.

ΟΚΑΠΑ

Ο ΟΚΑΠΑ  αποτελείται από 11 μέλη εκ των οποίων: 5 είναι δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία, 2 είναι δημοτικοί σύμβουλοι από την μειοψηφία, 3 είναι δημότες ή κάτοικοι και 1 εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ η κυρία Βυθούλκα Σοφία προτοεμφανιζόμενη στην Αυτοδιοίκηση. Στις πρόσφατες εκλογές έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο πλευρό του Δημήτρη Γαλάνη. Κάτοικος Φιλοθέης με σπουδές στο Marketing Management and Economics,  Πτυχιούχος Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας, με σπουδές πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Ψυχικού.

Εργασιακή εμπειρία 18 χρόνων στον Ιδιωτικό τομέα. Ενεργό μέλος για 4 χρόνια στον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης με ενεργό δράση σε φιλοζωικές οργανώσεις. Σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών.

Εργατική, μεθοδική και αποφασιστική, τρία στοιχεία του χαρακτήρα της σημαντικά για την επίτευξη των στόχων της ίδιας και του συνδυασμού με τον οποίο εκλέχτηκε.

Αντιπρόεδρος η κυρία Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Μιλάει τρεις γλώσσες. Νεοεκλεγείσα και η κυρία Παλαιολόγου και γνωστή στο δήμο για την συμμετοχή της σε εθελοντικές δράσεις.

Δεν έχει κλείσει εβδομάδα που γράφεται το άρθρο και οι πληροφορίες που έρχονται από όσους συναντούν ή επισκέπτονται το κτίριο της Βεκιαρέλη που εδρεύει ο ΟΚΑΠΑ συζητούν ήδη για τις δυο κυρίες που καθημερινά βρίσκονται εκεί και εργάζονται άοκνα.

Από την παράταξη του Δημάρχου κυρίου Γαλάνη τα μέλη είναι τα εξής:

Παπαχρόνης Γεώργιος

Μπονάτσος Χαράλαμπος

Φωτιάδης Δημήτρης

Από την αντιπολίτευση, παρουσία έχει μόνο η παράταξη του κυρίου Ξυριδάκη με τους εξής:

Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ

Μαζαράκης Γεράσιμος

Οι τρεις δημότες:

Πάτση Έλενα

Κουλουμέντας Παναγιώτης

Κουτρουμπής Ιωάννης

Και τέλος τους εργαζομένους θα εκπροσωπήσει η κυρία Φουστέρη Μαρία (Μαριάντα)

Ως αναπληρωματικά μέλη η παράταξη του κυρίου Γαλάνη όρισε τους: Μαρούδα Δημήτρη

Ζέππου-Χαρλαύτη Ελένη

Ζερβός Νικόλαος

Ενώ ο κ. Ξυριδάκης όρισε τους

Δημουλά Ελισσάβετ-Ελένη

Σαμαρόπουλος Βύρων-Παύλος

Τα τακτικά μέλη – δημότες θα αναπληρώνουν οι κ.κ.  Γαβριηλίδου Σοφία και Καλαντζής Αναστάσιος (οριζόμενοι από την παράταξη του Δημάρχου) και  Γιαβάσογλου Κων/νος (Ξυριδάκης).

 

ΔΗΚΕΦΙΨ

Το συμβούλιο της ΔΗΚΕΦΙΨ,  αποτελείται από 11 μέλη εκ των οποίων: 4 είναι δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία, 2 είναι δημοτικοί σύμβουλοι από την μειοψηφία, 4 είναι δημότες ή κάτοικοι και 1 εκπρόσωπος από κάποιο κοινωνικό φορέα.

Το πηδάλιο της ΔΗΚΕΦΙΨ αναλαμβάνει από την θέση της Προέδρου η κυρία Παυλίνα Πανταζή και ως αντιπρόεδρος ο κύριος Άρης Νάκας.

Η κυρία Πανταζή έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και διακόσμηση και μετέπειτα Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Οκτώ χρόνια αντιδήμαρχος του π. Δήμου Φιλοθέης, σαράντα χρόνια ενεργό μέλος της κοινωνίας της Φιλοθέης «όποια πέτρα και να σηκώσεις την Παυλίνα θα βρεις» λένε οι φίλοι της και οι γνωστοί της. Το βιογραφικό της πλούσιο στα δημοτικά δρώμενα, χαρακτηριστικά θα αναφέρω τα εξής:

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, υπεύθυνη στο ΚΕΠ, υπεύθυνη για τις Παιδικές χαρές, το κέντρο Νεότητας και τους αθλητικούς Ομίλους. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου 4 Δήμων.  Είναι μέλος στον ΑΟΑΦ από το 1976 και εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου από το 1999.

Δίπλα της ο Άρης Νάκας, π. αντιδήμαρχος στον Δήμο Νέου Ψυχικού. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (Μaster of Βusiness Administration M.B.A. από το Πανεπιστήμιο του Kentucky) και στις «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές» (Master of Arts Μ.Α. από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Αθήνας. Έχει πιστοποίηση Six Sigma Academic Green Belt από το SACs-USA και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Ο κύριος Νάκας χαρακτηρίζεται από την αγάπη του για τα κοινά και για τον δήμο. Δημιουργικός με έφεση στις καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες.

Τακτικά μέλη προτεινόμενα από τον Δήμαρχο κ. Γαλάνη οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Γκιζελή Αλίκη

Καραθανάσης Ιωάννης

Από την παράταξη του κ. Ξυριδάκη

Ζαφρακοπούλου Σοφία

Χαροκόπος Παντελής

Οι δημότες που λαμβάνουν μέρος στο Δ.Σ. είναι οι εξής:

Σαΐα Αλίκη  (Γαλάνης)

Αποστολάκη Λία (Γαλάνης) 

Λιάπης Βασίλειος (Γαλάνης)

Γάτος Γεώργιος-Αλκιβιάδης (Ξυριδάκης)

Εκπρόσωπος  κοινωνικού φορέα: ο Ζητρίδης Αλέξιος (από τον ΑΟΑΦ).

Τα αναπληρωματικά μέλη έχουν ως εξής:

από την πλειοψηφία οι κ.κ.  Καρατζά Ζαφειρία (Ζαφειρίνα),  Ζέππου-Χαρλαύτη Ελένη, από τη μειοψηφία: Αλεξοπούλου Αικατερίνη, Τρέζου Μαρία Ελένη, από δημότες: Κόμης Ανδρέας, Μεταξίδη-Μελισσουργού Μίνα, Ρέγγος Ιωάννη και εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα ο κύριος Μήλιος Νικόλαος (από τον Α.Ο.Α.Φ.).

Η θητεία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων είναι διετής και λήγει στις 6 Νοεμβρίου του 2021.

Η παράταξη του κυρίου Κανελλάκη δεν πρότεινε εκπρόσωπους. Ο κύριος Μαρούδας, μέλος των Ενεργών Πολιτών (συνδυασμός που συνεργάστηκε με την παράταξη του κ. Κανελλάκη) προτάθηκε από τον δήμαρχο κ. Γαλάνη στο πλαίσιο της συναίνεσης και διεύρυνσης που ορίζει ο Κλεισθένης. Επίσης και η κυρία Ζαφειρίνα Καρατζά εκλεγμένη με τον συνδυασμό του κ. Κανελλάκη, σήμερα ανεξάρτητη σύμβουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις