Καλό ταξίδι Μαίρη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Καλό ταξίδι Μαίρη

Η πολύ αγαπητή φίλη και συνδημότισσα Μαίρη Σουμπασάκη έφυγε την Τετάρτη το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, στα ογδόντα οκτώ της χρόνια   γελαστή και χαρούμενη την ώρα που έτρωγε παρέα με την φίλη της.

Υπήρξε μητέρα της Νάντιας και του Μάνου Σουμπασάκη, γιαγιά πέντε εγγονών για τα οποία ήταν πολύ περήφανη. Δυναμική προσωπικότητα, έξυπνη, δοτική, εξαίρετη μητέρα και γιαγιά,  πρώτη στις εκδρομές και στα γλέντια μέχρι την τελευταία της στιγμή, γνωστή σε όλους για τους πεντανόστιμους μεζέδες της  η κυρία Μαίρη αποτελούσε την χαρακτηριστική γυναίκα Μικρασιάτισσα.

«Βαθιά θρησκευόμενη, με μεγάλη αγάπη στην οικογένειά της. Είχε συνείδηση ότι είναι μέλος της Κοινότητας και προσπαθούσε ενεργά να βοηθήσει στην πρόοδό της» ήταν τα λόγια του Πατέρα Μιχαήλ.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια του γαμπρού της Δημήτρη Παπαδημούλη «σαράντα χρόνια δεν είπαμε ούτε μια πικρή κουβέντα. Προκομένη, δραστήρια, νοικοκυρά, τρομερή μαγείρισσα. Έφυγε ξαφνικά, απότομα χωρίς να ταλαιπωρηθεί και να ταλαιπωρήσει».

Το τελευταίο αντίο στην Μαρίτσα είπαν οι φίλοι, οι γείτονες του παλιού προσφυγικού συνοικισμού και όλοι αυτοί γέμισαν την μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Η Μαίρη Σουμπασάκη γεννήθηκε το 1931 στο Νέο Ψυχικό από τον Φίλιππο Βουλγαρίδη και την Κωνσταντίνα Καρυστινού. Οι γονείς της πρόσφυγες από την Φώκαια, εγκαταστάθηκαν στο Νέο Ψυχικό γύρω στο 1928 όπου και παντρεύτηκαν και απέκτησαν  την Μαρία και τις τρεις αδελφές της μεταλαμπαδεύοντάς τους τα ήθη και τα έθιμα των χαμένων πατρίδων.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις