Όλοι μαζί να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πρώτη δύναμη το Προάστιο Πρότυπο του Δημήτρη Γαλάνη. Στόχος η νίκη τη δεύτερη Κυριακή.

Όλοι μαζί να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα!

 

Ξεχωριστή πρωτιά στη Φιλοθέη με 53,37%. Πρώτη των πρώτων η Ελένη Ζέππου Χαρλαύτη  με 1.141 ψήφους.

Πρώτος και με διαφορά δυόμιση ποσοστιαίες μονάδες αναδείχθηκε, από την εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής, ο Δημήτρης Γαλάνης και ο συνδυασμός του «Προάστιο Πρότυπο».

Ουσιαστικά, έχουμε μια πρώτη ανατροπή της δυναμικής των συνδυασμών, καθώς ο κυριότερος διεκδικητής των εκλογών, Δημήτρης Γαλάνης, ξεπέρασε τον απερχόμενο δήμαρχο και μπαίνει δυνατά στη δεύτερη Κυριακή και στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Αν και η νίκη ήταν αναμενόμενη, εν τούτοις η συγκίνηση ήταν το κυρίαρχο  συναίσθημα -που επικράτησε  στο πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, τη βραδιά των εκλογών, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων.

«Θα είμαστε όλοι εδώ και την επόμενη Κυριακή!» δήλωσε ο Δημήτρης Γαλάνης, προσθέτοντας : «Δεν περισσεύει κανένας! Την επομένη των εκλογών θα υπάρχει πολλή δουλειά για όλους – και για όσους εκλεγούν και για όσους δεν εκλεγούν.  Πάμε, λοιπόν,  όλοι μαζί να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα!».

Να σημειώσουμε ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά του τα έδωσε η Φιλοθέη, όπου άγγιξε το 53,37% αφήνοντας πίσω τον απερχόμενο κατά 16,71 ποσοστιαίες μονάδες -που μεταφράζονται σε 717 ψήφους. Και είναι σημαντικό, αν αναλογιστούμε ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ο απερχόμενος δήμαρχος είχε σαρώσει στη Φιλοθέη, παίρνοντας το 60,5%!

Δήλωση Δημήτρη Γαλάνη

Εμφανώς συγκινημένος ο υποψήφιος Δήμαρχος, αμέσως μετά την εξαγγελία των αποτελεσμάτων της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης δήλωσε:

«Το 60% των δημοτών μας αποδοκίμασε την απερχόμενη δημοτική αρχή και θέλει ο Δήμος μας να πάει μπροστά! Είμαι εξαιρετικά συγκινημένος και υπερήφανος για την προσπάθειά μας. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα, την ερχόμενη Κυριακή ολοκληρώνουμε τη μεγάλη μας νίκη. Τη μεγάλη νίκη όλων των δημοτών μας. Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα !

Την ερχόμενη Κυριακή, έρχεται η ώρα να γυρίσουμε όλοι μαζί σελίδα. Έρχεται η ώρα να επιλέξουμε πώς θέλουμε να είναι ο Δήμος μας:

Θέλουμε να συνεχίσει να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του προαστίου; Με όλο και περισσότερες εμπορικές δραστηριότητες ακόμα και στο Ψυχικό, έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα ιδίως στο Νέο Ψυχικό και εικόνες εγκατάλειψης ακόμα και σε ιστορικά τοπόσημα όπως η Παιδική Χαρά Πικιώνη στη Φιλοθέη;

Ή θέλουμε να φτιάξουμε ένα Προάστιο Πρότυπο, όπως όλοι το ονειρευόμαστε, όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας;

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, ό,τι κι αν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, να αναλογιστούν το παραπάνω δίλημμα και να προχωρήσουμε μαζί»

Η δυναμική των συνδυασμών ανά Κοινότητα

Η σύγκριση γίνεται πάντα με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των εκλογών -που αποτελούν και την πραγματική ένδειξη της δυναμικής των συνδυασμών. Τα αποτελέσματα, όμως, γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά και η εκλογική δυναμική των συνδυασμών ακόμη πιο ξεκάθαρη αν συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των δυο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων –για όσους συνδυασμούς μετείχαν. Εξ ίσου ξεκάθαρη γίνεται και η δυναμική των συμβούλων  που μετείχαν στις τελευταίες αναμετρήσεις.

Ψυχικό

«Προάστιο Πρότυπο» και Δημήτρης Γαλάνης. Παίρνουν το 2019: το 39,67% και 2.330 ψήφους. Σύγκριση με το 2014 δεν υπάρχει, καθώς ο συνδυασμός είναι πρωτοεμφανιζόμενος, είναι ξεκάθαρο όμως το στρίμωγμα προς τον απερχόμενο –και δη μέσα στο Ψυχικό, που θεωρείται σπίτι του, καθώς ο Δημήτρης Γαλάνης εκμηδενίζει τη διαφορά τους σε 2,86 μονάδες –που ουσιαστικά μεταφράζονται σε 168 ψηφοδέλτια μόνο!  Ως αποδεικνύεται ο Δημήτρης Γαλάνης γίνεται αποδεκτός από τους Ψυχικιώτες από την πρώτη φορά.

«Συμμαχία Πολιτών» και Παντελής Ξυριδάκης. Παίρνουν το 2019: το 42,53% και 2.498 ψήφους. Αντίστοιχα το 2014 είχε πάρει: το 51,25% και 2.840 ψήφους. Είναι φανερή η πτώση κατά 8,72% ποσοστιαίες μονάδες.  Το Ψυχικό φαίνεται να μισοκλείνει την πόρτα στον Παντελή Ξυριδάκη και να την κρατά ανοιχτή στο Δημήτρη  Γαλάνη περιμένοντας στην πορεία να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

«Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών» και Νίκος Κανελλάκης. Παίρνουν το 2019: το 13,67% και 803 ψήφους. Σύγκριση δεν υπάρχει, καθώς πρόκειται μεν για τον παλιό συνδυασμό του Δημήτρη Μαναού με νέο, όμως, αρχηγό και νέες συνεργασίες.  Ενδεικτικά η «Δημαρχία Πολιτών» το 2014 είχε πάρει: το 28,82% και 1597 ψήφους. Προφανώς οι συνεργασίες μπέρδεψαν ελαφρά το εκλογικό σώμα, που έδειξε να ξεχνάει τις αμιγώς δεξιές καταβολές του συνδυασμού και του αρχηγού.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Φιλοθέης Ψυχικού και Γιάννης Καβαλάρης. Παίρνουν το 2019 το 4,12%  και 242 ψήφους. Ατυχώς, δεν διαθέτουμε συγκριτικά αποτελέσματα με το 2014.

Φιλοθέη

«Προάστιο Πρότυπο» και Δημήτρης Γαλάνης. Παίρνουν το 2019: 53,37% και 2290 ψηφοδέλτια. Η Φιλοθέη ανοίγει διάπλατα την πόρτα της στον Δημήτρη Γαλάνη. Η ευθύνη για την επόμενη ημέρα της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας είναι μεγάλη, τόση όσα και τα προβλήματα της όμορφης κηπούπολης που πρέπει να επιλυθούν. Συγκριτικά αποτελέσματα με το 2014 δεν έχουμε. Ο κυριότερος διεκδικητής, όμως, αφήνει πίσω τον απερχόμενο κατά 16,71% ποσοστιαίες μονάδες που μεταφράζονται σε 717 ψήφους!

«Συμμαχία Πολιτών» και Παντελής Ξυριδάκης. Παίρνουν το 2019: 36,66% και 1573 ψήφους. Αντίστοιχα το 2014 είχαν πάρει: το 60,5% και 2.403 ψήφους!

Η διαφορά είναι τόσο κραυγαλέα, για τον ίδιο τον συνδυασμό, που χτυπάει πολλαπλά καμπανάκια κινδύνου. Το εκλογικό σώμα της Φιλοθέης προφανώς δεν πείθεται από λόγια που δεν ακολουθούνται από ανάλογες πράξεις!

«Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών» και Νίκος Κανελλάκης. Παίρνουν το 2019: το 6,71% και 218 ψήφους. Δεν υπάρχει αντιστοιχία με το 2014, ενδεικτικά, όμως, η Δημαρχία Πολιτών είχε πάρει το 18,91% και 751 ψήφους. Σύγκριση φυσικά δεν μπορεί να γίνει.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Φιλοθέης Ψυχικού και Γιάννης Καβαλάρης. Παίρνουν το 2019 το 3,26% και 140 ψήφους. Κι εδώ δεν έχουμε συγκριτικά στοιχεία με το 2014.

Νέο Ψυχικό

«Προάστιο Πρότυπο» και Δημήτρης Γαλάνης. Παίρνουν το 2019 το 38,67% και 2168 ψήφους. Σύγκριση, βέβαια, με το 2014 δεν μπορεί να γίνει, το Νέο Ψυχικό, όμως, φαίνεται να καλοδέχεται τον Δημήτρη Γαλάνη, καθώς η διαφορά με τον απερχόμενο είναι μόνο 1,96% ποσοστιαίες μονάδες που μεταφράζεται σε 110 ψήφους μόνο.

«Συμμαχία Πολιτών» και Παντελής Ξυριδάκης. Παίρνουν το 2019: το 40,63% και 2.278 ψήφους. Αντίστοιχα το 2014 είχαν πάρει: το 29,87% και 1720 ψήφους. Η διαφορά είναι  558 ψήφοι και 10,76% ποσοστιαίες μονάδες. Διαφορά που οφείλεται στην παρουσία -στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, του δημοφιλούς πρώην δημάρχου Νέου Ψυχικού, Παντελή Χαροκόπου.

«Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών» και Νίκος Κανελλάκης. Παίρνουν το 2019: το 12,11% και 679 ψήφους. Κι εδώ δεν υπάρχει σύγκριση με το 2014. Ενδεικτικά και πάλι θα αναφέρουμε ότι η Δημαρχία Πολιτών το 2014 είχε πάρει: 9,78% και 563 ψήφους. Εδώ η διαφορά, αν μπορεί να υπολογιστεί είναι υπέρ του Νίκου Κανελλάκη.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Φιλοθέης Ψυχικού και Γιάννης Καβαλάρης. Παίρνουν το 2019 το 8,60% και 482 ψήφους. Ούτε κι εδώ διαθέτουμε συγκριτικά στοιχεία με το 2014.

Στο σύνολο των κοινοτήτων η «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές του 2019 έχει μια άνοδο των 223 ψήφων ενώ κάποια στιγμή στην πορεία της καταμέτρησης φλερτάρισαν και με την προοπτική μιας δεύτερης έδρας.

ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ.  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (1-6-2019) ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.  ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ.

Υποσημείωση 

Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τον κύριο Νίκο Ζερβό για την πολύτιμη συνεργασία του στην αναλυτική καταγραφή των αποτελεσμάτων, αλλά και την κυρία Μίνα Μεταξίδη Μελισσουργού για τη βοήθειά της.

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις