ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το Λύκειο Νέου Ψυχικού, μετά από πρωτοβουλία και ομόφωνη απόφαση του Διευθυντή, κύριου Γ. Ηλιόπουλου και του Συλλόγου Διδασκόντων, πραγματοποίησε στον χώρο του σχολείου την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 12.30 τελετή Ονοματοδοσίας μίας εκ των αιθουσών διδασκαλίας του Λυκείου Νέου Ψυχικού σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ», προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα, αγαπημένη τους συνάδελφο και πρώην Διευθύντρια, Αγγελική Πουλοπούλου.

Τον Αγιασμό τέλεσαν, παρουσία της οικογένειας της Α. Πουλοπούλου, καθηγητών, γονέων, μαθητών και προσκεκλημένων, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος, εφημέριος του Ιερού Ναού Της Αγίας Σοφίας και Πατέρας Νικόλαος, εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθησε ανάγνωση του ψηφίσματος Ονοματοδοσίας από τη φιλόλογο κυρία  Α. Μπουράκη. Ο εναρκτήριος χαιρετισμός και τα αποκαλυπτήρια του ονόματος  της «ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ» έγιναν από τον  Διευθυντή του Σχολείου, κύριο Γ. Ηλιόπουλο, ενώ η φιλόλογος κυρία  Μ. Γενοβέζου εκφώνησε συγκινητικό λόγο προς τιμήν της αειμνήστου συναδέλφου.

«Η Αγγελική Πουλοπούλου είχε μια πολύχρονη πορεία και μια δυναμική παρουσία στον εκπαιδευτικό χώρο. Ως εκπαιδευτικός και επιστήμονας πίστευε ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να εξελίσσεται , να βελτιώνεται και να ενημερώνεται διαρκώς. Δεν αρνήθηκε τη βοήθειά της σε νέους συναδέλφους και υπηρέτησε την εκπαίδευση με συνείδηση, υπευθυνότητα και υψηλό αίσθημα χρέους.

Είχε ως στόχο της την ανάδειξη του σχολείου ως χώρο που οι μαθητές θα διαμορφώσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, γι΄ αυτό επεδείκνυε την απαιτούμενη αυστηρότητα συνοδευόμενη πάντα  με πολλή αγάπη και δικαιοδύνη θέτοντας τα όρια που απαιτεί το νεαρό της ηλικίας του.

Όλοι έχουν να θυμούνται κάτι από εκείνη. Οι γονείς τον κόπο που έβαλε με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τα χριστουγεννιάτικα παζάρια του σχολείου. Αγαπούσε τα παιδιά και την αγάπη της την έδειχνε με κάθε τρόπο. Αγωνιούσε για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές  και δε δίσταζε να ζητήσει οικονομική ενίσχυση από το Δήμο, την ενορία, τους φορείς. Και το πετύχαινε αθόρυβα, με διακριτικότητα, υπομονή  και επιμονή.

Το κενό που άφησε μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Η απουσία αισθητή και επώδυνη. Ο καθένας μας ας κρατήσει στη μνήμη του και στην ψυχή του κάτι από εκείνην, κάτι από τη δύναμη και το πάθος που την χαρακτήριζαν».

Προσφωνήσεις απηύθυναν οι Πατέρες Γεώργιος και Νικόλαος και ο Διευθυντής του Γυμνασίου του Ψυχικού, κύριος Δ. Κλαδής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, μεταξύ των οποίων ο κ. Α. Γάτος, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, η κ. Αλεξοπούλου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αγγελάκη, κ. ΠετρίτσηΜουράντ και κ. Τρέζου, η κ. Ν. Πασσά, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ν. Ψυχικού, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Δελακουρίδης και ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λ. Παπαμιχήλ.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου Νέου Ψυχικού παρέθεσαν μικρή δεξίωση στους παρευρισκομένους.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις