ΕύΓε στο ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ !

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΕύΓε στο ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ !

 

Τα παιδιά μας πάντα έχουν τον τρόπο να μας κάνουν υπερήφανους  και αισιόδοξους για το μέλλον.

Η ομάδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης κατέλαβε την 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής στις  6 Μαΐου , υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας!

 

Δεκατέσσερις (14) μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 16 ετών, (Τα ονόματα των οποίων και η θέση τους στην επιχείρηση είχαν διατυπωθεί αναλυτικά στο αρχικό μας άρθρο για τον Διαγωνισμό), με την καθοδήγηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, της οικονομολόγου καθηγήτριάς τους κυρίας Ελισάβετ Μαρίας Καραΐσκου και του Συμβούλου τους -εθελοντή- κυρίου Παναγιώτη Γαλάτη, Οικονομικού & Διοικητικού Διευθυντή της εταιρείας AON GREECE S.A., ίδρυσαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019 τη δική τους «Εικονική Επιχείρηση» με ένα πραγματικό προϊόν και με την εμπορική επωνυμία «ΕυΓε» . 

«Εύγε» – Γενικό Λύκειο Φιλοθέης: Όργανο εκγύμνασης ειδικά σχεδιασμένο για την Τρίτη ηλικία, κατασκευασμένο από αλουμίνιο και προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε κάθισμα. Οι ηλικιωμένοι κάνοντας ήπιες, ασφαλείς ασκήσεις ενδυνάμωσης μυών, μπορούν να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Είναι επιστημονικά εγκεκριμένο με τη συνεργασία φυσιάτρου, γηριάτρου και φυσικοθεραπευτή.

Μετά το πρώτο στάδιο του Διαγωνισμού, τα παιδιά προκρίθηκαν στην Α΄ δεκάδα και κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής τους στον Μεγάλο Τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις  6 Μαΐου.

Λόγω του  κανονισμού λειτουργίας του Διαγωνισμού, πέντε μόνο μαθητές επιτρεπόταν να μιλήσουν ενώπιον της επιτροπής κρίσης και του κοινού για να παρουσιάσουν το προϊόν τους :

  1. Ο Χρήστος Ζανετόπουλος ( Διευθυντής Οοικονομικών )
  2. Η Φραντζέσκα Κουκά (Διευθύντρια Πληροφ/κών Συστημάτων )
  3. Ο Δημήτρης Σαμαράς (Διευθυντής Μάρκετινγκ )
  4. Ο Φανούριος Τσιογκρής ( Διευθύνων Σύμβουλος ) και
  5. Η Ιόλη Χρυσάφη ( Διευθύντρια Παραγωγής )

 Και τα κατάφεραν !!! Κατέκτησαν τη δεύτερη θέση , με ανταγωνιστές έμπειρους συμμαθητές τους, μεταξύ δύο     ιδιωτικών σχολείων με μεγάλη παράδοση στο διαγωνισμό !         (Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η Saveat από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού )

Όπως αναφέρουν δύο από τους μαθητές :

« Η επιτυχία ήρθε μέσα από πολλές ώρες δουλειάς ( επεκτάθηκαν Παρασκευές μετά το σχολείο, Μεγάλη εβδομάδα,  την βδομάδα του Πάσχα ακόμα και την Κυριακή του Θωμά ) και με πολύ καλή υποστήριξη, με δυνατούς μέντορες έμπειρους στο διαγωνισμό αλλά πολύ φιλικούς. Όμως οι ανθρωποώρες που διατέθηκαν δεν είναι υπολογίσιμες μπροστά στην επιτυχία μας!» (Τσιογκρής Φάνης )

« Υπάρχει πολύ καλή και σοβαρή προοπτική για να μπει το προιόν σε διαδικασία παραγωγής!  Έχουμε ήδη παραγγελίες από μεγάλο οίκο ευγηρίας ( αυτόν που μας δέχθηκε και δοκιμάσαμε το προϊόν) αλλά και από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο οποίο ανήκει η κ. Αντωνιάδου Ελευθερία, η  επιστημονική μας σύμβουλος ( εξειδικευμένη Φυσίατρος, μέλος του Συλλόγου Γονέων)». (Ζανετόπουλος Χρήστος|).

Η υπεύθυνη καθηγήτρια κα Ελισσάβετ Καραίσκου μας ανέφερε πως :

« Το επίπεδο καλλιέργειας των παιδιών αλλά και το υποστηρικτικό και πιστό στις υψηλές αξίες κλίμα του σχολείου, υπερπήδησε όλες τις αρχικές δυσκολίες και εμπόδια. Η αποδοχή με τα χαμόγελά τους, το συμβολικό τους δώρο, ήταν για μένα η πιο όμορφη αμοιβή. Η αναγνώριση επίσης εκ μέρους της σχολικής κοινότητας ήταν έκδηλη, όμορφη και απολαυστική, αποζημιώνοντας τις μικρές και μεγάλες στιγμές που στέρησα από την οικογένεια μου (έχω ένα υποστηρικτικό σύζυγο και τέσσερα υπέροχα παιδιά) και τον προσωπικό μου χρόνο. Τους ευχαριστώ όλους ».

Την ΕΥΓΕ βοήθησαν και οι χορηγοί της με προεξέχοντες τα ΝΑΝΟΥ, το Γυναίκας-Υγεία (διαγνωστικό κέντρο) και τον ΑΚΤΙΟ (οίκος ευγηρίας).

Για το τέλος ρωτήσαμε τα παιδιά για τα μελλοντικά σχέδιά τους :

« Να διατηρήσουμε το πνεύμα μας υψιπετές και το βλέμμα μας χαμηλό. Βάζουμε νέους στόχους, ευγνωμονώντας τους γονείς, καθηγητές και μέντορες μας, σχεδιάζουμε τις επόμενες κατακτήσεις μας ακόμα και σε αχαρτογράφητα νερά. Άλλωστε στο σχολείο μαθαίνουμε να δίνουμε τον “καλό αγώνα” χωρίς να περιμένουμε ανταμοιβές ».

ΕΥΓΕ παιδιά, σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες  !

Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την πολύ υψηλή ποιότητα των 10 Καλύτερων Μαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων που διαγωνίσθηκαν σήμερα Δευτέρα 6 Μαϊου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Καταπληκτικά προϊόντα, εξαιρετικές παρουσιάσεις, θετική ενέργεια και ήθος! Αυτή η νέα γενιά είναι η ελπίδα της Ελλάδας!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις