Η αξία της ψήφου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η αξία της ψήφου

Αγαπητοί συνδημότες και φίλοι, μετά από μια σειρά τεκμηριωμένων άρθρων και δημοσιεύσεων που πρωτίστως είχαν σκοπό να καταδείξουν και να τονίσουν την ανεπάρκεια, αδιαφορία και  σε κάποιες περιπτώσεις την ανικανότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, έφθασε για όλους μας η στιγμή της Κάλπης. Τη γράφω με κεφαλαίο ΚΑΠΑ γιατί θεωρώ ιερό και πρωταρχικό δικαίωμα αλλά και καθήκον όλων μας την ενεργό συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και όχι μόνο.

Όπως γνωρίζετε, διαχρονικά έχουν ακουστεί πολλές απόψεις γύρω από το ζήτημα του « Εκλέγειν » και « Εκλέγεσθαι». Κάποιες μηδενιστικά προσπαθούν να μειώσουν και να υποβαθμίσουν την αξία που έχει η ψήφος καθενός από μας :

« Έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι» ή « Σιγά να μη θέλουν το καλό μου, αφού όλοι κοιτάνε το συμφέρον τους » ή « Ναι, εντάξει όλοι οράματα έχουν, γεμίσαμε από μέντιουμ !» και άλλα παρεμφερή….

Όσοι ενστερνίζονται όμως αυτά τα εύκολα συμπεράσματα ουσιαστικά  περιθωριοποιούνται από τα τεκταινόμενα που τους αφορούν, δίνοντας το δικαίωμα σε τρίτους να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς.

Προσωπικά πιστεύω πως κάθε άνθρωπος που αποφασίζει να ασχοληθεί υπεύθυνα και σοβαρά με τα κοινά, ξεκινά με θετικό πρόσημο.             Βεβαίως όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας σε θέματα ηλικίας, εμπειρίας, διάθεσης αλλά και αποφασιστικότητας. Κάθε Συνδυασμός θεωρώ πως προσπάθησε να στελεχώσει τα ψηφοδέλτιά του με τον καλύτερο τρόπο που αποφάσισε ο επικεφαλής τους.

Θα ήθελα να τονίσω πως δεν ήταν τυχαία η αποχή μου από τα κοινά του Δήμου μας τα τελευταία εννιά χρόνια, καθώς από πολύ νωρίς δυστυχώς, αντιλήφθηκα και εν τέλει διαπίστωσα πως ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει ούτε στο Νέο Ψυχικό ούτε στον Δήμο γενικότερα.

Επέλεξα να στηρίξω τον Δημήτρη Γαλάνη, γνωρίζοντας βεβαίως πως με ένα μαγικό ραβδάκι δεν λύνονται  εν μία νυκτί προβλήματα που ταλαιπωρούν το Δήμο μας τουλάχιστον δύο τετραετίες, γιατί πιστεύω πως ο Συνδυασμός « ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ » στον οποίο και συμμετέχω, είναι γεμάτος από ανθρώπους με όρεξη, εμπειρία και διάθεση να προσφέρουν από την πρώτη στιγμή τις υπηρεσίες τους στον Δημότη.

Όμως εδώ μπαίνει ο κύριος ρυθμιστικός παράγοντας όλων, η κριτική ικανότητα, η γνώση, η αντίληψη και η άποψη του καθενός από εσάς για πρόσωπα και καταστάσεις. Αν αυτός είναι ο Δήμος που μας ικανοποιεί να ζούμε και να βιώνουμε την καθημερινότητά μας, αν πραγματικά είστε ικανοποιημένοι από τα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, αν θεωρείτε πως όλα λειτουργούν και μάλιστα τέλεια, η λύση είναι απλή και «δοκιμασμένη».

Εάν όμως συμβαίνει το αντίθετο, εσείς έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, η δύναμη της ψήφου σας μπορεί να γίνει ο καταλύτης και η κινητήριος δύναμη που θα αλλάξει και θα βελτιώσει τη ζωή στο Δήμο μας.

Φίλες και φίλοι, η αποχή, το λευκό ή το άκυρο δεν είναι διέξοδος, άμεσα ή έμμεσα, στα προβλήματα, στις δυσκολίες και στις συμπεριφορές που μας ενοχλούν, δεν είναι λύση. Η αποχή ειδικότερα είναι συνενοχή. Τα προβλήματα είναι εκεί και περιμένουν να στείλουμε άξια και δραστήρια άτομα για να δώσουν λύσεις. Όποιες και αν είναι αυτές, ο καθένας κρίνει με το δικό του κριτήριο. Οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν στο θέμα της πολιτικής, σηματοδοτούν την κριτική σκέψη, την ενημέρωση σε θέματα επικαιρότητας και είναι μέρος της λύσης των προβλημάτων.

Η ψήφος σας, όπου και αν δοθεί, είναι η μόνη απάντηση και λύση.

Όλοι μας έχουμε ακούσει κάποιους να λένε: «μία ψήφο έχω, εγώ θα αλλάξω τα πράγματα;», κι όμως. Όλοι μία ψήφο έχουμε σε όποια θέση κι αν βρίσκεται ο καθένας και ίσως στις εκλογές να είναι η μοναδική έκφανση της σύγχρονης δημοκρατίας μας όπου όλοι είμαστε πραγματικά ίσοι. Η ψήφος έχει την ίδια αξία από όποιο κοινωνικό στρώμα κι αν προέρχεται, όποια οικονομική επιφάνεια κι αν έχουμε. Ειδικά στις τοπικές κοινωνίες όλοι γνωριζόμαστε και μπορούμε να κάνουμε κάτι κι εμείς για τον τόπο μας, ας σταματήσουμε επιτέλους να αδικούμε τους εαυτούς μας.

Άλλωστε όπως έχει πει και ο Γάλλος συγγραφέας Jules Renard :

Το να λες: «Δεν μ’ απασχολεί η πολιτική», είναι σαν να λες: «Δεν μ’ απασχολεί η ζωή».

      Στις επερχόμενες εκλογές, ας αποδείξουμε όλοι με την συμμετοχή μας και με την ψήφο μας πως ενδιαφερόμαστε ουσιαστικά για τον Δήμο μας και ας προτείνουμε με δημοκρατικό τρόπο την όποια λύση θεωρεί ο καθένας από εμάς πως θα βελτιώσει και αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του ίδιου και των παιδιών του.                            

      Όπως έχω ξαναπεί, ο πραγματικός αγώνας αρχίζει και δεν ολοκληρώνεται στις 26 Μαϊου!!

 ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Μπάμπης Μπονάτσος

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις