90 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

90 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Στις 12 Μαΐου, σε μια ιδιαίτερη και συγκινητική βραδιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «90 Χρόνια Νέο Ψυχικό – Η ιστορία μας». Ένα βιβλίο που έγραψε και επιμελήθηκε η Νεοψυχικιώτισσα συγγραφέας και ιστορικός Μαριάννα Κυριακάκη.

Η αφιερωματική αυτή έκδοση με την συνδρομή της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. , αποτελεί την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας του Νέου Ψυχικού από την εποχή της ίδρυσης του προσφυγικού συνοικισμού το 1929 έως και σήμερα, που προκύπτει μέσα από γραπτές και προφορικές μαρτυρίες παλαιότερων και νεότερων κατοίκων, συνοδευμένες από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

Μια βραδιά αφιερωμένη στο Νέο Ψυχικό και στους κατοίκους του που γέμισαν την εκκλησία.

Μέσα από τα λόγια των ομιλητών καθώς και από την παρουσίαση του βιβλίου, αναμνήσεις ξετυλίχτηκαν αβίαστα και κάποιες φορές  συγκινησιακά φορτισμένες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού σε οθόνη, ενώ και στο  Ναό είχαν τοποθετηθεί  περιμετρικά χαρακτηριστικές φωτογραφίες, από διάφορες στιγμές περασμένων δεκαετιών της ζωής στο Νέο Ψυχικό.

«90 Χρόνια Νέο Ψυχικό – Η ιστορία μας», λοιπόν. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στην συγγραφή του βιβλίου. Ένα έργο που πραγματικά αξίζει κανείς να το αποκτήσει και να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές την πολύτιμη γνώση του παρελθόντος.

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην τιμή των 20 ευρώ. Όλα τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων στην χθεσινή εκδήλωση αλλά και από μελλοντικές πωλήσεις θα διατεθούν για την αγιογράφηση του Ιερού Ναού.

Στην εκδήλωση που συντόνισε η αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Σόφη Ζαφρακοπούλου ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, οι τέως Δήμαρχοι Νέου Ψυχικού Παντελής Χαροκόπος και Θάνος Βεζυργιάννης, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέου Ψυχικού Νένα Πασσά, ο ομότιμος καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας Θανάσης Παπαδόπουλος, η συγγραφέας Μαριάννα Κυριακάκη και ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Σταθάκης προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Νικόλαος Παρίτσης, εγγονός του πρώην Νομάρχη Αττικοβοιωτίας Νικολάου Παρίτση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις