«Μνήμες Μικρασίας»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Μνήμες Μικρασίας»

Εκδηλώσεις μνήμης

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» Νέου Ψυχικού, σας προσκαλεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στις εκδηλώσεις μνήμης για τους Μικρασιάτες του Νέου Ψυχικού. Για να ζήσουμε μέσα από δρώμενα χορούς και τραγούδια αυτά που μας αφηγήθηκαν οι πρόγονοί μας και που σμίλεψαν με αξέχαστες μνήμες  την ιστορία μας.

Το πρωί στις 09:30πμ, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό αρχιερατικό μνημόσυνο για τους Μικρασιάτες του Νέου Ψυχικού..

Θα ακολουθήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 08:30 μμ, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου,  η μουσικοθεατρική χορευτική  παράσταση με τίτλο «Το όνομά μου …Ιωνία».  Μια αναφορά στην  βασανισμένη γενιά των προσφύγων, σε όλους αυτούς τους συμπατριώτες μας που έχασαν την ζωή τους από την φωτιά και το μαχαίρι αλλά και σε αυτούς που κατόρθωσαν την ύστατη στιγμή  να γλυτώσουν  και να φθάσουν με χίλιες κακουχίες και ταλαιπωρίες, στη μητέρα Ελλάδα. Με αφηγήσεις  θεατρικά και χορευτικά  δρώμενα  θα επιστρέψουμε νοερά, πίσω στο 1922, στη Σμύρνη, στην προκυμαία του ξεριζωμού, όπου καταγράφηκε ένα από τα  μεγαλύτερα δράματα στην  νεότερη ιστορία της Ελλάδας .

Το σενάριο της παράστασης είναι της Αναστασίας Βογιατζή-Μιχαλοπούλου, η σκηνοθεσία του Δημήτρη Μιχαλόπουλου, η μουσική επιμέλεια του Κυριάκου Κουβέντα και η επιμέλεια-διδασκαλία των χορευτικών  της Μαρίας Βαλαβάνη. Θα λάβουν μέρος: η θεατρική ομάδα «Χαρακτήρες»  με τους Αναστασία Καραγκιόζογλου, Βασιλική Στάμου, Βούλα Βαλαλή, Ελευθερία Θανασά και Λευτέρη Καραγκιόζογλου, το μουσικό παραδοσιακό σχήμα «Σμιγάδι» με τους Κυριάκο Κουβέντα  στο βιολί, Αναστασία Μιχαλοπούλου στο τραγούδι, Στέλιο Βαρβέτη στο ούτι και Ιωάννα Ρήγου στο σαντούρι καθώς επίσης και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας.

Η αφήγηση θα γίνει από τις Ρένα Στρούλιου και Χαρά Λεμονή και χορηγός επικοινωνίας θα είναι η ΕΡΤ.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις