Δυνατά με το «Προάστιο Πρότυπο» για τη Νίκη!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Και ο πρώην Πρόεδρος του ΑΟΦ Παναγιώτης Κουλουμέντας  στη μάχη των εκλογών με τον Δημήτρη  Γαλάνη

Δυνατά με το «Προάστιο Πρότυπο» για τη Νίκη! 

Λίγες μόνο ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και οι υποψήφιοι μπαίνουν δυναμικά και διεκδικητικά στη μάχη σταυρών και  ψηφοδελτίων. Κάποιοι ωθούνται από προσωπικές φιλοδοξίες και κάποιοι, όπως ο Παναγιώτης Κουλουμέντας, από την αποκλειστική διάθεση προσφοράς κι από ενδιαφέρον κι αγάπη για την πόλη τους. Είναι όλοι αυτοί που δεν χρειάζεται να προσθέσουν τίποτα άλλο στο βιογραφικό τους, απεναντίας η μέχρι τώρα πορεία τους τιμά ιδιαίτερα το ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν.

«Πάμε δυνατά με το Δημήτρη Γαλάνη, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο!» μας δηλώνει ενθουσιασμένος ο κύριος Κουλουμέντας  και σε μια ιδιαίτερη συζήτηση μας εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ενεργή ενασχόληση με τα κοινά.

Η συζήτηση

Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό, μια λαμπρή καριέρα στον κόσμο της ιατρικής και όλα όσα συνεπάγονται. Παράλληλα κι η ενασχόληση με τα κοινά. Πώς θα τα καταφέρετε; «Πάντα με απασχολούσαν τα κοινά. Στο Λύκειο υπήρξα πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, στη συνέχεια ενεργό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Παράλληλα  ασχολήθηκα με τον Αθλητισμό, υπήρξα αθλητής του ΑΟ Φιλοθέης και από το 2003 έως και το 2016 είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος του ιστορικού αυτού ομίλου. Στη διάρκεια αυτών των ετών είχαμε μια  άριστη συνεργασία  με όλους τους φορείς και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φυσικά».

Και η συμμετοχή στις εκλογές  πως προέκυψε; «Είχα πάντα,  αυτό που λένε, όραμα για την πόλη μου! Δηλαδή, είχα σχέδια για το πώς θέλω να είναι η πόλη μου και για το πώς θέλω να ζήσω σε αυτή, με την οικογένειά μου. Δεν γεννήθηκα στη Φιλοθέη, την επέλεξα, ωστόσο σαν τόπο κατοικίας. Είμαι πάνω από τριάντα χρόνια σε αυτό το Δήμο κι εδώ γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Εξυπακούεται, λοιπόν,  πως την αγαπάω ιδιαίτερα.

Οπότε, η ενεργός συμμετοχή μου στα κοινά, έρχεται σα φυσική απόρροια του ενδιαφέροντός μου για την πόλη μου. Κι από τη στιγμή που μου ζήτησε ένας άνθρωπος  σαν το Δημήτρη Γαλάνη, να συμμετέχω στο συνδυασμό του –γεγονός το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα τιμητικό- δεν υπήρχε περίπτωση να μη δεχθώ!».

Πιστεύετε στο Δημήτρη Γαλάνη, στο όραμά του, αλλά και τις ικανότητές του να υλοποιήσει αυτό το όραμα; «Απόλυτα. Με συγκινεί ο τρόπος που βλέπει συνολικά το προάστιο, και τις τρεις Κοινότητες,∙ σαν προέκταση του σπιτιού μας, όπου μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια, ηρεμία και αξιοπρέπεια, να απολαμβάνουμε σύγχρονες υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως είπε και στην πρώτη του ομιλία κατά την παρουσίαση του συνδυασμού. Και είναι αυτό που θέλω κι εγώ, αλλά όπως πιστεύω και όλοι μας.

Όσο για τις δυνατότητές του, τον θεωρώ απόλυτα ικανό υλοποιήσει το όραμά του. Δεν ξεχνάμε τον εξαιρετικό τρόπο  με τον οποίο έκανε τη συνένωση των τριών πρώην Δήμων το 2011.  Και μάλιστα, χωρίς καμιά  εμπειρία, αφού βρισκόταν στα πρώτα βήματα της αυτοδιοκητικής του πορείας. Θυμίστε μου, πώς την αποκάλεσε η διοίκηση τότε;».

Βελούδινη συνένωση; «Ακριβώς! Επιτυχής χαρακτηρισμός. Και η συνέχεια της πορείας του, σαν Αντιδήμαρχος Διοίκησης υπήρξε ιδιαίτερα  ενδιαφέρουσα, όπως επίσης και το πρόγραμμα της  «Μέριμνας Δημότη» που ο ίδιος δημιούργησε, ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών,  και το έτρεχε προσωπικά. Θυμάμαι ότι μου έκανε εντύπωση όταν το πρωτοδιάβασα, καθώς για πρώτη φορά ο Δήμος μας πήρε την κατάσταση στα χέρια του κι έκανε κάτι χειροπιαστό, για τους συμπολίτες μας που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες.  Για εμάς στη Φιλοθέη, επίσης,  ήταν σημαντική η μεταφορά των ΕΛΤΑ στο Πέτρινο και των ΚΕΠ στο κτίριο των ΕΛΤΑ. Δεν τα ξεχνάμε αυτά. Οπότε ναι, τον εμπιστεύομαι».

Παρακολουθείτε την πορεία του; «Μα, βέβαια. Κι όχι μόνο του κυρίου Γαλάνη, αλλά όλων όσων προεκλογικά υποσχέθηκαν. Όπως σας δήλωσα ενδιαφέρομαι για την πόλη μου, κι όσο μου το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις μου φρόντιζα και φροντίζω, ακόμα, να ενημερώνομαι».

Να γυρίσουμε όμως σε εσάς. Φιλοθεάτης πια, μέσα στη διάρκεια των χρόνων είδατε την πόλη σας να διαφοροποιείται. Στο διάστημα αυτό τι καταγράψατε; Και τι θέλατε να αλλάξει; «Ως άνθρωπος του Αθλητισμού και αθλητής ο ίδιος  θα ξεκινήσω από το Κυριακείδιο… Αυτό το ιστορικό Στάδιο στο οποίο αναδείχθηκαν πρωταθλητές. Δεν έγινε κάτι τα τελευταία οκτώ, εννιά χρόνια… Ναι μεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τις πλημμύρες του Ιουλίου, μπήκε και το καινούργιο ταρτάν, αλλά υπάρχει πάντα το πρόβλημα του διαρκούς κινδύνου πλημμυρών.

Από εποχής Παναγιωτοπούλου έχουν να γίνουν έργα προστασίας. Δεν θα έπρεπε αυτή την πενταετία, τουλάχιστον, να έχει ξεκινήσει κάτι; Να έχει γίνει κάποια νέα μελέτη και να προχωρούμε ήδη στην υλοποίηση; Πέρασαν δύο περίοδοι διοίκησης –μια τετραετία και μια πενταετία- και δεν είδαμε τίποτα».

Κάτι άλλο; «Σαφώς διαφοροποιήθηκε η πόλη. Άλλαξαν οι ανάγκες των κατοίκων, αυξήθηκαν οι μετακινήσεις τους, κατά συνέπεια κι η κίνηση –ποτέ δεν είχε τόση κίνηση η Φιλοθέη και ποτέ δεν έτρεχαν με τόση ταχύτητα τα αυτοκίνητα- και πιστεύω ότι εκτός της εσωτερικής κυκλοφορίας, κάποια σημεία της Φιλοθέης χρησιμοποιούνται σαν πέρασμα από τη διαμπερή κυκλοφορία. Και γι αυτό κάτι πρέπει να γίνει.

Αφήστε, που ως διαβάζω και στο Ψυχικό, αλλά και ιδιαίτερα στο Νέο Ψυχικό τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν. Κυκλοφοριακό και στάθμευση, εννιά χρόνια τώρα, δείχνουν άλυτα! Οπότε δεν είναι πολυτέλεια μια συνολική μελέτη που θα έλυνε τα προβλήματα αυτά. Δεν είμαι, βέβαια, ειδικός επί του θέματος, επιστρατεύω απλά την κοινή λογική. Αν υπάρχουν καταλληλότερα μέτρα θα τα προτείνουν οι ειδικοί, αλλά… δεν μπορεί κανείς συνεχώς να απαγορεύει χωρίς να δίνει ταυτόχρονα διεξόδους, όπως καλή ώρα γίνεται με τις θέσεις στάθμευσης στο Φάρο.

Και η Καθαριότητα, επίσης. Ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, βγάζουμε τα σκουπίδια, τα τοποθετούμε σε κάδους που εμείς έχουμε αγοράσει και… ο Δήμος τα μαζεύει. Αυτό είναι όλο! Μήπως χρειάζεται μια –πώς να το πούμε;- πιο ολιστική προσέγγιση; Κάτι θέλει εδώ, που ατυχώς τόσα χρόνια δεν έγινε.

Και βέβαια, ίσως να ζητάω πολλά, αλλά οργανωμένοι  ποδηλατόδρομοι –στα επίπεδα σημεία της Φιλοθέης, θα μου άρεσαν πολύ. Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις ασφαλείς μετακινήσεις των παιδιών μας, αλλά και γιατί όχι;-  και για τους κατοίκους. Κι εγώ θα ήθελα να μπορώ να μετακινούμαι με ποδήλατο».

Και για τις Παιδικές Χαρές; Παιδιά μεγαλώσατε, πώς σας φάνηκε η μέχρι τώρα συντήρησή τους; «Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν έχουν γίνει έργα εκσυγχρονισμού στις Παιδικές Χαρές. Ειδικά η Παιδική Χαρά Πικιώνη, ένα διατηρητέο μνημείο που εγκαταλείφθηκε στο χρόνο. Και στο λόφο δίπλα στην Πικιώνη είχαν τοποθετηθεί κάποια μηχανήματα γυμναστικής. Κι αυτά αφέθηκαν στην τύχη τους».

Με δυο λόγια, για να κλείσει και η συζήτησή μας, πώς βρίσκετε την κατάσταση; «Γενικά η Φιλοθέη δίνει την εικόνα ενός καλά σχεδιασμένου προαστίου, που εγκαταλείφθηκε στο χρόνο να παλιώσει.

Οπότε λογικά θα πούμε ότι έχει λιμνάσει λίγο η κατάσταση. Δεν πιστεύω ότι είναι κακές οι προθέσεις. Η εξουσία, όμως, πρέπει να είναι εναλλασσόμενη. Χρειάζεται να αλλάζουν λίγο οι άνθρωποι, για να μπαίνει νέα δυναμική. Δεν μου αρέσει να παραμένει κάποιος παραπάνω από δύο θητείες. Ό,τι μπορούσε να πετύχει το πέτυχε, μέσα σε αυτό το διάστημα. Γι αυτό σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα στηρίξουμε το Δημήτρη Γαλάνη».

Ποιος είναι

Ο Παναγιώτης Β. Κουλουμέντας γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Είναι παντρεμένος με την Δερματολόγο Νάνσυ Τσιούφη με την οποία και απέκτησε τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ορθοπεδική Xειρουργική και Τραυματολογία στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Το έτος 2007-2008 έκανε κλινικό και ερευνητικό Fellow (μετεκπαίδευση) στην Πανεπιστημιακή Κλινική Αθλητικής Ορθοπαιδικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (Sport Orthopaedie, Klinikum Rechts der Isar, Technische Universitaet Muenchen) υπό τον Καθηγητή Andreas Imhoff, όπου και εξειδικεύθηκε στην αντιμετώπιση των αθλητικών και την αρθροσκοπική χειρουργική. Είναι Μέλος της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Εταιρείας Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων ΕΑΕ, ESSKA, ISAKOS. Από το έτος 2008 μέχρι το 2017 ως επικεφαλής του Ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει χειρουργήσει μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές .

Τον Νοέμβριο του 2014 ανέλαβε τη διεύθυνση της Κλινικής Ορθοπεδικής και Αθλητικής Ορθοπεδικής στο Νοσοκομείο Metropolitan.  Είναι πιστοποιημένος Χειρουργός Ορθοπεδικής Ρομποτικής Χειρουργικής στο ισχίο και το γόνατο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής . Η κλινική πρόσφατα αναγνωρίστηκε επίσημα ως πρότυπη και κέντρο αριστείας για τη χειρουργική του γόνατος και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη.

Το 2018 εξελέγει ταμίας στο Δ.Σ της  Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας

Διετέλεσε αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης και αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης στο Άλμα Τριπλούν. Ανέλαβε την προεδρία του ΑΟΦ το 2003 και υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος  μέχρι και το 2016 και συνέδεσε το όνομα του με την ανάδειξη του σωματείου ως πρότυπου  στην Ελλάδα.

  •    Η Φιλοθέη δίνει την εικόνα ενός καλά σχεδιασμένου προαστίου, που εγκαταλείφθηκε στο χρόνο να παλιώσει.
  •   Η εξουσία πρέπει να είναι εναλλασσόμενη. Χρειάζεται να αλλάζουν οι άνθρωποι, για να μπαίνει νέα δυναμική στα Δημοτικά Συμβούλια. Δεν  οφελεί να παραμένει κάποιος παραπάνω από δύο θητείες. Ό,τι μπορούσε να πετύχει το πέτυχε μέσα σε αυτό το διάστημα.

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις