Περί καταλήψεως

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Περί καταλήψεως

Τα «Τοπικά νέα» στην τελευταία, πριν το Πάσχα έκδοση, κάλυψαν ειδησεογραφικά το θέμα της κατάληψης του Λυκείου Νέου Ψυχικού. Έδωσαν μία σελίδα βήμα στα νέα παιδιά να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην σχολική τους καθημερινότητα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε. Στα είκοσι χρόνια της πορείας μας η τοπική εφημερίδα πολλάκις έχει δημοσιεύσει τις θέσεις των μαθητών και θα συνεχίζει να το κάνει. Η στάση μας στα θέματα παιδείας δεν έχει να κάνει με την όποια δημοτική αρχή και το έχουμε αποδείξει. Στην συγκεκριμένη κατάληψη κατηγορηθήκαμε ότι το δημοσιεύσαμε για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Να θυμίσω στους κυρίους που ξόδεψαν την ώρα τους και την φαιά ουσία για να το βρουν ως επιχείρημα ότι δεν κατεβαίνω υποψήφια στις προσεχείς εκλογές, για να αντιπολιτευτώ με την έννοια που θέλουν να «περάσουν».

Αν θελήσω να αντιπολιτευτώ δεν θα χρησιμοποιήσω ανήλικα και υπέργηρους. Και μπορώ να αντιπολιτευτώ χωρίς τον «άμαχο» πληθυσμό. Και βάζω τον άμαχο σε εισαγωγικά γιατί τα παιδιά μας είναι περισσότερο μάχιμα από εμάς. Δεν θα ξεχάσω πριν χρόνια μια τάξη από μαθητές της τετάρτης δημοτικού που με σύμμαχο μόνο το δίκιο τους, έσπασαν την σιωπή των γονιών τους και ανέτρεψαν, με την βοήθεια της εφημερίδας, κατεστημένο χρόνων σε δημοτικό σχολείο.  Και τότε δήμαρχος ήταν ο Παντελής Χαροκόπος και πολύ τον εκτιμούσαμε και τον εκτιμάμε ακόμη. Και δεν το θεώρησε αντιπολίτευση αλλά αλήθεια!

Έχω όμως κάθε δικαίωμα να τίθεμαι ενάντια στους διοικούντες ή κυβερνώντες όταν το έργο τους ανά περίπτωση δεν μου είναι αρεστό. θεωρώ επίσης ότι έχω υποχρέωση να δίνω βήμα στους νέους. Να τους βοηθήσω να ακουστούν, να τους δείξω ότι η άποψή τους από όλους εμάς τους μεγάλους είναι σεβαστή και μέσα από αυτό να δικαιώσω την μάχη τους. Γιατί οι νέοι που δεν θα δικαιωθούν είτε θα θυμώσουν είτε θα γίνουν αδιάφοροι ενήλικες. Και οι αδιάφοροι ενήλικες αύριο θα διοικήσουν.  Και όταν η Λέσχη Φιλίας που θα βρίσκομαι εγώ δεν θα έχει τουαλέτα και θέρμανση θα με «φτύσουν» όπως τους «έφτυσα».

Τέλος, θα ήθελα επίσης να παρακαλέσω να μην βάζουμε κομματικά ταμπελάκια στα νέα παιδιά. Τουλάχιστον αυτή η γενιά έχει την ευτυχία να μεγαλώνει μακριά από τοπικές οργανώσεις και κομματικές νεολαίες. Για αυτό άλλωστε έχει και άποψη! Άποψη που εκφράζει την ίδια και μόνο την ίδια και τον καθένα ξεχωριστά. Και δεν διακρίνεται από κομματικές παρωπίδες. Και μεγάλωσε χωρίς να φοβάται! Μακριά από τον κομμουνιστικό κίνδυνο και τον μπαμπούλα της δεξιάς.

Μην το συνεχίσουμε λοιπόν, γιατί κάποιοι παλεύουν για μια εφήμερη καρέκλα μικροεξουσίας σε έναν μικρό δήμο και κάποιοι για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Μενεμενόγλου Όλγα

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις