Μιλάμε με έργα και όχι με αόριστες υποσχέσεις

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μιλάμε με έργα και όχι με αόριστες υποσχέσεις

Σόφη Ζαφρακοπούλου

Στις  δημοτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 26 Μαίου δεν υπάρχει δίλημμα. Μακριά από λαϊκισμούς και μικροπολιτικές, αποφασίζουμε με βάση  τις πράξεις και όχι τα λόγια, τα έργα και όχι τις αόριστες υποσχέσεις. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι με τα «θα» η ποιότητα ζωής των πολιτών όχι μόνο δεν καλυτερεύει, αλλά κινδυνεύει να κάνει πολλά βήματα πίσω.

Η «Συμμαχία Πολιτών» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παντελή Ξυριδάκη έχει αποδείξει έμπρακτα ότι ξέρει να προστευεύει το Δήμο σε δύσκολες συνθήκες, όπως η μακροχρόνια οικονομική και κοινωνική κρίση που ταλαιωπωρεί τη χώρας μας, ενώ παράλληλα έχει όραμα και το κάνει πράξη για να είναι ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού μια πόλη που αξίζει να ζεις.

Στηριχτήκαμε στον άνθρωπο και τον στηρίξαμε σε όλους τους τομείς. Με αιχμή δόρατος την κοινωνική πολιτική, δημιουργήσαμε δομές όπως τη Μέριμνα Δημότη, το Κοινωνικό Παντοπωλείο,  τον σταθμό για το Alzheimer και άλλες συναφείς ασθένειες, στελεχώσαμε τα Δημοτικά Ιατρεία με εθελοντές γιατρούς  όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα συνεχίσαμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και διευρύναμε τα πλαίσια των θερινών προγραμμάτων απασχόλησης παιδών και τα προγράμματα συμβουλευτικής για προσωπική ανάπτυξη, για οικογένειες και ανέργους, προσφέροντας έμπρακτη βοήθεια σε όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Η βαθειά οικονομική κρίση που έγινε τροχοπέδη σε άλλους Δήμους,  δεν μας πτόησε, δεν ανέκοψε το όραμά μας για μια κοινωνία που προσφέρει στους πολίτες της πολλαπλές επιλογές δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου τους. Αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα υλοιποιούνται σε κάθε κοινότητα του Δήμου μας και αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες. Κι όλα αυτά με το δυνατότερο χαμηλό κόστος, αλλά χωρίς να μειώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εκατοντάδες συμπολίτες μας γεμίζουν καθημερινά τα αθλητικά και πολιτιστικά μας κέντρα όπου είτε απασχολούνται δημιουργικά είτε έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν ως θεατές τις πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σημαντικές ομιλιες, διαλέξεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Αγαπάμε την πόλη μας και το αποδεικνύουμε με πράξεις όπου και όποτε χρειαστεί. Υπερασπιζόμαστε με μεθοδικότητα τη φυσιογνωμία των προαστίων μας  ακολουθώντας πάντα τη νόμιμη οδό.  Την προσταεύουμε μέσω της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, της ομάδας Έκτακτων Αναγκών και της συνεργασίας μας  με ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας. Βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και προάγουμε την υγεία  των συμπολιτών μας, συμμετέχοντας στο Εθνικό και Ευρωπαΐκο Δίκτυο Υγιών Πόλεων.  Διασώζουμε  την ιστορία του Νέου Ψυχικού, του Ψυχικού και της Φιλοθέης  ιδρύοντας το«Ειδικό Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού», το οποίο εντάσσεται στο Δίκτυο Περιφερειακών Αρχείων των ΓΑΚ,  συλλέγοντας προφορικές μαρτυρίες, μέσω συναντήσεων-συνεντεύξεων με κατοίκους του Δήμου και την αναδεικνύουμε με ειδικές αφιερωματικές εκδόσεις βιβλίων.

Με σωστή και και συνετή  διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, παρά τις τεράστιες περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις,  τις επιπλέον αρμοδιότητες που επωμίζονται οι Δήμοι χωρίς την απαραίτητη κρατική επιχορήγηση  και το σημαντικά ελλαττωμένο προσωπικό λόγω απαγόρευσης προσλήψεων, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου κατάφεραν να συντηρήσουν και σε πολλές περιπτώσεις να ανανεώσουν τις πολλαπλές υποδομές του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού είτε προσαρμόζοντάς τις στις νέες ευρωπαϊκές οδηγίες, όπως οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και πολλές από τις  παιδικές χαρές, είτε εξελίσσοντάς τις όπως συνέβη  με τα συστήματα αποκομιδής απορριμμάτων με την εγκατάσταση υπόγειων  κάδων, είτε  ανανεώνοντας  το πράσινο φυτεύοντας νέα δέντρα, είτε εκτοξεύοντας την  συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων ειδών  σε πάρα πολύ υψηλά ποσοστά.

Στο κλείσιμο της  προηγούμενης δημαρχιακής θητείας, υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης.  Και η  «Συμμαχία Πολιτών» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παντελή Ξυριδάκη είναι μια έμπειρη ομάδα αυτοδιοικητικών, πολλαπλά δοκιμασμένη και αποτελεσματική. Στο ξεκίνημα μιας νέας δημαρχιακής θητείας είμαστε έτοιμοι και ικανοί να διασφαλίσουμε όσα πετύχαμε ως τώρα και να  χτίσουμε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον  για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις