Και οι οκτώ είναι γαλάζιοι!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Και οι οκτώ είναι γαλάζιοι!

Οκτώ φίλοι, γείτονες, συνδημότες μας ζητούν την ψήφο μας.

Πρόκειται για υποψήφιους του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

 

Δημήτρης Καιρίδης

Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης. Δίδαξε Διεθνή Πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Φ. Καραμανλής», διευθυντής της Θερινής Ακαδημίας της Ολυμπίας και του Δίκτυο Ναυαρίνο. Συνεργάζεται με την τηλεόραση του Action24 και αρθρογραφώ στο OnAlert.gr/Newsit.gr. Στο παρελθόν, έχει συνεργαστεί στη διοίκηση οργανισμών και τη διαχείριση προγραμμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με τη Μαριλίζα και έχουν δύο παιδιά, την Ίρια και τον Νικόλα.

 

Νίκη Κεραμέως

Κατοικεί στο Ψυχικό από 2 ετών. Τελείωσε σχολείο στο Ψυχικό και σπούδασε νομικά με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (Université Paris II Panthéon-Assas) και την Αμερική (Harvard Law School). Είναι δικηγόρος, μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης και εργάζεται ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι παντρεμένη με το Δημήτρη Λουκά και μεγαλώνουν τα δύο αγόρια τους στο Ψυχικό. Αποφάσισε να ασχοληθεί  με τα κοινά, γιατί πιστεύει στη δύναμη της συμμετοχής, την αξία της προσφοράς και τις δυνατότητες της χώρας μας. Είναι Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία από τον Ιανουάριο του 2015 και Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από το Νοέμβριο του 2016. Στις 7 Ιουλίου θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Ενωμένοι μπορούμε! Στα Βόρεια #MeTiNiki

 

Χατζηδάκης Κωστής

Στις 7 Ιουλίου είναι η ευκαιρία να τελειώνουμε με το τέλμα και να ξεκινήσουμε να χτίζουμε μια φωτεινή Ελλάδα. Με αλήθεια και κοινή λογική.

Έχω βρεθεί, απ’ όπου κι αν πέρασα- από τη ΔΑΠ, την ΟΝΝΕΔ, την Ευρωβουλή, από διάφορα υπουργεία- απέναντι στην αερολογία και τον κρατισμό. Τις μεγάλες πληγές της Ελλάδας.

Με προσωπικό κόστος και συγκρούσεις. Για την Ολυμπιακή. Τον ΟΣΕ. Την εργαλειοθήκη.

Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, προσπάθησα πάντα να μείνω πιστός στις αξίες μου:

  • Την ελευθερία
  • Την αξιοκρατία
  • Την Ευρώπη
  • Τη σοβαρότητα
  • Την αξιοπρέπεια

Έτσι θέλω να προχωρήσω δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χρειάζομαι τη στήριξή σας! Και σας υπόσχομαι ένα πράγμα: Ότι θα συνεχίσω τη μάχη για μια πολιτική με έργο και αποτέλεσμα.

Μια πολιτική με αξίες!

 

Ράπτη Ζωή

Ζωή Ράπτη

Αριστούχος απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε τον τίτλο του Master of Laws με έπαινο στο διεθνές εμπορικό δίκαιο στο University of Kent at Canterbury της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω.

Έχει 16ετή θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ψυχικού, μέλος της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Council of European Municipalities and Regions (CEMR). Συνέστησε και διατέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου των 4 Δήμων (Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Ψυχικού και Φιλοθέης) για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων.

Ήταν Γραμματέας  στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας. 2013-2015 όπου ασχολήθηκε με τα εξής:

Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2014 και υποψήφια Βουλευτής στην Β΄ Περιφέρεια Αθηνών  στις εκλογές του 2015.

Διετέλεσε Γραμματέας  Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος (2016- 2019) και από το 2016 είναι μέλος των Τομέων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Μένει στο Ψυχικό. Σπούδασε δημοσιογραφία και Ελληνικό Πολιτισμό (ΕΑΠ). Είναι διδάκτωρ ιστορίας στο Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Από το 1981 -2000 εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μεγάλες ημερήσιες εφημερίδες στο πολιτικό ρεπορτάζ. Παρουσίασε εκπομπές, ντοκυμαντέρ για τις οποίες του απονεμήθηκε το βραβείο Μπότση και της Ένωσης Τούρκων Δημοσιογράφων. Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού (Αθήνα 9,84) και της πρώτης ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα (Mega Channel). Το 2000 ο Κώστας Καραμανλής του ανέθεσε την θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Το 2004 διετέλεσε Υπουργός Επικρατείας και ανέλαβε χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου έως το τέλος του 2008. Από το 2009 δραστηριοποιούμε στον Ακαδημαϊκό χώρο. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κύπρο στο τομέα της επικοινωνίας και του στρατηγικού μάρκετινγκ των επιχειρήσεων.

 

ΙΩΑΝΝΑ (ZANET) ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ – ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ

 

Γεννήθηκε στο Ψυχικό όπου κατοικεί μέχρι σήμερα.  Κατάγεται από τη Μεσσηνία  και είναι κόρη του γνωστού δικηγόρου Αθηνών Χρήστου Καλαντζάκου και ανιψιά του τέως υπουργού και επί 50 χρόνια βουλευτή Μεσσηνίας, Αριστείδη Καλαντζάκου.

Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι . Μιλά τρεις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και ασκεί μαχόμενη δικηγορία επί 25 και πλέον χρόνια με ειδίκευση στο Εμπορικό και Ποινικό Δίκαιο.

Παντρεμένη με τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Τσατσαρώνη και μητέρα δύο παιδιών, της Ελισάβετ και του Μιχάλη.

Εκλεγμένη επί πολλά έτη πρώτη σε ψήφους Σύμβουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και εκπρόσωπος ΔΣΑ στις περισσότερες ειδικές Επιτροπές στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE).

Πρόεδρος του Β’ Πειθαρχικού Συμβουλίου ΔΣΑ (2011 – 2014). Μέλος Δ.Σ των Ολυμπιακών Αερογραμμών, της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα (2005 2007).

 

Φανή (Φαίνη) Χατζηαθανασιάδου

Γεννήθηκε στις Σέρρες και ζει στο Ψυχικό. Είναι μητέρα του Παρμενίωνα (Ίωνα) Τζίφρα, μεταπτυχιακού φοιτητή Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αναδείχθηκε μέσα από τη βάση των μελών της Νέας Δημοκρατίας, αφού διετέλεσε από τις πιο πετυχημένες πανελλαδικά εκλεγμένες προέδρους Τοπικής (2016-2018) και ακολούθως Νομαρχιακής Οργάνωσης. (2018-2019).

Προέρχεται από τον επιχειρηματικό χώρο, αφού η οικογένεια της ίδρυσε την πρώτη μονάδα επεξεργασίας-τυποποίησης ρυζιού στην Ελλάδα, με την επωνυμία “Μάγειρος”.

Σήμερα είναι νομική σύμβουλος εταιριών.

Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζάππειο Μέγαρο) (2004-2008). Διετέλεσε υπεύθυνη Τύπου του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη προγράμματος αντιμετώπισης νομικών θεμάτων αστέγων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αθηναίων (2008-2010).

Είναι από το 2006 πρόεδρος των Φίλων του Ζαππείου, όπου μεταξύ άλλων καθιέρωσε τον πρωτοποριακό θεσμό αναδοχής σε φυτά, δένδρα, παγκάκια και πέτυχε με δωρεές να αντικατασταθούν τα παγκάκια του Ζαππείου κήπου καθώς και πλήθος δένδρων και φυτών.

Είναι ιδρύτρια και διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου “Μητέρες στο 2000”, όπου και επιτέλεσε πλούσιο έργο υπέρ αδύναμων μητέρων και μονογονεικών οικογενειών, για το οποίο τιμήθηκε από το Σεβασμιώτατο Σερρών.

Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών (2002-2005). Είναι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ψυχικού. Εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών στο Τμήμα Παραρτημάτων Λυκείου Ελληνίδων ( 2013-σήμερα).

Στις εκλογές της 26ης Ιουνίου 2019 εκλέχθηκε ( πρώτη όλων) στην Κοινότητα Π.Ψυχικού, Σύμβουλος διεκδικώντας την προεδρία της Κοινότητας.

 

Μαριάνθη Δ. Καφετζή – Ραυτοπούλου

Μεγάλωσε στο Ψυχικό και είναι απόφοιτη του Αρσακείου Ψυχικού. Κόρη Καθηγητού Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μητέρα του Σπύρου και της Ελένης.

Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Δημόσιας Διοίκησης (1994), μεμεταπτυχιακό δίπλωμα MBA από το University of La Verne της California (1996).

Κατείχε διευθυντικές θέσεις σε ελληνικές και ξένες πολυεθνικές εταιρίες.

Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων με έμφαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν summer camp για την ομογένεια. Έχει την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής «Ζην και Ευ Ζην με τη Μαριάνθη Καφετζή» στο κανάλι High TV, όπου παρουσιάζονται θέματα που αφορούν την υγεία και την πρόληψη.

Συμμετέχει στη διαμόρφωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, στη θεματική ενότητα Αριστεία- Αθλητισμός. Είναι επικεφαλής του Συνεδριακού Τουρισμού, στον τομέα Τουρισμού. Συμμετέχει στους Τομείς: Υγείας (Επιτροπή Φαρμάκων), Οικονομικών και Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας. Συμμετέχει στη Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων.

 

Και μία υποψηφιότητα στο Συμβούλιο Επικρατείας!

 

Βίκυ Λοϊζου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Ψυχικό.

Το 2006 εκλέχθηκε 2η σε σειρά δημοτική σύμβουλος.

Υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στην 10η τιμητική θέση.

Σύμβουλος Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας. Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση. Ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις – ειδικότερα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στον χώρο της οικονομίας και της αγοράς. Έχει μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση κατέχοντας θέσεις ευθύνης διαδοχικά στο υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο  Ανάπτυξης. Επιβιώνοντας από μιας σπάνιας μορφής καρκίνο, τα τελευταία δύο χρόνια εστιάζει σε θέματα πολιτικής υγείας και μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας.

“Έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας, με όρεξη και πάθος για ζωή δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να γίνει η Ελλάδα ξανά μια χώρα που δε σου απαγορεύει να ονειρεύεσαι, μια χώρα που αξίζει να ζεις. Ενωμένοι μπορούμε!  “

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις