ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ- ΨΥΧΙΚΟΥ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ- ΨΥΧΙΚΟΥ

Την Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού το 6ο  Ατομικό  Σχολικό Πρωτάθλημα #Σκάκι 2019.

Συμμετείχαν συνολικά 78 παιδιά από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Δήμου τα οποία αγωνίστηκαν σε 8 κατηγορίες ανά τάξη, Νηπιαγωγείο, 6 τάξεις Δημοτικού και Γυμνάσια – Λύκεια και έπαιξαν 5 παρτίδες με διαφορετικούς αντιπάλους.

Θετικό στοιχείο των αγώνων αποτελεί το γεγονός της συμμετοχής αρκετών μαθητών που δεν έχουν παρακολουθήσει οργανωμένα μαθήματα σκάκι και ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με αγώνες του κορυφαίου αυτού πνευματικού αθλήματος

Στην τελετή λήξης και απονομής των επάθλων δόθηκαν μετάλλια στους νικητές κάθε τάξης, αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και κύπελλο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού για την πολυπληθέστερη συμμετοχή παιδιών στους αγώνες.

Τα μετάλλια έλαβαν οι παρακάτω μαθητές:

Νηπιαγωγεία
1ος: Σερέτη Ελένη
2ος: Πρίφτης Δημήτρης
3ος: Ρεπούσκου Χριστίνα
1ο κορίτσι: Σερέτη Ελένη

Α Δημοτικού
1ος: Ζαρκαδούλας Γιώργος
2ος: Ισμαγκίλοβ Αλέξιος
3ος: Βαζδιρβανίδης Χρήστος

Β Δημοτικού
1ος: Μισθός Αλέξανδρος
2ος: Ζέρβας Αλέξανδρος
3ος: Πρίφτης Βαγγέλης
1ο κορίτσι: Σερέτη Ιωάννα

Γ Δημοτικού
1ος: Αργυρόπουλος Νίκος
2ος: Βλάσσης Νικος
3ος: Μαυρογιώργου Σοφία
1ο κορίτσι: Μαυρογιώργου Σοφία

Δ Δημοτικού
1ος: Ρεπούσκος Σταύρος
2ος: Μανωλάς Γιώργος
3ος: Σταυρόπουλος Οδυσσέας
1ο κορίτσι: Χρηστίδη Βαλινίκη

Ε Δημοτικού
1ος: Καγκελάρης Γρηγόρης
2ος: Παπαγεωργίου Χρήστος
3ος: Ξεργιάς Αθανάσιος
1ο κορίτσι: Σοκολάκη Πολυξένη

ΣΤ Δημοτικού
1ος: Ανδρής Κωνσταντίνος
2ος: Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος
3ος: Κολοκυθάς Συμεών

Γυμνάσια – Λύκεια
1ος: Καγκελάρης Δημήτρης
2ος: Τσαραντάνης Παναγιώτης
3ος: Λουκίσσας Γιώργος

Την Κυριακή 12 Μαΐου διοργανώθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας Σκάκι Σιμουλτανέ στην Πλατεία Ελευθερίας Νέου Ψυχικού.

Οι νεαροί σκακιστές του Δήμου μας με ανυπομονησία περίμεναν τη διεξαγωγή της διοργάνωσης καθώς έχει αποτελέσει ετήσιο θεσμό την τελευταία δεκαετία!

Τον αγώνα επίδειξης έδωσε ο Ομοσπονδιακός Μαιτρ και προπονητής σκάκι της “Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού” Κώστας Τσιάμης. 35 μικροί σκακιστές από σχολεία του Δήμου μας καθώς και την “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” συμμετείχαν και αναμετρήθηκαν με τον προπονητή τους. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, ο αγώνας διεξήχθη χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 3 ώρες.

Την εκκίνηση του σιμουλτανέ κήρυξε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης και η Αντιδήμαρχος κα Μαρία – Ελένη Τρέζου οι οποίοι έκαναν και την πρώτη κίνηση στις 2 πρώτες σκακιέρες.

Στον αγώνα οι μικροί σκακιστές είχαν τη δυνατότητα να τεστάρουν τις γνώσεις που αποκόμισαν όλη τη χρονιά απέναντι στον προπονητή τους. Η εμφάνισή τους ήταν πολύ καλή χωρίς όμως κάποιο παιδί να καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Στο τέλος του αγώνα όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον οι 5 παίκτες που έπαιξαν τις καλύτερες παρτίδες και δυσκόλεψαν περισσότερο τον προπονητή τους έλαβαν μετάλλια.

Οι νικητές κατά σειρά είναι οι ακόλουθοι:

  1. Σταυρόπουλος Σωτήρης
    2. Θεοφιλόπουλος Χάρης
    3. Πρίφτης Βαγγέλης
    4. Αγκριθαράκη Αγγελική
    5. Ανδρής Κωνσταντίνος

Οι αγώνες σκάκι διοργανώθηκαν σε συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού και της «Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού» και άφησαν άριστες εντυπώσεις τόσο στα παιδιά που χάρηκαν τις παρτίδες, όσο και στους γονείς που παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των παιδιών τους και έδειξαν ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό για την όλη διαδικασία των αγώνων.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για την παρουσία τους στους αγώνες και ανανεώνουμε το ετήσιο ραντεβού μας για το 2020!

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ : ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ , ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις