Ορίστηκαν οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ορίστηκαν οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

 Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης ανέθεσε  την εποπτεία και τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων του Δήμου, στην Παυλίνα Πανταζή και τον Δημήτρη Φωτιάδη ορίζοντάς τους ως εντεταλμένους συμβούλους.

Οι δυο παραπάνω σύμβουλοι έχουν μακρά εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση. Υπήρξαν και οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι – η κυρία Πανταζή το 2010 στις πρώτες εκλογές του Καλλικρατικού Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ενώ ο κύριος Φωτιάδης στον πρώην Δήμο Νέου Ψυχικού.

Συγκεκριμένα τους ανέθεσε:

 

Δημήτρης Φωτιάδης: Εντεταλμένος Σύμβουλος με αρμοδιότητα το Σχέδιο Πόλεως και την Χωροταξία.

 

 

 

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι αυτό που ρυθμίζει τις ζωές των κατοίκων μιας πόλης είναι οι ποικίλες δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας. Δρόμοι, πλατείες, πεζοδρόμια, σχολεία, οικοδομές, συγκοινωνία, καταστήματα, αγορές, στάθμευση, παρκινγκ, πολεοδομικά κέντρα, χρήσεις γης, είναι οι συνιστώσες του προβλήματος που λέγεται Διαχείριση της Πόλης και αποτελούν τα στοιχεία που οι επιστήμονες του κλάδου αποκαλούν ως Χωροτακτικό ή Πολεοδομικό Σχεδιασμό.

Αυτό λοιπόν το σχεδιασμό, όλων των λειτουργιών μιας πόλης ή τοπικής κοινότητας που καταγράφουμε και κωδικοποιούμε μέσα από τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ.) ή τα Ειδικά Προεδρικά Διατάγματα και τα παλαιά Βασιλικά Διατάγματα, η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Γαλάνη, αναλογιζόμενη το μέγεθος της σπουδαιότητας και ευθύνης ανέθεσε σε Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, τον κύριο Δημήτρη Φωτιάδη.

Ο κύριος Φωτιάδης, Πολιτικός Μηχανικός με Διευθυντική θέση στον Χωροτακτικό Σχεδιασμό είναι βαθύς γνώστης των πολεοδομικών δεδομένων του Νέου Ψυχικού, όπου ως Δημοτικός Σύμβουλος επί 20 χρόνια ήταν μέλος της Επιτροπής Σχεδίου Πόλεως. Έχει δώσει μάχες για την αναθεώρηση του από το 1989 Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, την επικαιροποίηση των τοπικών Ρυμοτομικών Σχεδίων, τις Χρήσεις Γης στο Βασικό Οδικό Δίκτυο, τη Νομοθεσία για τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, τους μεγάλους υπό απαλλοτρίωση χώρους, την μεταφορά συντελεστού δόμησης, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η επιλογή του κυρίου Φωτιάδη κινείται στη σωστή κατεύθυνση αλλά θα κριθεί από το έργο που καλείται να εκτελέσει.

Το γραφείο του όπως ενημερωθήκαμε θα βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό, στο παλιό Δημαρχείο εκεί που στεγάζεται και η Τεχνική Υπηρεσία.

Παυλίνα Πανταζή: Εντεταλμένη Σύμβουλο με αρμοδιότητα στα Θέματα Γραφείου Δημάρχου, και τους Πολιτικούς Γάμους.

 

 

 

Η επιλογή της κυρίας Πανταζή στα θέματα γραφείου Δημάρχου φαίνεται να είναι ιδανική. Την εννιαετία 2002-2010,  η κυρία Πανταζή ως Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης και  ως Αντιδήμαρχος, άφησε την δική της σφραγίδα στον πρώην Δήμο Φιλοθέης. Ως ο αντιδήμαρχος στο πλευρό του δημότη, εργάστηκε στην διεκπεραίωση των καθημερινών προβλημάτων. Σαν προσωπικότητα ξεχωρίζει για το προοδευτικό της πνεύμα, την πίστη της στην συλλογική πρόοδο και είναι ανοιχτή σε προτάσεις που έχουν όφελος την πόλη.

Το γραφείο της βρίσκεται στον 3ο όροφο του Δημαρχείου Φιλοθέης – Ψυχικού. Βρίσκεται καθημερινά εκεί και από την πρώτη στιγμή εργάζεται άοκνα στο πλευρό του Δημάρχου.

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις