Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί στην Ευρώπη από το 2002, ως μια προσπάθεια να προάγει βιώσιμα πρότυπα κινητικότητας καθώς και να διαμορφώσει ήθος ως προς το περιβάλλον. Οι δράσεις που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να ενθαρρύνουν τους κατοίκους των πόλεων να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και το περπάτημα, έτσι ώστε να ωφελήσουν και την υγεία τους και το περιβάλλον αλλά και να ψυχαγωγηθούν. Χαρακτηρίζεται δε πλέον διεθνώς, σαν μια ετήσια εκστρατεία προκειμένου να αλλάξουμε συνήθειες σε σχέση με τις μετακινήσεις μας. Η επιτυχία των εκδηλώσεων βασίζεται στην συμμετοχή όλων μας. Κάθε χρόνο πάνω από 2500  πόλεις συμμετέχουν και ταυτόχρονα δίνονται και βραβεία σε αυτές που καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την προαγωγή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Φέτος, στο πλαίσιο της εκστρατείας δίνεται έμφαση στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία σε σχέση με την υγεία,  τα θέματα κοινωνικοποίησης των πολιτών και την υψηλότερη ποιότητα ζωής. Συμμετέχουν 2.086 πόλεις της Ευρώπης και 1.911 σύλλογοι για το ποδήλατο και το περιβάλλον.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνεται μεγάλη ποδηλατοδρομία το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από όλες τις ποδηλατικές ομάδες και όχι μόνο, του Βόρειου Τομέα της Αττικής με σύνθημα «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το Κλίμα».

Οι ποδηλάτες θα κάνουν μία βόλτα 60 περίπου χιλιομέτρων περνώντας από τα 14 Δημαρχεία του Βόρειου Τομέα. Φτάνοντας σε κάθε Δημαρχείο θα επιδώσουν μία επιστολή για την Βιώσιμη Κινητικότητα και το Σύμφωνο των Δημάρχων και ένα γλαστράκι για να το φυτέψει ο Δήμαρχος και να το περιποιείται μέχρι την λήξη της θητείας του.

Θα γίνει μια συνολική διαδρομή 58 χιλιομέτρων που θα διαρκέσει 8 ώρες και 45 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου των στάσεων 15 λεπτών σε κάθε Δημαρχείο), με μέση ωριαία ταχύτητα 10Km/h. Να σημειώσουμε ότι στην ποδηλατοδρομία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και οι Δήμαρχοι.

Οι ποδηλάτες θα καταλήξουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Μεσογείων όπου θα τους περιμένουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος κύριος Κωστής Χατζηδάκης και ο Γ.Γ. κύριος  Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Το πρόγραμμα της Ποδηλατοδρομίας έχει ως εξής:

9:00 Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Σε 3,9 χιλιόμετρα άφιξη 9:45 Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής

Σε 1,8 χιλιόμετρα άφιξη 10:15 Δημαρχείο Χαλανδρίου

Σε 2,9 χιλιόμετρα άφιξη 10:50 Δημαρχείο Φιλοθέης – Ψυχικού

Σε 3,6 χιλιόμετρα άφιξη 11:30 Δημαρχείο Γαλατσίου

Σε 3,3 χιλιόμετρα άφιξη 12:05 Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Σε 1,9 χιλιόμετρα άφιξη 12:35 Δημαρχείο Νέας Ιωνίας

Σε 1,5 χιλιόμετρα άφιξη 13:00 Δημαρχείο Ηρακλείου

Σε 1,5 χιλιόμετρα άφιξη 13:25 Δημαρχείο Μεταμόρφωσης

Σε 3,3 χιλιόμετρα άφιξη 14:00 Δημαρχείο Λυκόβρυσης Πεύκης

Σε 1,5 χιλιόμετρα άφιξη 14:25 Δημαρχείο Αμαρουσίου

Σε 3 χιλιόμετρα άφιξη 15:00 Δημαρχείο Κηφισιάς

Σε 12,9 χιλιόμετρα άφιξη 16:20 Δημαρχείο Πεντέλης

Σε 5 χιλιόμετρα άφιξη 17:05 Δημαρχείο Βριλησσίων

Σε 7,8 χιλιόμετρα άφιξη 18:00 Υπουργείο Περιβάλλοντος

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις