Σχόλια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχόλια

Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

Τελικά ξημέρωσε η μεγάλη μέρα των εκλογών, πέρασε και… -αλήθεια τι άφησε πίσω της; Για το «Προάστιο Πρότυπο» και τον Δημήτρη Γαλάνη θριαμβική, μέχρι στιγμής νίκη –που προοιωνίζει όμως και την τελική και για κάποιους άλλους, ατυχώς… συντρίμμια!

Όχι , που θα έβγαινε αυτόνομη η «Συμμαχία Πολιτών» από την πρώτη Κυριακή…! Καλέ, πού τα είχαν δει αυτά; Στον ύπνο τους;

Έτσι κερδίζονται οι αυτονομίες; Ποιος νόμιζε ο απερχόμενος ότι είναι; -ο Παχατουρίδης;

Έτσι είναι, φίλτατοι αναγνώστες, χωρίς έργο σημαντικό,  αναγνώριση και ανταπόδοση δεν υπάρχει! Κι όσο για τα ποσοστά που έφεραν; Ας όψεται η συμμαχία σκοπιμότητας  με Χαροκόπο και Δελακουρίδη! Που, ως είδαμε,  απέδωσε! Μεταξύ μας, 110 ψήφους παραπάνω από το «Προάστιο Πρότυπο» πήραν στο Νέο Ψυχικό, έστω κι έτσι όμως η συμμαχία απέδωσε. Σκεφτείτε πώς θα ήταν τα πράγματα γι αυτούς αν έλειπαν οι 977 ψήφοι του Παντελή Χαροκόπου και οι 501 του Γιάννη Δελακουρίδη!

Τώρα, με ποια λογική συνεργάστηκαν οι δυο τους με τον απερχόμενο, ε!- δεν μπορώ ακόμα να την καταλάβω. Δηλαδή οι αγώνες των Νεοψυχικιωτών, όλα αυτά τα χρόνια -για τις χρήσεις γης, για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τους μεγάλους ελεύθερους χώρους, ακόμα και για το πράσινο, για την απόκτηση σχολείων, για το κυκλοφοριακό και τόσα άλλα- βρήκαν τον εκφραστή τους στο πρόσωπο του Παντελή Ξυριδάκη; Έλεος, δηλαδή, γιατί το προάστιο -εννιά χρόνια τώρα, στα χέρια του ρήμαξε!

Εκτός κι υπολόγιζαν ότι –εφόσον κέρδιζαν τις εκλογές, θα αναλάμβαναν αυτοί το Νέο Ψυχικό. Α! καλαααά! Πείτε μου, λοιπόν, ότι ψαρώσατε κι εσείς με τις υποσχέσεις και τους πιστέψατε, για να καταλάβω! Κι έλεγα κι εγώ!

Σχόλια γενικά!

Έτσι, γιατί τι τίτλους να βάλουμε;  Αφού από το ένα στο άλλο θα πεταγόμαστε! Τρέχει κι ο χρόνος, κι είναι ελάχιστος, και πρέπει να προλάβουμε… Τέλος πάντων!

Πώς είδατε, λοιπόν, τα αποτελέσματα της συμμαχίας σκοπιμότητας στο Νέο Ψυχικό; -που ανακοινώθηκε στο παρά πέντε, πριν τις εκλογές,  κι είχε άμεση επίδραση στη σειρά εκλογής των εκπροσώπων του Νέου Ψυχικού;

Λογικά κι αναμενόμενα, έτσι; Οι δυο καινούργιοι που μπήκαν εκπαραθύρωσαν δύο άλλους, -γι αυτό είχαμε γράψει τότε ότι ο αρχηγός ενδιαφερόταν αποκλειστικά για την επανεκλογή του κι αδιαφορούσε για τους ανθρώπους του! Η στήλη τα είχε προβλέψει αυτά και είχε διαπιστώσει και την υποβόσκουσα δυσαρέσκεια στο συνδυασμό.

Δεν μας πιστέψατε, ε; Προσέξατε, όμως, ότι όποιον ήθελαν πολύ τον πριμοδότησαν με ψήφους από απέναντι; Ή δεν το προσέξατε; Δείτε το!

Πάντως, την ελβετική φρουρά στο Ψυχικό την επανεξέλεξαν ατόφια! Αυτό δα έλειπε! Κι αν πάρουν τη διοίκηση, ο Θεός να μας φυλάει, θα καταλάβουν άμεσα κι όλες τις έμμισθες θέσεις. Όσοι, δε, από τους δικούς τους δεν εκλεγούν  θα πάρουν θέσεις… ειδικών συμβούλων, με μεγάλους για την εποχή μισθούς, οπότε θα έχουμε μία από τα ίδια! Και μεταξύ μας, δεν ενδιαφέρονται να κρύψουν ότι γι αυτούς ο κόσμος γυρίζει αποκλειστικά γύρω από αυτούς και τον υπέροχο εαυτό τους!

Γενικώς, αυτοί οι άνθρωποι, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, ανήκουν στο δικό τους μικρόκοσμο της κηπούπολης –δείτε το κι από τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-  κι αυτόν μόνο μπορούν να διοικήσουν –αν μπορούν να το κάνουν κι αυτό σωστά! Πάντως για τον Καλλικράτιο Δήμο, ούτε λόγος!

Ενώ ο Δημήτρης Γαλάνης; Μπορεί και με το παραπάνω! Τι; -το αμφισβητείτε; Αφού ο Δήμος εννιά χρόνια τώρα, πάνω στη δική του διοικητική δομή δουλεύει! –που την έφτιαξε σιωπηλά και χωρίς να δρέψει τις ανάλογες δάφνες, αφού κανείς δεν θα σκεφτόταν να του τις προσφέρει! Εκτός ίσως από τα «Τοπικά νέα» που πάντα πρόβαλλαν, ανελλιπώς και με το δέοντα σεβασμό, τη δουλειά του!

Στηρίζετε τον Δημήτρη Γαλάνη και το «προάστιο Πρότυπο»; -θα ρωτήσετε. Ε, ναι! Δεν φαίνεται; Γιατί; Γιατί δεν μπορεί να είναι κανείς δημότης σε αυτό το Δήμο και να μην έχει άποψη για το πώς θέλει να είναι το προάστιό του, για το πώς επιθυμεί την καθημερινότητά του, γιατί δεν μπορεί σαν εφημερίδα και σα στήλη να μετέχουμε στις εκλογές και να μην έχουμε γνώμη! Μα πάνω απ’ όλα γιατί ο Δημήτρης Γαλάνης, σαν άνθρωπος,  όλα αυτά τα χρόνια –και δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εννιά- δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ!

Και γιατί είναι εργατικός, αξιόπιστος, οργανωτικός, διεκδικητικός, αποτελεσματικός κι έχει όλη τη διάθεση να δουλέψει και μπορεί να το κάνει! Και είναι ανθρώπινος, φιλικός και όχι αφόρητα σνομπ –όπως κάποιοι, καλή ώρα, και μάλιστα εντελώς αδικαιολόγητα- και βγαίνει στο δρόμο και δεν θρονιάζεται σε ένα γραφείο περιμένοντας να του αναφέρουν!

Και τέλος πάντων, και ειλικρινά και χωρίς καμιά προκλητική διάθεση, γιατί βαρεθήκαμε να μας κοροϊδεύουν!

Να γνωρίζετε, όμως, φίλτατοι αναγνώστες ότι οτιδήποτε πέτυχαν οι δύο πρώτοι συνδυασμοί την πρώτη Κυριακή, ουδόλως μετράει αν δεν στεφανωθεί με τη νίκη της δεύτερης! Ακριβώς. Και ακόμα κι εκλεγούν, δεν θα είναι διόλου εύκολο να διοικήσουν, καθώς η απλή αναλογική στέρησε τις μπόνους έδρες που τις έπαιρναν, στο όνομα της αυτονομίας, και έκαναν γενικό κουμάντο στο Δήμο –χωρίς να ρωτάνε ποτέ κανέναν!

Εδώ ο Κλεισθένης φρόντισε να υπάρχουν συνεργασίες, αν θέλουν να υπερψηφίζονται οι προτάσεις τους. Και εν προκειμένω ο Γαλάνης για να διοικήσει θα χρειαστεί δυο επιπλέον συμβούλους και ο Ξυριδάκης –που ήρθε και δεύτερος, τρεις!

Και από πού θα τους πάρουν; Η απλή λύση να βοηθήσει ο ένας τον άλλον δεν βλέπω να παίζει με τίποτα! Οπότε; Θα στραφούν στο Νίκο Κανελλάκη και τους δυο εκλεγμένους συμβούλους του –που και οι δύο προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή στον Γιάννη Καβαλάρη του ΚΚΕ –που το εν λόγω κόμμα μάλλον δεν κάνει τέτοιου είδους συνεργασίες!

Εν κατακλείδει, όποιος και να βγει θα χρειαστεί να συνεργαστεί με τους υπάρχοντες εκλεγμένους! Κι έτσι ως έχουν τα πράγματα, ο Δημήτρης Γαλάνης με ένα δεξιό και έναν του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παντελής Ξυριδάκης με ένα δεξιό και δυο του ΣΥΡΙΖΑ, ταμάμ;

Να γιατί έπρεπε Χαροκόπος, Δελακουρίδης, να είχαν κατέβει αυτόνομα. Θα ήταν σήμερα μαζί με τον Κανελλάκη ρυθμιστικοί παράγοντες της κατάστασης, αλλά πείστηκαν κι αυτοί από τις μωροφιλοδόξες, επηρμένες δηλώσεις περί αυτονομίας και πρώτης Κυριακής!

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις