Η γειτονιά μου, το προάστιο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, είναι η προέκταση του σπιτιού μου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η γειτονιά μου, το προάστιο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, είναι η προέκταση του σπιτιού μου.

Σοφία Βυθούλκα-Χατζηγεωργίου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού

με το συνδυασμό “Προάστιο Πρότυπο”

και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Γαλάνη

 

 

 

 

Είμαι μητέρα τριών παιδιών.

Επέλεξα τα παιδιά μου να πάνε στο «σχολείο της γειτονιάς». Στο σχολείο που βρίσκεται «δίπλα στο σπίτι τους», ώστε να ενταχθούν στην μικρή κοινωνία της γειτονιάς, χτίζοντας έτσι, σχέσεις και φιλίες με τους συμμαθητές τους.

Πιστεύω σ’ ένα δημιουργικό δημόσιο σχολείο που θα είναι κύτταρο πολιτισμού στην τοπική κοινωνία.

Επιλέξαμε σαν οικογένεια, τα παιδιά μας ν’ ακολουθήσουν την προσχολική, νηπιακή και σχολική τους διαδρομή, στα σχολεία του Δήμου μας. Από το 2012 και επί 4 συναπτά έτη, υπήρξα ενεργό μέλος του συλλόγου γονέων του Δημοτικού σχολείου Φιλοθέης.

Μέσα από την ενασχόλησή μου με την σχολική κοινότητα, κατάλαβα τη δυνατότητα της προσφοράς που έχουν οι ενεργοί γονείς, σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων και την τοπική αυτοδιοίκηση, να δημιουργήσουν ένα σχολείο σύγχρονο, δημιουργικό, ανοιχτό προς την κοινωνία. Αυτός είναι και ο στόχος μας.

Μέσα από αυτή την εμπειρία, γνώρισα τις δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες που έχουν τα δημόσια σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου μας. Η στήριξη και η αναβάθμισή τους πρέπει να είναι μια από τις προτεραιότητες του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ο Δήμος μας, μπορεί ακόμη καλύτερα. Χρειάζεται να σταθεί αλληλέγγυος, στο πλευρό των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών και να αγωνιστούν όλοι μαζί για την υπεράσπιση του δικαιώματος μιας ανώτερης δημόσιας παιδείας για όλους και όλες.

Η αλλαγή και η πρόοοδος επέρχεται μέσα από την συνεργασία. Θέλουμε ανοιχτά δημόσια σχολεία, όπου θα συνεργάζονται με τα ιδιωτικά και τα πρότυπα σχολεία της περιοχής, θα ανταλλάσσουν ιδέες και θα έχουν κοινούς στόχους και δράσεις.

Αξίζουμε σύγχρονα δημόσια σχολεία με άρτιες εγκαταστάσεις, αντάξια των νέων τρόπων διδασκαλίας και μάθησης.

Θέλουμε οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γήπεδα του δήμου μας, να παραμένουν ανοιχτά το Σαββατοκύριακο, ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται με ασφάλεια και να περνούν χρόνο με τους φίλους τους, στο φυσικό περιβάλλον, περιορίζοντας έτσι, το χρόνο που ξοδεύουν με τα ψηφιακά παιχνίδια και tablet.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι, ο δήμος μας να έχει σύγχρονες πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παιδική χαρά Πικιώνη, όπου φέρει πλήρη εγκατάλειψη. Εμείς θέλουμε τα νήπια και τα παιδιά μας να παίζουν σε παιδικές χαρές σύγχρονες, που να τηρούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η διευθέτηση του ρέματος του Ποδονήφτη. Είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια ότι υπάρχουν προβλήματα στήριξης σε δημοτικά κτήρια που βρίσκονται δίπλα στον Ποδονύφτη, όπως το δημοτικό σχολείο Φιλοθέης, το νηπιαγωγείο, ο παιδικός σταθμός Φιλοθέης κ.α., καθώς και η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων για την ασφάλεια των μαθητών και των δασκάλων.

Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των κατοίκων του Προαστίου. Η παλιά δημοτική αρχή δεν κατάφερε να αποτρέψει το κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος Φιλοθέης. Προτεραιότητά μας είναι η επαναλειτουργία του, για την ασφάλεια και ομαλή λειτουργία του Προαστίου.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η διατήρηση της φυσιογνωμίας του προαστίου μας. Πρέπει να την προστατέψουμε από ανεξέλεγκτες επαγγελματικές χρήσεις.

Επίσης κάτι που αφορά όλους μας, είναι ότι τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε για την καθαριότητα και τον φωτισμό είναι υψηλά και θα πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός και εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας.

 Συνταγή της επιτυχίας υπάρχει!

 Είναι η θέληση, ο προγραμματισμός και η συνεχής προσπάθεια να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, να εισάγεις καινοτομίες, να δείξεις τόλμη και να γίνεις φορέας αλλαγής και εξέλιξης.

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις