Νέα πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Νέα πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με έξι νέες παρουσίες θα ξεκινήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης – Ψυχικού τον προσεχή Σεπτέμβριο.  Οι τέσσερις προέρχονται από τον Συνδυασμό Προάστιο Πρότυπο του Δημήτρη Γαλάνη και οι δύο από την Δημαρχία Πολιτών του Νίκου Κανελλάκη και ανήκουν στους Ενεργούς Πολίτες.

Είναι σημαντικό να υπάρχει αέρας ανανέωσης, φρέσκες και διαφορετικές ιδέες στο καινούριο συμβούλιο και ισορροπεί λίγο το γεγονός ότι η Συμμαχία Πολιτών δεν κατάφερε δυστυχώς να εκλέξει κάποιο νέο μέλος της.

Η εκλογή τους μάλιστα χαμηλώνει τον μέσο όρο ηλικίας, μήνυμα ευνοϊκό για την πορεία του Δήμου μας μιας και οι περισσότεροι από αυτούς είναι και νέοι ηλικιακά.

Για πρώτη φορά, τουλάχιστον στις δύο θητείες του Καλλικρατικού Δήμου, εκλέγεται ένας 25χρονος, ο Γιάννης Καραθανάσης αποδεικνύοντας ότι η καινούρια γενιά μπαίνει δυναμικά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και σιγά σιγά και της χώρας.

Παλιό Ψυχικό

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ

Ο Γιάννης Καραθανάσης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Μεγάλωσε και μένει στο Ψυχικό. Αποφοίτησε το 2012 από το Κολλέγιο Αθηνών και είναι τελειόφοιτος στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ.

Τα τελευταία τρία χρόνια, παράλληλα με τις σπουδές του, εργάζεται σε ανακαινίσεις κατοικιών, με στόχο την αισθητική και βιοκλιματική τους αναβάθμιση.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

«Το ενδιαφέρον μου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του προαστίου μας και τη διατήρηση του χαρακτήρά του ως «Κηπούπολη», με ώθησαν να ασχοληθώ με τα κοινά του Δήμου μας, για τη δημιουργία ενός Προαστίου Πρότυπου».

 ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΚΛΑΙΡΗ) ΣΙΝΑΝΙΩΤΟΥ

Η (Χαρίκλεια) Κλαίρη Σινανιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και μεγάλωσε στη Φιλοθέη. Σήμερα με τα δύο παιδιά της κατοικούν στο Παλαιό Ψυχικό.

Αποφοίτησε το 1992 από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Pierce College. Σπούδασε νομικά στο Université Panthéon -Assas (Paris II), Maîtrise en droit , πτυχίο και μεταπτυχιακό στο εμπορικό δίκαιο, D.E.A en Adroit des Affaires, με άριστα (1992-1997) . Στη συνέχεια ολοκλήρωσε δεύτερο μεταπτυχιακό στο University College London – London School Οf Economics, στο Ευρωπαϊκό δίκαιο L.LM, Master of Laws in European Law/ Banking Law, με διάκριση (1997-1998).

Ασχολήθηκε με  ζητήματα εταιρικού δικαίου, όπως η μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία, για την οποία έγραψε και σχετικά (These : «La societé Anonyme  Unipersonnelle», 1997 bibl. Cujas Université  de  Droit, Sorbonne ).

Εργάστηκε ως ασκούμενη  στο νομικό τμήμα της Peugeot – Citroen Group SA Paris (1997) Είναι Μέλος του δικηγορικού συλλόγου Aθηνών από το 1998 και εξωτερικός συνεργάτης της Τράπεζας Eurobank.

Από το 1998 είναι δικηγόρος του δικηγορικού γραφείου «Δεληκοστώπουλος –Σινανιώτης». Ασχολείται κυρίως με θέματα αστικού /οικογενειακού δικαίου , εμπορικές συμβάσεις/ ακίνητα κ.ά.

ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Γεννήθηκε στο Ψυχικό όπου και κατοικεί. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών Ψυχικού. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στις Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά & Ρώσικα.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της ερευνητικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα παιδικά της χρόνια ανήκει στην Οικογένεια του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Είναι ενεργό μέλος στις εθελοντικές ομάδες Special Olympics και Άλμα Ζωής. Η εργασιακή της εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές της, τόσο στον Ιδιωτικό τομέα όσο και σε Οργανισμούς του ευρύτερου Δημοσίου τομέα. (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, Ναυτιλία, Διμερείς Σχέσεις πολιτιστικά προγράμματα Ελλάδας – Ρωσίας).

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη Φωτογραφία (2η θέση Διαγωνισμού Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2014, τελική κατάταξη “National Geographic travel photographer 2018”. Από το 2015 έως σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου μας συμμετέχοντας ενεργά στην οργάνωση και εκτέλεση των ποικίλων δράσεων Κοινωνικής προσφοράς (Ημερίδες, Δράσεις Περιβάλλοντος Κοινωνικής ευαισθητοποίησης, Συλλογή τροφίμων και Ρουχισμού).

 

Φιλοθέη

ΣΟΦΙΑ ΒΥΘΟΥΛΚΑ-ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιό Ψυχικό, σημερινή κάτοικος Φιλοθέης.

Απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη.

Σπούδασε Marketing Management and Economics στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος “Deree College”.

Πτυχιούχος Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.

Σπουδές πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Π. Ψυχικού.

Υπεύθυνη για 18 χρόνια στο τμήμα πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων εμπορικής επιχείρησης με ευρεία εμπειρία. Ενεργό μέλος επί 4 χρόνια στον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης και με δράση σε φιλοζωικές οργανώσεις.

Σύζυγος του Μάριου Χατζηγεωργίου και μητέρα των τριών παιδιών τους.

Μαρούδας Δημήτρης – Κωνσταντίνος

Γέννημα θρέμμα Φιλοθέης από οικογένεια τραπεζιτικού. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το μπάσκετ. Θεωρείται από τα αθλητικά παιδιά του αείμνηστου Στέλιου Κυριακίδη. Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π. Από τις αρχές του 1980 ασχολείται με τα προβλήματα της Φιλοθέης. Όνειρό του είναι όλος ο Δήμος μας να αποτελέσει ένα ενιαίο αθλητικό πάρκο.

 

Νέο Ψυχικό

 Καραγιάννης Ιωάννης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Ψυχικό. Είναι παντρεμένος με την μαθηματικό Βίκυ Χατζή και έχουν δύο παιδιά την Γαλάτεια και τον Κώστα που φοιτούν στα δημόσια σχολεία του Νέου Ψυχικού .

Σπούδασε φυσική, υπολογιστές , αυτοματισμούς και εφαρμογές σε ηλεκτρολογία, μηχανολογία, τεχνολογία οχημάτων.

Εργάστηκε στην εκπαίδευση, στην Πολιτική Αεροπορία, σε εταιρείες επικοινωνιών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Υπήρξε συνεργάτης στο Υπουργείο Παιδείας  στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Δήμο Αθηναίων.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου Νέου Ψυχικού ( Μ.Ε.Ο.), πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Πανορμιτών , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αεροπορικής Λέσχης.

Είναι μέλος των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης -Ψυχικού ,    μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού, ταμίας της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων (συμβούλου Δήμου Δωρίδος), γραμματέας του Συλλόγου Αττική Μελισσοκομία,  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Πανορμιτών.

Συμμετέχει ως μέλος σε επιστημονικά, πολιτιστικά, αθλητικά ,φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους πιστεύοντας ότι η δραστηριοποίηση στα κοινά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κοινωνική συνοχή και πρόοδο.

Ασχολείται με τις καταδύσεις, το ψάρεμα και την ιστιοπλοΐα.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις