ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Με επικεφαλής τον Γιάννη Καβαλάρη η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί την δική της φωνή στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Η μάχη των εκλογών δίνεται σε συνθήκες όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καλλιεργήσει προσδοκίες για καλυτέρευση της ζωής του λαού, μοιράζοντας ψίχουλα και διατηρώντας αναλλοίωτους στο σύνολό τους όλους τους μνημονιακούς νόμους.

Η δημοτική αρχή διαχειρίστηκε και υλοποίησε όλες τις βασικές κατευθύνσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων στο Δήμο μας. Οι προϋπολογισμοί του Δήμου χαρακτηρίζονται από την ύπαρξη πλεονασμάτων τα οποία προέρχονται από την άγρια φορολόγηση των δημοτών.

Παρά τις μετακινήσεις στελεχών και τη δημιουργία δήθεν ανεξάρτητων παρατάξεων, όλοι οι υποψήφιοι ανήκουν στη ΝΔ. Στο τι πολιτική πρέπει να ακολουθείται στο Δήμο συμφωνούν, ενώ οι κύριες διαφωνίες τους έχουν καθαρά διαχειριστικό χαρακτήρα.

Επίσης σε αυτές τις εκλογές η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει συνεργαζόμενη με την παράταξη του κ. Κανελάκη. Δηλώνουν ότι συμφωνούν και έχουν κοινή αντίληψη για τα “τοπικά” προβλήματα , ενώ δύο κάλπες παρακάτω, στις Ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές, θα δηλώνουν ότι τους χωρίζει “άβυσσος” από τους συνεργάτες τους οι οποίοι είναι ενταγμένοι στην ΝΔ.

Η απαλλοτρίωση στα ελεύθερα οικόπεδα του Φάρου (Φυστικιές) χάθηκε.Το Κράτος δε δίνει ούτε σεντς για απαλλοτριώσεις που αφορούν τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, γιατί δεν έχουν ανταποδοτικότητα και δεν προσφέρουν στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Τα έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας δεν είναι επιλέξιμα από τη δημοτική αρχή της ΝΔ που υλοποιεί τη γνωστή απόφαση της ΕΕ να προστατεύονται από φυσικές καταστροφές μόνο εκείνοι με τα «μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία».

Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου ανακοινώθηκε η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου σε μέρος του οικοπέδου που βρίσκεται απέναντι από το Σκλαβενίτη στο Ν. Ψυχικό. Το οικόπεδο ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και προορίζεται για ανέγερση σχολείου (νηπιαγωγεία). Στη σύμβαση που υπέγραψαν ο Δήμος και η Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου προβλέπεται ενοικίαση του χώρου για 5 χρόνια και κατασκευή γηπέδου με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να διαλυθεί εύκολα όποτε αυτό ζητηθεί. Η κατεύθυνση ΕΕ και αστικού κράτους για αξιοποίηση, ενοικίαση, ή με απευθείας παραχώρηση υπηρεσιών και ελεύθερων χώρων σε ιδιώτες είναι γνωστή.  Το Δημόσιο νοικιάζει ένα μέρος του οικοπέδου που προορίζεται για νηπιαγωγεία, το άλλο μισό το έχει νοικιάσει για πάρκινγκ στο Σκλαβενίτη, για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου για 5 χρόνια και το οποίο ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να διαλυθεί. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι δε θα έχουμε ούτε νηπιαγωγεία, ούτε γήπεδο, και είναι έργα που χρειαζόμαστε ως Δήμος.

Ο ηλεκτροφωτισμός του Δήμου είναι μια καθαρά ανταποδοτική υπηρεσία. Υπάρχει αντικειμενική ανάγκη για εκσυγχρονισμό καθώς έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά καινούριες λάμπες οι οποίες καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια, δηλαδή μικρότερα ανταποδοτικά τέλη για τους δημότες. Η δημοτική αρχή  σχεδιάζει να παραδώσει τον ηλεκτροφωτισμό του σε ιδιώτη ο οποίος θα τον εκσυγχρονίσει με τις λάμπες νέας τεχνολογίας, παραδίνοντας όμως σε αυτόν και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τα ανταποδοτικά του ηλεκτροφωτισμού. Ο ιδιώτης επενδυτής θα απορροφήσει ένα σημαντικό μέρος από την οικονομία που θα πετύχουν οι νέες τεχνολογίες με αποτέλεσμα οι δημότες να χρηματοδοτούν το κέρδος του. Είναι ένα αναγκαίο έργο το οποίο θα πρέπει να υλοποιήσει μόνος του ο Δήμος. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί ότι κάθε μείωση της κατανάλωσης θα έχει αντίστοιχη ακριβώς μείωση στα ανταποδοτικά τέλη.

Το φάρμακο και η Υγεία αποτελούν εμπορεύματα τα οποία ο λαός χρυσοπληρώνει. Την ώρα που η δημόσια Υγεία στενάζει και στα κοντινά μας νοσοκομεία κυριαρχούν οι ελλείψεις είμαστε 27.000 κάτοικοι και δεν έχουμε καμία Δημόσια δομή Υγείας.

Διεκδικούμε:

  • Ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των εισφορών σε αθλητισμό και πολιτισμό με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους.
  • Αύξηση της δημοτικής φορολογίας σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση των σχολείων, τον αντισεισμικό τους έλεγχο, τα λειτουργικά τους έξοδα.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και των σχολείων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων.
  • Διεκδικούμε την ολοκλήρωση του δικτύου όμβριων του Ν. Ψυχικού καθώς και την αντιπλημμυρική διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη στη Φιλοθέη.
  • Ίδρυση Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, 24ωρης λειτουργίας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις