ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ…

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ……

 

Ντανιέλα Φουσέκη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης

“ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”

Υπ. Δήμαρχος Νίκος Κανελλάκης

 

 

Λίγες ημέρες απομένουν πριν από τις 26 Μαΐου 2019, για να αποφασίσουμε για την ποιότητα της καθημερινότητάς μας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ήθελα να πω δυο λόγια για την αίσθηση που μου δημιουργεί αυτό που βλέπω στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.  Εγκατάλειψη.

Γιατί, αλήθεια, ο πιο περιζήτητος Δήμος της Αττικής, με την καταπληκτική υποδομή, την εξαιρετική πολεοδομία και το πλούσιο πράσινο  ΔΕΝ αποπνέει την αίσθηση της ΑΙΓΛΗΣ?

Ένας Δήμος, που έχει τις προϋποθέσεις να αποτελεί Πρότυπο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, απογοητεύει με την εικόνα εγκατάλειψης και της κουρασμένης Διοίκησης.

Είναι γνωστή η ρήση περί ψαριών και κεφαλής, αλλά δεν θα ήθελα να την ονομάσω γιατί απλά πιστεύω ότι η απερχόμενη Διοίκηση έκανε ό,τι μπορούσε και απλά ολοκλήρωσε τον κύκλο της.

Εφόσον οι πόροι υπάρχουν, το μεράκι και η δημιουργικότητα θα έπρεπε να έχει ήδη υλοποιηθεί, να έχει μετουσιωθεί σε απτό Έργο.  Αντίθετα, η αίσθηση είναι ότι έχει επέλθει Κορεσμός.

Στις συζητήσεις που κάνουμε με τους Δημότες, μας εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την εικόνα του προαστίου.   Τα τραγικά πεζοδρόμια, ο ελλειπής φωτισμός, η ανασφάλεια που νοιώθουν το βράδυ, οι διαρρήξεις, τα εγκαταλελειμμένα πάρκα,  απογοητεύουν τους Δημότες και τους κάνουν να απορούν.

Αν δεν μπορώ να ζω με αξιοπρέπεια και ασφάλεια ούτε στην Φιλοθέη και στο Ψυχικό, τότε που?…

Αλήθεια, αναρωτιέται κανείς τι εικόνα δίνει αυτή η κατάσταση προς τα έξω?

Έχοντας ζήσει χρόνια στο εξωτερικό με τον Διπλωμάτη σύζυγό μου και την οικογένειά μας, έχω την ευαισθησία να βλέπω τα πράγματα λίγο διαφορετικά και πάνω σε αυτό θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο.

Όταν οι ίδιοι οι Δημότες βλέπουν και αναγνωρίζουν τις ελλείψεις, την φθορά, την απαξίωση…πώς πιστεύετε ότι βλέπουν το καλύτερο προάστιο της Αθήνας οι ξένοι Φιλοξενούμενοί μας, μέλη ξένων αποστολών, Πρεσβειών, Προξενείων και Επιχειρήσεων?

Καταλαβαίνετε, πόσο σημαντικό είναι να είσαι ο Δήμος με τις περισσότερες Πρεσβείες στην Αθήνα?

Οι άνθρωποι που έχουν έρθει από τις χώρες τους εδώ, ως μέλη Διπλωματικών αποστολών, είναι οι ανταποκριτές αυτών των χωρών, στην Ελλάδα μας.

Το περιβάλλον που τους εξασφαλίζουμε να ζουν με τις οικογένειες τους, δημιουργεί τις εικόνες και τις εντυπώσεις που αποκομίζουν από την παραμονή τους εδώ.

Μπορεί να επηρεάσει θετικά τις εκθέσεις που κάνουν,  ακόμα και την δική μας αντιμετώπιση ως χώρα, σε επίπεδα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ή να ελέγξουμε.

Η ασφάλεια στα πεζοδρόμια, ο φωτισμός στους δρόμους, η διαρκής αστυνόμευση, εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής που οφείλουμε να παρέχουμε στους   Δημότες μας αλλά και στους Φιλοξενουμένους μας, ως χώρα Ευρωπαϊκή και ως Πρωτεύουσα Ιστορική της Ευρώπης.

Η άτυπη Διπλωματία είναι εξίσου σημαντική με την ουσιαστική Διπλωματία και παραπέμπει στον κυκλικό συνειρμό:

Νοιάζομαι – Φροντίζω – Υπολογίζω (ως οικοδεσπότης), και σε απάντηση

Εκτιμώ – Κατανοώ – Αντιλαμβάνομαι – Αναγνωρίζω.

Η άτυπη Διπλωματία είναι αυτή που δημιουργεί το κλίμα οικειότητας, ισοτιμίας, σεβασμού και αμοιβαιότητας.

Περιττό φυσικά να πούμε ότι πάντα μέτρο σύγκρισης είναι το καλύτερο!

Σας καλώ να δείτε το πρόγραμμα του συνδυασμού “Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών”,

του Υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Κανελλάκη και να Εμπιστευτείτε τους Νέους Ανθρώπους με τις Νέες Ιδέες και το Όραμα τους.

Έχουμε την Θέληση, έχουμε την Ορμή και την Φιλοδοξία και θέλουμε να κάνουμε την διαφορά.

Το θέλουμε για την Πόλη μας, για τους Δημότες μας, για την Ζωή μας.

Εμπιστευτείτε μας.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1971 στο Μπύλαχ Ζυρίχης και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ολοκλήρωσε τις σπούδες της στην Λογιστική στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Πειραιά, καθώς και σειρά σχετικών σεμιναρίων στην Στρατηγική Επιχειρήσεων, τα Χρηματοοικονομικά, την Λογιστική, την Διαχείριση Αποθήκης, Εξειδικευμένα Σεμινάρια Πωλήσεων.

Είναι Πιστοποιημένη Χρηματοοικονομική Σύμβουλος από την ΤτΕ και συνεργάζεται με την Interamerican, με εξειδίκευση σε θέματα που αφορούν την Επιχείρηση, την Οικογένεια και την Επένδυση.

Παράλληλα, έχει λάβει Πιστοποίηση για την παρασκευή Φυσικών Καλλυντικών, Φυσικού Σαπουνιού και Αρωματοποιίας τα οποία ασκεί στον ελέυθερο χρόνο της.

Είναι εθελόντρια Νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το 2012, με συμμετοχή σε αποστολές όπως Μάτι, Ραφήνα,  και αλλού.

Μέλος του Διεθνούς Ρόταρυ.  Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΡΟ Αθήνα-Λυκαβηττός, Βοηθός Διοικητή και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταλλαγής Φιλίας.  Βραβευμένη με την Ανώτερη Διάκριση Paul Harris του Διεθνούς Ρόταρυ και επίσημο Μέλος της  Bequest Society.

Είναι Παντρεμένη με Ανώτερο Διπλωματικό με τον οποίο έχει ζήσει πολλά χρόνια στο Εξωτερικό, όσο ο σύζυγός της υπηρετούσε ως επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής στις εξής χώρες : Σουηδία, ΗΠΑ – Σαν Φρανσίσκο, Ρουμανία. Έχουν δύο παιδιά.

Aγαπάει την μουσική, τις τέχνες, το ποδήλατο και την σοκολάτα.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις