Διήμερο Πρόληψης για την νόσο Alzheimer

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Διήμερο Πρόληψης για την νόσο Alzheimer

 

 

Ο Σεπτέμβριος είναι, παγκοσμίως, μήνας αφιερωμένος στη μάστιγα του 20ου αιώνα, την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Έτσι στα πλαίσια του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, σε συνεργασία με το «Καρέλλειο», την  Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer του φιλανθρωπικού  Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και την εταιρεία ΜΕΓΑ,  διοργανώνει ένα διήμερο δράσης, ενημέρωσης και πρόληψης για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το θέμα.

 

 

 

Οι στόχοι της δράσης είναι τόσο να ενημερωθεί όσο και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό και να δώσει σημασία στην έγκαιρη  διάγνωση της νόσου Αlzheimer. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στις οποίες θα αναλυθούν θέματα που αφορούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, τους τρόπους αντιμετώπισης, την πρόληψη ενώ θα δοθούν συμβουλές για τα μέλη και τους φροντιστές της οικογένειας των νοσούντων. Επίσης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, θα χορηγηθούν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

 Οι ομιλίες για την άνοια και τα τεστ μνήμης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, ως κάτωθι:

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019:  στην Λέσχη Φιλίας και Δημιουργικής Ωριμότητας (ΚΑΠΗ) στο Νέο Ψυχικό (είσοδος από Ρήγα Φεραίου 38, έναντι του Αθλητικού Κέντρου, ή από Παρίτση 101-103) και ώρα 10:00.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019: στην Α΄ Πλατεία Ψυχικού στο (Blue Bell) και ώρα 10:00.

Υπεύθυνη και συντονίστρια της όλης δράσης είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Παιδείας, κυρία Αλίκη Γκιζελή.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις