Κυριακή 30 Ιουνίου φεύγουμε για κατασκήνωση!!!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Την Κυριακή 30 Ιουνίου φεύγουμε για κατασκήνωση!!!

Ήρθε η ώρα για τους μικρούς μας φίλους να αναχωρήσουν και φέτος για μια περίοδο καλοκαιρινών διακοπών και να γευτούν τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατασκηνωτικής ζωής. Την Κυριακή 30 Ιουνίου οι πρώτοι μικροί κατασκηνωτές θα βρεθούν στο γνώριμο πια χώρο των κατασκηνώσεων Ασημακόπουλου, στις Αφίδνες Αττικής, «Παράδεισος του παιδιού».

Ο αρχηγός Λευτέρης Παπαμιχαήλ, ο γνωστός σε όλους μας coach, θα είναι εκεί από την προηγούμενη ημέρα μαζί με τους έμπειρους ομαδάρχες καθώς και τους βοηθούς τους, για να υποδεχτούν το πρώτο «κύμα» των παιδιών. Των παιδιών που επιθυμούν να χαλαρώσουν από το εξοντωτικό σχολικό πρόγραμμά τους και να περάσουν 15 ημέρες ξενοιασιάς και εκτόνωσης μαζί με τους φίλους τους.

Tο  πρόγραμμα της κατασκήνωσης απευθύνεται στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, που πλήττονται λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν μπορούν να επωμιστούν τα έξοδα φιλοξενίας των παιδιών  τους σε μια κατασκήνωση. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, συνεχίζοντας την παράδοση ετών, υποστηρίζει και αναλαμβάνει και φέτος το κόστος γι’ αυτά τα παιδιά.  Μ ‘ αυτό τον τρόπο προσφέρει μια λύση στα παιδιά ώστε να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές και να γεμίσουν με ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά παράλληλα και στους γονείς που πραγματικά επιθυμούν να ξεφύγουν τα παιδιά τους για λίγες ημέρες από τους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης.

Παράλληλα, οι παιδικές κατασκηνώσεις αναμφίβολα προσφέρουν και προάγουν την αυτονομία, την κοινωνικοποίηση και την ανεξαρτησία του παιδιού, μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες.

Μιλήσαμε με τον coach Λευτέρη Παπαμιχαήλ, υπεύθυνος για την κατασκήνωση του δήμου μας πάνω από 25 χρόνια, ο οποίος και μας είπε: «η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των παιδιών. Το δεύτερο που κοιτάμε είναι οι ομαδάρχες, αγόρια και κορίτσια, να έχουν κατασκηνωτική εμπειρία και να είναι παιδιά από το δήμο μας. Παιδιά που ήταν παλιοί κατασκηνωτές και έχουν εξελιχθεί σε βοηθούς και ομαδάρχες. Τα οφέλη από μια κατασκήνωση είναι πολλά για το παιδί: η κοινωνικοποίηση κατά πρώτον, το παιδί περνάει χρόνο με συνομήλικές του, κάνει νέες γνωριμίες, νέες φιλίες, μένει στην ίδια σκηνή, τρώει στο ίδιο τραπέζι, ακολουθεί ίδιο πρόγραμμα με τα άλλα παιδιά. Η  κατασκήνωση αποτρέπει το παιδί να κλείνεται στον εαυτό του μπροστά σε μια οθόνη και το φέρνει σε επαφή με μια πληθώρα διαφορετικών χαρακτήρων. Αναπτύσσεται μεταξύ των παιδιών η ευγενής άμιλλα, μαθαίνουν να σέβονται το ένα το άλλο και έρχονται σε επαφή με τη φύση, ειδικά τα παιδιά των μεγαλουπόλεων που δεν έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τη φύση τακτικά. Το παιδί βρίσκεται σε συνεχή αθλητική δραστηριότητα κάτι που είναι καλό για την υγεία του, γιατί η σωστή και συστηματική διατροφή σε συνδυασμό με την αθλητική δραστηριότητα συμβάλλουν αισθητά έτσι ώστε το παιδί να αποκτήσει την ισορροπία που χρειάζεται στην καθημερινότητά του. Μαθαίνει νέες δεξιότητες κυρίως μέσω της ψυχαγωγίας, γίνεται περισσότερο υπεύθυνο και οργανωτικό και αποκτά στοιχεία πειθαρχίας και ομαδικότητας, καθώς το γενικότερο πρόγραμμα της κατασκήνωσης (πρωινό ξύπνημα, συντονισμένες ώρες σίτισης, υπακοή στους κανόνες, κλ) συμβάλλουν στην καλλιέργεια των παραπάνω στοιχείων. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν αναμνήσεις με τους φίλους τους για πολλά-πολλά χρόνια. Έτσι αναπτύσσονται σχέσεις μιας ζωής. Φέτος θα φιλοξενήσουμε 120 περίπου παιδιά σε 2 κατασκηνωτικές περιόδους, η 1η από 30 Ιουνίου έως και 14 Ιουλίου και η 2η από 15 Ιουλίου έως και 29 Ιουλίου. Όμως δεν θα είμαστε μόνο 120. Μπορεί και να είμαστε διπλάσιοι, γιατί έρχονται κι άλλα παιδιά από το δήμο μας, τα φιλαράκια τους, τα οποία είτε είναι από ταμεία, είτε πληρώνουν οι γονείς και τα παιδιά αυτά ενσωματώνονται μαζί μας και η οικογένειά μας μεγαλώνει και γινόμαστε όλοι μαζί ένα, στο δικό μας χώρο. Να σημειώσω και κάτι τελευταίο, επειδή υπήρχαν πολλές αιτήσεις για ομαδάρχες, αποφασίσαμε, για να ικανοποιηθούν όλοι, ότι θα είναι οι μισοί στην 1η περίοδο και οι άλλοι μισοί στην 2η περίοδο. Στόχος μας είναι η ψυχική και η σωματική υγεία του κάθε παιδιού. Τέλος εγώ και οι συνεργάτες μου ευχαριστούμε και τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και τον Δήμο που εμπιστεύεται εμάς.»

Σε εμάς μένει να πούμε καλό καλοκαίρι σε όλους τους κατασκηνωτές και να περάσετε πολύ-πολύ όμορφα, με ασφάλεια και πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις