Οι νέοι Πρόεδροι των τριών Κοινοτικών Συμβουλίων

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι νέοι Πρόεδροι των τριών Κοινοτικών Συμβουλίων

ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

ΣΑΡΡΗ ΠΕΝΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κι εκεί που κανείς δεν το περίμενε, ήρθε στις 31 Αυγούστου ο Νόμος 4625/2019 περί «Ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»  και έφερε την τεράστια ανατροπή και στα κοινοτικά συμβούλια.

Με τον «Κλεισθένη»  Πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας εκλέγετο, με ψηφοφορία από το σύνολο των μελών του συμβουλίου, ένας από τους δύο πρώτους κατά σειρά εκλογής συνδυασμούς, ο οποίος και θα ελάμβανε τους περισσότερους σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του.

Σήμερα, η εκλογή παύει να υφίσταται και Πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας ορίζεται ο σύμβουλος του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών, Πρόεδρος ορίζεται ο υποψήφιος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Συγκεκριμένα στο Νέο Ψυχικό θα γινόταν ψηφοφορία μεταξύ των κ.κ. Στρατηγού Νίκου και Νένας Πασσά ενώ στο Ψυχικό μεταξύ της Νέλλης Λάβδα και της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα οριζόταν από τους κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του κυρίου Κανελλάκη. Η ρύθμιση αυτήν δεν άφησε καν το περιθώριο ελπίδας στους συμβούλους του πρώην Δημάρχου Παντελή Ξυριδάκη, τουλάχιστον για την κοινότητα Ψυχικού που αποτελούσε και το τελευταίο προπύργιο του.

Στην Φιλοθέη η προεδρία του Κοινοτικού είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη Κυριακή μιας και ο συνδυασμός του Δημάρχου κυρίου Γαλάνη «Προάστιο Πρότυπο» είχε πάρει ποσοστό πάνω από 50%.

Κατά συνέπεια οι τρεις νέοι Πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού είναι οι εξής:

  • ο κύριος Στρατηγός Νικόλαος Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Νέου Ψυχικού,
  • η κυρία Χατζηαθανασιάδου Φαίνη Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Ψυχικού και,
  • η κυρία Ζαφειροπούλου Σαρρή-Πέννυ Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Φιλοθέης.
Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις