Σχόλια 22 Μαΐου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχόλια 22 Μαΐου

Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την τελική ετυμηγορία των πολιτών… Τουτέστιν, μόλις πέντε ημέρες πριν τις κάλπες που θα αναδείξουν την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Αν έχουν αγωνία οι υποψήφιοι αρχηγοί; Αν τους ακούσουμε και τους πιστέψουμε ο καθένας τους το ‘χει σιγουράκι ότι εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή! Οπότε για ποια αγωνία μιλάμε;

Αν τώρα τους ακούσουμε, αλλά δεν τους πιστέψουμε, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η καρδιά τους χτυπάει υπερωρίες κι η αγωνία τους έχει φτάσει στο κόκκινο! Δεν είναι και λίγο, φίλτατοι αναγνώστες, ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού παίζεται!

Ποιος θα κερδίσει; Τι ερώτηση είναι αυτή τώρα; Μα αν ξέραμε… Τέλος πάντων αν είναι να διακινδυνεύσουμε κάποια πρόβλεψη, θα πούμε ότι σίγουρα ο επόμενος Δήμαρχος θα είναι Νεοδημοκράτης!

Και μεταξύ μας, σε ένα προάστιο που δίνει στις εθνικές εκλογές πάνω από 70% στη Νέα Δημοκρατία, τι άλλο θα ήταν ο Δήμαρχός του;

Μα δεν είναι δεξιοί οι τρεις από τους τέσσερεις διεκδικητές; -θα ρωτήσετε και με το δίκιο σας. Ναι, αλλά με αποχρώσεις θα σας απαντήσουμε, όπου το  Νεοδημοκρατικό  μπλε το φέρει ο Δημήτρης Γαλάνης και το «Προάστιο Πρότυπο»!

 Γιατί ο Νίκος Κανελλάκης δεν είναι Νεοδημοκράτης; Αυθεντικός θα λέγαμε, από τα μικράτα του είναι στην ΟΝΝΕΔ,  αλλά η όλη παραφιλολογία –που εσκεμμένα αναπτύχθηκε γύρω από τη συνεργασία του με τους «Ενεργούς Πολίτες», μάλλον κουμπώνει τους ψηφοφόρους που δείχνουν, εν προκειμένω,  να προτιμούν το κάλλιο γαϊδουρόδενε…

Άδικο βέβαια, καθότι η εν λόγω συνεργασία δεν εμπόδισε το 2010 τη Συμμαχία Πολιτών να κερδίσει το Δήμο και έφερε μάλιστα τη Νάντια Σουμπασάκη πρώτη δημοτική σύμβουλο –άσχετο που δεν της το αναγνώρισαν ποτέ, γιατί δεν τους συνέφερε!

Κι οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι δυο αυτοί αρχηγοί γνωρίζονται εδώ και πολλά-πολλά χρόνια και η συνεργασία τους δεν μπορεί επ’ ουδενί να θεωρηθεί συνεργασίας σκοπιμότητας. Στην αμοιβαία εκτίμηση βασίζεται και στον κοινό στόχο για το Νέο Ψυχικό. Έτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Κι ο Παντελής Ξυριδάκης; Δεν είναι Νεοδημοκράτης; Α, που να ξέρω; Έτσι λέει. Είναι όμως από τα γεννοφάσκια του; Γιατί κάποιοι λένε ότι εντάχθηκε και για λόγους ευνόητους σχετικά πρόσφατα  στο χώρο… Λέτε; -ή να μην ακούμε ό,τι ψιθυρίζεται;

Δεν ξέρω… αλλά ένα καλό τεστ είναι να δούμε με ποιον έμμεσο τρόπο η Νέα Δημοκρατία υποδηλώνει την εύνοιά της και τη συγκατάθεσή της στο πρόσωπο του υποψηφίου.

Κι αν προσέξατε, σε καμιά από τις εκδηλώσεις της «Συμμαχίας Πολιτών» δεν παραβρίσκονταν πρόσωπο από το περιβάλλον Μητσοτάκη. Τυχαίο;

Αν τώρα μπείτε στον κόπο θα δείτε ότι σε κάποιες από τις εκδηλώσεις του συνδυασμού «Προάστιο πρότυπο» η σύζυγος του Κυριάκου, Μαρέβα,  τίμησε τον Δημήτρη Γαλάνη με την παρουσία της. Έχει κυκλοφορήσει, μάλιστα, και η σχετική φωτογραφία.

Αναδρομή στο παρελθόν

Επί τη ευκαιρία των εκλογών, δε βλάπτει και μια μικρή αναδρομή στο σχετικά πρόσφατο αυτοδιοικητικό παρελθόν του Δήμου μας. Γιατί; Μα για να δούμε ποιος ήταν με ποιον, τι άλλαξε, τι δεν άλλαξε και πως διαμορφώθηκε η κατάσταση έκτοτε.

Τι θα κερδίσουμε; Πέρα από γνώση; -τίποτα άλλο! Αλλά, λίγο πριν την κάλπη η γνώση αποδεικνύεται πολύτιμη! Αμφιβάλλετε;

Λοιπόν, ποιους έχουμε ως υποψηφίους; Τους γνωστούς, ήτοι: τον απερχόμενο Παντελή Ξυριδάκη, τον Δημήτρη Γαλάνη, το Νίκο Κανελλάκη και τον Γιάννη Καβαλάρη του ΚΚΕ. Α, έχουμε και δυο συνεργασίες: του συνδυασμού της Νάντιας Σουμπασάκη με αυτόν του Νίκου Κανελλάκη και του συνδυασμού του Παντελή Χαροκόπου με αυτόν του απερχόμενου. Σωστά;

Πώς ήταν το 2010; Θα σας φανεί αστείο, αλλά εκτός του Γιάννη Καβαλάρη ήταν όλοι οι άλλοι μαζί σε ένα συνδυασμό τη «Συμμαχία Πολιτών» με αρχηγό τον Παντελή Ξυριδάκη κι ενάντια στον Παντελή Χαροκόπο και στο Νέο Ψυχικό! Θυμάστε; Κι έστω κι αν στην πορεία του χρόνου υπήρξαν συνεχείς αποχωρήσεις από τη «Συμμαχία Πολιτών» (Σουμπασάκη αρχικά και μετέπειτα Κανελλάκης, Γαλάνης) και το σχήμα ξεκληρίστηκε, ένα πράγμα παρέμενε σταθερό: η αντίθεση μεταξύ του απερχόμενου και του Παντελή Χαροκόπου. Ουσιαστική, διαχρονική, βαθειά και πιστεύαμε καθοριστική των προθέσεων των αρχηγών… Κι όχι άδικα, τουλάχιστον από την πλευρά του κυρίου Χαροκόπου, αφού έβλεπε το προάστιο όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε κι εθήτευσε ως επιτυχημένος Δήμαρχος να καταστρέφεται. Και η κόντρα συνεχιζόταν μέχρι προσφάτως.

Τώρα, πώς έγινε; -τι προέκυψε; -κι ο Παντελής Χαροκόπος, στα ξαφνικά, αποφάσισε να χαρίσει πακετάκι το Νέο Ψυχικό στους προκλητικά αδιάφορους απέναντι; – ειλικρινά, δε γνωρίζω!

Γιατί; Για να έχουν κάτι να παίζουν, να ψωνίζουν και να αυλίζονται; Αν δεν απατώμαι, κι όταν το είχαν και το διαφέντευαν, τον Αλέξανδρο Καριώτη άφησαν να κάνει παιχνίδι και το γέμισε κολωνάκια. Ακόμα εδώ είναι τα κολωνάκια, δείτε τη Δημητρίου Βασιλείου… Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά γίνηκαν βρωμερά, ελεεινά και τρισάθλια από το καυσαέριο και την απλυσιά! Ούτε οι βροχές δεν τα καθάρισαν.

Η Φιλοθέη κι οι εκλογές

Τη  μικρή εφημερίδα που κυκλοφόρησε, με τις υπογραφές της Αλίκης Γκιζελή και του Γιάννη Ζερβού την είδατε; Όπου αναφέρονται οι αντικειμενικές της Φιλοθέης και ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από την «πατρότητα» της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με τις μειώσεις τιμών στις Α΄ και Γ΄ Ζώνες. Κι όπου δε μένει πλέον αμφιβολία ότι η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν ο Δήμος και τα τέσσερα φυσικά πρόσωπα το 2016 πανηγυρικά απορρίφθηκε!

Το λέμε γιατί όταν βγήκε η απόφαση, οι εμπλεκόμενοι όχι απλά πανηγύρισαν, αλλά και προκλητικά τοποθετήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στον Τοπικό Τύπο –κι εμείς τους πιστέψαμε και την πατήσαμε- πιστεύοντας ότι η δική τους προσφυγή ήταν αυτή που κέρδιζε. Κι όταν αντιλήφθηκαν ότι έκαναν λάθος καραμπινάτο και στην προσφυγή των κατοίκων ανήκαν τα εύσημα –αν και δεν παραδέχθηκαν το λάθος τους ποτέ- γύρισαν χαλαρά την πλάτη κι απλά σιώπησαν  μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος.

Κι όχι ότι αλλάζει κάτι, αλλά διαπιστώνουμε ότι η Φιλοθέη έχει ένα ακόμα λόγο –και πολύ σοβαρό, για να τους γυρίσει επίσης χαλαρά την πλάτη.

Ένα ακόμα λόγο; Δηλαδή; Δηλαδή εκτός από το Κυριακίδειο –που φτιάχνουν το ταρτάν για να καταστραφεί εκ νέου με την πρώτη πλημμύρα, εκτός από το σχολείο που αιωρείται αφύλαχτο στο χείλος και στις διαθέσεις του Ποδονίφτη, εκτός από την Παιδική Χαρά Πικιώνη –το διατηρητέο πάρκο που εγκαταλείφθηκε, εκτός από τη στατική επάρκεια των κτιρίων –που ακόμα δεν έγινε, εκτός από το κυκλοφοριακό και τη μάστιγα των κουνουπιών, οι αντικειμενικές και ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις