Σχόλια  27 Ιουνίου 2019

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχόλια  27 Ιουνίου 2019

Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

Κι εγένετο… η αλλαγή της Δημοτικής Αρχής!  Ήσυχα, διακριτικά και χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες. Γιατί; Γιατί αυτοί που ήλθαν, προφανώς, δεν αισθάνονται την ανάγκη να στήσουν λαϊκά πανηγύρια κι αυτοί που απήλθαν δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν! Αφήστε, που ως ψυχανεμιζόμαστε, οι δεύτεροι  κάνουν οικονομία  δυνάμεων για μετέπειτα!

Για πότε δηλαδή; Λογικά, φυλάνε τις εφεδρείες τους για Σεπτέμβρη –που θα αναλάβει η νέα  Δημοτική Αρχή. Αν και οι πιο κακιασμένοι θα ξεσπαθώσουν ευθύς αμέσως μετά το πέρας των εθνικών εκλογών. Προς το παρόν διαπραγματεύονται με εαυτούς και φίλους –από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-  τα ανεβοκατεβάσματα των κυβερνήσεων! Με το πέρας της διαδικασίας, θα επανέλθουν στα αυτοδιοικητικά δριμύτεροι και με άγριες διαθέσεις! Τους περιμένουμε.

Σαρωτική νίκη!

Όμως, μη μου πείτε; Σάρωσε ο Δημήτρης Γαλάνης! Αναπάντεχο; Δείτε, η νίκη αναμενόμενη∙ τη σκούπα που πέρασε όμως, τη δεύτερη Κυριακή,  κι εκτόξευσε τη διαφορά κοντά στο 21% δεν την περίμενε κανείς! Φανταστείτε πόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη του εκλογικού σώματος για αλλαγή…  Πολύ μεγάλη, θα λέγαμε  -καθώς στο συνδυασμό του απερχόμενου εκλέχθηκαν καρμπόν τα ίδια άτομα της «Ελβετικής φρουράς» από το Ψυχικό, που διοίκησαν από θέσεις κλειδιά τις δυο προηγούμενες περιόδους –και που δεν έμενε σε κανέναν αμφιβολία ότι, αν έβγαιναν, θα διοικούσαν και την επόμενη! Ε, κι ως φάνηκε, αυτό στην πλειοψηφία των δημοτών δεν άρεσε καθόλου.

Περίεργο, όμως, ε; Από τα νέα πρόσωπα του συνδυασμού τους κανείς δεν εκλέχθηκε! Προφανώς οι εκλεγμένοι, ως παλιές καραβάνες,  αλληλοϋποστηρίχτηκαν αφήνοντας απέξω τους νεώτερους.  Όχι, μην το  αμφισβητείτε, είναι μια πολύ συνηθισμένη εκλογική πρακτική που εκπαραθυρώνει  αντιπάλους στο άψε-σβήσε!

Οι αντιδράσεις

Αν υπήρξαν; Αρχικά, για να είμαστε ειλικρινείς, υπήρξαν κάποιες στιγμές απόλυτου μουδιάσματος  και στις δυο παρατάξεις. Τα εκλογικά κέντρα ήταν κοντά κι ο απόηχος των αντιδράσεων έφτανε ευκρινώς από το ένα στο άλλο. Ήταν εκείνες ακριβώς οι στιγμές που έφταναν  και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι με τα πρώτα αποτελέσματα κι άπαντες έκπληκτοι διαπίστωναν  τις μεγάλες διαφορές!

Εκ των υστέρων ακολούθησαν ήπιοι σχετικά πανηγυρισμοί από τους νικητές  και φλύαρη σιωπή από τους ηττημένους που πάραυτα αντικαταστάθηκε από εκφράσεις συγχαρητηρίων προς το νέο Δήμαρχο. Στάση που καλά κρατεί μέχρι σήμερα. Συγκινητικό, ε; Α, καλά! -μη σας πάρουν και τα δάκρυα, συγκρατηθείτε παρακαλώ! Αναλογιστείτε, απλά, πόσο θέλουν για να αλλάξουν ρότα και στάση! –όχι πολύ, να ίσαμε το Σεπτέμβρη! Εκεί ακριβώς θα φανούν και οι αγαθές προθέσεις όλων όσων υπόσχονται ότι θα κινηθούν την προσεχή τετραετή περίοδο με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον όλων των δημοτών!

Γιατί;  -αμφιβάλετε ότι έτσι θα γίνει;-θα ρωτήσετε.  Ναι, θα σας απαντήσουμε, αυτό που περιμένουμε είναι να ψηφίζουν θετικά όταν δεν θα μπορούν να πράξουν διαφορετικά (γιατί θα κινδυνεύουν να παρεξηγηθούν) και στην πλειοψηφία των θεμάτων να τοποθετούνται πεισματικά κι αρνητικά. Εκεί να δείτε… «όχι σε όλα»!

Και τα «Τοπικά νέα» στο παιχνίδι…

Και ήρθε και η ώρα που οι αντιδραστικοί έπιασαν στο στόμα τους κι εμάς…! Όχι, που θα την γλυτώναμε! Και τι δεν μας έσυραν! Μέχρι που είπαν ότι βιαστήκαμε και γράψαμε λάθος τα αποτελέσματα!

Καλά, άμα θέλει κανείς να γλυκάνει την ήττα του, όπως θέλει τα μεταφράζει. Είναι όμως πιθανότερο να κάνει λάθος το Υπουργείο Εσωτερικών, παρά ο Νίκος Ζερβός που προΐστατο της διαδικασίας!

Όπως κι έγινε δηλαδή, και με τα αποτελέματα της πρώτης Κυριακής και με τα αποτελέσματα της δεύτερης, όπου το υπουργείο διαπίστωσε το λάθος του, δέχθηκε την ένσταση του συνδυασμού και τώρα περιμένουμε τα πολλοστά στη σειρά επίσημα αποτελέσματα. Πόσο έχει ο μήνας;  -25 σήμερα- κι ακόμα δεν έχουν βγει!

Παρεμπιπτόντως, πιο οργανωμένο συνδυασμό από αυτόν του Δημήτρη Γαλάνη δεν έχω ξαναδεί! Όλοι κινούνται σε τροχιά απόλυτης συνεργασίας, γρήγορα, αξιόπιστα κι αποτελεσματικά!

Όσο για εμάς, χαιρετίσματα στους κακόπιστους, αλλά οι εφημερίδες έχουν προθεσμίες κυκλοφορίας και ανάλογα με την ημερομηνία δημοσιεύαμε τα αποτελέσματα που είχαμε, γνωρίζοντας και αναφέροντας ταυτόχρονα, ότι υπολείπονται κάποια εκλογικά κέντρα. Όπως επίσης γνωρίζαμε ότι θα ακολουθήσουν ενστάσεις. Καλά, πρώτη φορά μετέχουμε σε εκλογές και περιμέναμε από τους γνωστούς καπελωτικούς, αντιδραστικούς να μας καθοδηγήσουν;

Αφήστε τη συμπυκνωμένη κακία, όπου γνωστός πρώην αντιδήμαρχος ομολόγησε ότι είχε ζητήσει από τον απερχόμενο να μας κόψει το οξυγόνο! Θεούλη μου! –και είναι κι άθεος ο πρώην- προς στιγμή το έκανα εικόνα και τρομοκρατήθηκα κι έφριξα!

Επί πραγματικού, όμως, τι χρειάζεστε πια για να καταλάβετε ότι στην αγορά εργασίας βγαίνουμε με ίδιες δυνάμεις λίαν αποτελεσματικά και δεν έχουμε ανάγκη τα λιγοστά ψίχουλα –που έδινε σε εμάς ο απερχόμενος και οι συνεργάτες του; Ε;

Θέλετε να δείτε ποιοι έγδυσαν κυριολεκτικά τον δημοτικό κορβανά και ποιοι πρόθυμα τους τον προσέφεραν; Ανατρέξτε στη διαύγεια Αύγουστο, Σεπτέμβρη του 2018 πιθανόν κι αργότερα και δείτε ποιο έντυπο –που ενέσκηψε προεκλογικά ως κομήτης στο Δήμο- έπαιρνε διαφημίσεις που αν θυμάμαι καλά, έφταναν  και τα 1.300 ευρώ ανά σελίδα! Και πόσες έπαιρνε! –μόνο για τρεις-τέσσερεις εκδόσεις πήρε κοντά 13.000 ευρώ,  όσα περίπου παίρναμε εμείς για ένα χρόνο και για 52 τότε εκδόσεις!  Άντε, ντε! -για μπείτε στον κόπο κι αν δεν θέλετε να πάτε τόσο μακριά πηγαίνετε ίσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Ιουνίου 2019 και δείτε για ποιο έντυπο δόθηκαν διαφημίσεις ύψους σχεδόν χιλίων ευρώ (930 ή 980 ευρώ η σελίδα) και πόσες δόθηκαν!

Τι να σου κάνουν μετά τα «Τοπικά νέα» που έπαιρναν τρία και τέσσερα κατοστάρικα ανά σελίδα –και ούρλιαζαν οι κατά τομείς υπεύθυνοι υπάλληλοι: «με τιμολόγιο δημοσίου θα πληρωθείτε! Ρίξτε τις τιμές σας, περισσότερα δεν μπορείτε να πάρετε! Είμαστε υπεύθυνοι!».  Χαιρετίσματα φίλτατοι, αλλά κομματάκι αμβλυμμένο μας προέκυψε στη συνέχεια αυτό το αίσθημα ευθύνης… Λέω εγώ τώρα!

Αφήστε που για να πληρωθούμε μας έβγαινε το λάδι και μέχρι να εισπράξουμε είχαμε πληρώσει και ΦΠΑ και φορολογία! Ουφ, δηλαδή, σε καλό τους αυτοί και τα ψίχουλά τους –που για να στηθεί και να κυκλοφορήσει η εφημερίδα, χωρίς να πληρωθούμε οι εργαζόμενοι, θέλαμε τα υπερδεκαπλάσια από όσα έδιναν!

Κι αφήστε που εμείς τα δουλεύαμε αυτά τα λεφτά… Ακριβώς, μας έβγαινε η πίστη ανάποδα στο γράψιμο –κι όχι για έναν αλλά για πολλούς από αυτούς! Βλέπετε, δεν κάναμε την εφημερίδα φωτογραφικό άλμπουμ. Αν και απ’ ότι φάνηκε αυτό τους αρκούσε και τους αρκεί…

Και γιατί επιμείνατε; -θα ρωτήσετε και με το δίκιο σας. Γιατί αισθανόμαστε ότι όταν ο κάθε άκαιρος -που αποκαλείτε εκδότης, έχει δικαίωμα να έρχεται στο πάρα πέντε σε αυτό το δήμο και να διεκδικεί τεράστιο μέρος του δημοτικού κορβανά, έτσι χάρη γνωριμίας, να πω; -τα «Τοπικά νέα» που βρίσκονται αδιαλείπτως για είκοσι συναπτά έτη στο πλευρό των δημοτών, στα προβλήματα και στις διεκδικήσεις τους έχουν κι αυτά δικαίωμα στις δημοτικές διαφημίσεις. Εξάλλου τα προβλεπόμενα κονδύλια διαφήμισης δεν ανήκουν στον κάθε δήμαρχο και δεν αφορούν αποκλειστικά τους γνωστούς των δημάρχων… Λέω εγώ, τώρα, πολύ θυμωμένη,  που  τα ξαναθυμήθηκα!

Και περιμένω να δω τη συνέχεια. Γιατί η μικροψυχία, όρια δε γνωρίζει! –και θέλω να δω πώς θα αντιδράσουν όλοι αυτοί της καινούργιας αντιπολίτευσης όταν η νέα διοίκηση βάλει και τα «Τοπικά νέα» στις δημοτικές διαφημίσεις… Θα ψηφίζουν και υπέρ ημών και όχι μόνο υπέρ γνωστών και φίλων; Ή θα αντιδρούν όπως διατείνονταν ότι έκανε η μέχρι τώρα αντιπολίτευση του Δήμου; -γιατί κι αυτό το έχουμε ακούσει! Περιμένουμε!

Οι επιχειρηματίες εκλεγμένοι!

Όπου φαρισαϊκά πρώην και νυν και αει γνωστός νευρικός και αντιδραστικός αναρωτήθηκε αν θα έχουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση οι επιχειρηματίες, από τη νέα Δημοτική Αρχή…! Και τ’ αφεντικό του έδειξε προβληματισμένο στην προοπτική  να είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος επιχειρηματίας!

Και η αναφορά δήθεν απέξω-απέξω –χονδροειδώς όμως και χωρίς συμμάζεμα- γινόταν για τον Μπάμπη Μπονάτσο…

Εκλέχθηκε, ε; και δεν σας άρεσε καθόλου, ε; Και τώρα ψάχνεστε πώς θα σπιλώσετε ένα εξαιρετικό δημότη που δεν έχει καθόλου ανάγκη τις πενταροδεκάρες του  δημόσιου κορβανά. Και που δεν τον ενδιαφέρουν οι όποιες απαγορευτικές διατάξεις καθότι είναι σε όλα νομιμότατος!

Κοιτάξτε, όμως, ποιοι μιλάνε! Αυτοί που γέμισαν το Νέο Ψυχικό με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν την αποκλειστική κατοικία στο Ψυχικό… Τςςςς! Δεν έχει όρια ο φαρισαϊσμός στο Δήμο μας!

Τελικά το fb δεν απέδωσε!

Τα αναμενόμενα τουλάχιστον, καθώς όσοι  το χρησιμοποίησαν αποκλειστικά… σχεδόν πάτωσαν και οι λοιποί που το χρησιμοποιούσαν σαν κύριο μέσο προβολής με τα έντυπα επικουρικά, δεν πήγαν καλύτερα!

Ομολογώ ότι το χάρηκα, καθώς ακούγαμε: έχουμε 3.500 φίλους μόνο στο fb. Εσείς, ως εφημερίδα, μπορείτε να μας τους εξασφαλίσετε; Αμ δεν μπορείτε! Το χαρτί πέθανε, σειρά έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Και χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια για να καταλάβουν, αν κατάλαβαν, ότι το fb και τα σχετικά, κλειστές παρέες είναι που μεταξύ τους κουβεντιάζουν, εκλέγουν κι εκλέγονται! Κι όταν ο αριθμός των φίλων αυξάνεται κατακόρυφα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ανταποκρίνεται σε  δημότες, ψηφοφόρους και οπαδούς! Γνωστοί, γνωστών, ω γνωστοί είναι –που ποιος γνωρίζει αν έχουν καν προσωπικό ενδιαφέρον για τον δικό μας Δήμο! Έτσι είναι φίλτατοι και οι εξελίξεις το αποδεικνύουν!

Και το χάρηκα, το ξαναγράφω. Γιατί; Γιατί, αγαπητοί  αναγνώστες, το τι μπούλινγκ έχουμε δεχτεί, ως εφημερίδα,  από τα χαμογελαστά, παχουλά  κι  ευπροσήγορα πρόσωπα εξουσίας αυτού του Δήμου, δεν περιγράφεται!

Μετεκλογικό συμβούλιο

Ναι, στις 11 Ιουνίου,  όπου για να συγκεντρωθεί απαρτία, τάξαμε κερί σε Άγιο! Και πάλι δεν… και δύσκολα!

Έλειπε κι ο απερχόμενος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  –και προήδρευσε η αντιπρόεδρος  κυρία Γαβριέλλα Χριστοδούλου- έλειπε και ο γνωστός  πρώην αντιδήμαρχος  και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και ο κύριος  Παντελής Χαροκόπος, ακόμα και  η Νάντια και η κυρία  Συμεωνίδου και αρκετοί ακόμα και κάποιοι ήρθαν γιατί τους ειδοποίησαν…

Και την εικόνα την απέδωσε πολύ ρεαλιστικά  η κυρία Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ λέγοντας: Περίμενα αλλιώς αυτή την πρώτη επαφή. Περίμενα ότι θα ήταν εδώ και ο δήμαρχος και η πρόεδρος. Είμαστε μια λίγο περίεργη συνάθροιση.

Παρεμπιπτόντως , να σας ομολογήσω ότι δεν ξέρω τι να περιμένω το Σεπτέμβρη… Όρκο πάντως για τη σύνθεση του συμβουλίου δεν παίρνω. Αν και τα αποτελέσματα έχουν βγει και τα πρόσωπα είναι γνωστά. Θα περιμένω, όμως, να δω αν θα συνάδουν με τις διαθέσεις!

Και μπορεί σύμβουλοι και δήμαρχος να απουσίαζαν, είχαν έρθει, όμως, οι κάτοικοι της οδού Δάφνης στο Ψυχικό, για να αναφέρουν ακόμα μια φορά το πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο δρόμο και να ζητήσουν για ακόμα μια φορά τη βοήθεια του Δήμου.

Το πρόβλημά τους συνοψίζεται ως εξής: παρκάρουν απέναντι από τα σπίτια τους, όπου δεν υπάρχουν κατοικίες μόνο ένα ανάχωμα και μια λωρίδα πεζοδρόμιο, πιθανότατα 1,5 μέτρο φαρδιά. Και η Αστυνομία, μετά από καταγγελίες άλλου δημότη, κόβει κλήσεις με το τσουβάλι και σε χρόνο άσχετο, όπως  Μεγάλο Σάββατο απόγευμα ή ξημερώματα Δευτέρας του Πάσχα κι έχει κυριολεκτικά τρελλάνει τους περίοικους που δεν έχουν που να παρκάρουν και πληρώνουν το ένα προστιμομετά από το άλλο! Κι όσες φορές κι αν ενημέρωσαν την απερχόμενης διοίκηση, λύση δε βρέθηκε. Απεναντίας λιγές ημέρες πριν το συμβούλιο τους έστειλαν πεσκέσι πρόστιμα που είχαν κοπεί το 2014 και το 2015 και πλησίαζαν το όριο παραγραφής, ως τόνισε ο κύριος Ζερβός!

Και το θέμα είναι μεγάλο –κι επώδυνο για όσους πληρώνουν- για να το ξεπετάξουμε σε δυο παραγράφους.  Οπότε θα επανέλθουμε.

Και μια και τελειώνει ο χρόνος και ο χώρος καλό καλοκαίρι με υγεία για όλους και θα τα πούμε από Σεπτέμβρη.

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις