Θέλω αλλαγές για το Νέο Ψυχικό

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αναβαθμίζονται τα Κοινοτικά Συμβούλια με τη συμμετοχή νέων επιστημόνων και ενεργών δημοτών

Θέλω αλλαγές

για το Νέο Ψυχικό

Νίκος Σταυρουλόπουλος (Μπαμπής)

Δικηγόρος

Υποψήφιος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού

με το συνδυασμό “Προάστιο Πρότυπο”

και υποψήφιο Δήμαρχο το Δημήτρη Γαλάνη

 

Μια ακόμα εξαιρετική υποψηφιότητα φέρνει στο αυτοδιοικητικό προσκήνιο ο συνδυασμός «Προάστιο Πρότυπο» του Δημήτρη Γαλάνη. Αυτή τη φορά ο υποψήφιος  προορίζεται για το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Ψυχικού και μπαίνει διεκδικητικά στην εκλογική αναμέτρηση της  26ης Μαΐου, αιτώντας από τους συμπολίτες του τη δυνατότητα να μετέχει ενεργά στα κοινά του προαστίου  και να προσφέρει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Ο λόγος για το δικηγόρο συνδημότη μας Νίκο Σταυρουλόπουλο, που μιλά στα «Τοπικά νέα» για όλους και για όλα  και δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί για να αλλάξει την καθημερινότητα στο Νέο Ψυχικό.

Η συνομιλία:

Έχετε όλα τα φόντα να διεκδικήσετε μια θέση στο Δημοτικό Ψηφοδέλτιο, ωστόσο προτιμήσατε το Κοινοτικό. Γιατί;

«Το Νέο Ψυχικό είναι η Κοινότητα που μεγάλωσα και γνωρίζω. Γι αυτό επιλέγω να είμαι υποψήφιος στο Κοινοτικό ψηφοδέλτιο. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με Κοινότητες  που δεν γνωρίζω. Αργότερα ίσως».

Γιατί επιλέξατε το Δημήτρη Γαλάνη και το συνδυασμό του;  

«Θεωρώ ότι ο άνθρωπος που θα πάρει το τιμόνι του ενιαίου Δήμου, πρέπει να είναι ένας καλός «μαέστρος»  για να μπορέσει να διαχειριστεί ανόμοιες Κοινότητες.

Ο Δημήτρης Γαλάνης έχει δώσει δείγματα γραφής. Εκτός Τοπικής Αυτοδιοίκησης το έχει δείξει και  με τη δουλειά του, καθώς για να είναι ένας τόσο καλός δικηγόρος, πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι αποτελεσματικός!

Αυτή η επαγγελματική διαδρομή δείχνει ότι πας στοχευμένα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα κατά τύχη!

Και δεν μπορεί να είσαι επιτυχημένος Δήμαρχος αν δεν είσαι επιτυχημένος επαγγελματίας! Η αεργία δε συμβαδίζει ποτέ με την όποια επιτυχία, πολλώ μάλλον με την αυτοδιοικητική.

Οπότε, με το να ταχθώ υπέρ του Δημήτρη Γαλάνη θεωρώ ότι εξυπηρετώ τα συμφέροντα του Δήμου».

Έχετε ένα ιδιότυπο τρόπο να λέτε τα πράγματα… με το όνομά τους! Τσεκουράτα, ας πούμε.

«Ξεκάθαρα θα έλεγα, εξ άλλου πιστεύω ότι Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται λίγα και καλά λόγια και πολλά έργα».

Τι πιστεύετε για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή;

«Θα επιμείνω στο Νέο Ψυχικό και θα πω ότι η διοίκηση Ξυριδάκη έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα του Νέου Ψυχικού. Δυο τετραετίες – η τελευταία μάλιστα ήταν πενταετία, υπήρξαν αρκετές. Ό,τι είχε να προσφέρει το έδωσε. Δεν χρειάζεται να δοκιμαστεί άλλο».

Διατείνονται, ωστόσο, ότι ειδικά για το Νέο Ψυχικό η συμμαχία με τον κύριο Χαροκόπο θα αλλάξει τα δεδομένα.

«Ακούστε, αν ήθελαν να αλλάξουν τα πράγματα για το Νέο Ψυχικό, εδώ ήταν για εννιά χρόνια ο κύριος Χαροκόπος! Και τα προβλήματα μετέφερε στο συμβούλιο και λύσεις πρότεινε! Αν δεν τον άκουσαν τότε, γιατί να το κάνουν τώρα;  Θεωρώ, λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη συμμαχία  είναι συμμαχία ειδικού σκοπού, που δεν πρόκειται να ευοδωθεί».

Με δυο λόγια ποιες πιστεύετε ότι είναι οι κυριότερες ανάγκες του Νέου Ψυχικού, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης;

«Η φυσιογνωμία του Νέου Ψυχικού ανέκαθεν βασιζόταν στο πράσινο. Στα παρτέρια, στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, στις περιποιημένες  πλατείες, στα ψηλά δέντρα, ακόμα και στις καλοφροντισμένες νεραντζιές  στις άκρες των πεζοδρομίων.  Τότε έτσι ήταν. Σήμερα, δεν έχουμε πια πράσινο στο Νέο Ψυχικό. Απλά φυτρώνει ό,τι να ‘ναι όπου υπάρχει χώμα!

Προσωπικά, συντηρώ μόνος μου το παρτέρι που υπάρχει έξω από το σπίτι μου. Το ίδιο και ο γείτονας από δίπλα. Όπου δεν ασχολούνται οι κάτοικοι, η βλάστηση είναι ανεξέλεγκτη. Δεν υπάρχει σχεδιασμός πρασίνου, δεν υπάρχει προφανώς διάθεση να ασχοληθούν… Κι έτσι το Νέο Ψυχικό έχασε και εξακολουθεί να χάνει ένα σημαντικό κομμάτι της φυσιογνωμίας του. Αυτό πρέπει να αλλάξει!

Κυκλοφοριακό επίσης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος –που έχουν κατακλείσει το εμπορικό τρίγωνο, όπως επίσης Παιδικές Χαρές –που δεν έχουν μόνο προβλήματα ως προς την καθαριότητα. Εδώ, τα «Ψαράκια», στην πλατεία Πίνδου, θεωρούνται  άβατο στο Νέο Ψυχικό –από τα άτομα που συχνάζουν εκεί, και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο καθαρίσει αυτή την κατάσταση».

Καλά τα είπατε, αλλά ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη! Οι λοιποί συνάδελφοι έχουν την ίδια γνώμη και προ πάντων την ίδια διάθεση;

«Παρατήρησα ότι  οι συνυποψήφιοί μου και στο Δημοτικό και στα Κοινοτικά ψηφοδέλτια , έχουν πολύ δυνατά βιογραφικά. Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή ομάδα την οποία αξιόλογοι άνθρωποι έρχονται να προσφέρουν ανιδιοτελώς, με αληθινή διάθεση προσφοράς. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη να γράψουν στο βιογραφικό τους ότι είναι δημοτικοί σύμβουλοι! Και σίγουρα δεν έχουν ανάγκη τις οικονομικές απολαβές του όποιου αυτοδιοικητικού αξιώματος.

Κάποιοι σηκώθηκαν από τον καναπέ γιατί κατάλαβαν ότι η κατάσταση έτσι ως διαμορφώνεται επηρεάζει δυσμενώς την καθημερινότητα τους –και τη δική τους και των παιδιών τους!».

Αν εκλεγείτε θα είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθείτε με τα κοινά. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε να κάνετε αλλαγές , σε ένα τόσο δύσκολο τοπίο;

«Το σημαντικό δεν είναι να βάζεις στόχους, αλλά να τους πετυχαίνεις! Και για να επιτύχεις πρέπει να έχεις τα φόντα. Εδώ η ιδιότητα παίζει ρόλο. Ως δικηγόρος έμαθα να διαχειρίζομαι κρίσεις συνεχώς. Είναι συνυφασμένο το λειτούργημα με τη διαχείριση κρίσεων. Βαθμολογείσαι συνεχώς. Και ειδικά τα αντανακλαστικά σου. Ασκώντας δικηγορία απαιτείται να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση και τα αντανακλαστικά σου να δουλεύουν στο 100%. Οπότε, προερχόμενος από ένα τόσο πιεστικό περιβάλλον, όπου καθημερινά καλείσαι να αποδεικνύεις την αξία σου, θα σας απαντήσω ναι, πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις