Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ…ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ…ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

 

 

ΜΙΝΑ ΜΕΤΑΞΙΔΗ – ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ

 

 

 

 

 

Είναι αρκετά σύνηθες, ειδικά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τα ψηφοδέλτια των Συνδυασμών να αποτελούνται κυρίως από έμπειρα στελέχη, με πολυετή θητεία στα κοινά, από ικανούς επαγγελματίες που διαθέτουν γνώση και άποψη για τα προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών, από τους οποίους ζητούν και την ψήφο τους. Όμως έκαστος στο είδος του….

Η εμπειρία είναι ένα προσόν που θα πρέπει απαραιτήτως να συνδυάζεται με νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά, φρεσκάδα, διάθεση για προσφορά, καθώς και αγάπη για τη γειτονιά σου και τους συνδημότες σου. Να συνδυάζεται- εν ολίγοις- με ουσιαστική θέληση προσφοράς και βελτίωσης της δικής σου καθημερινότητας , όπως και της οικογένειας και των φίλων σου.

Με αυτή τη λογική, το «Προάστιο Πρότυπο»  του Δημήτρη Γαλάνη εμπιστεύθηκε την Μίνα-Μεταξίδη Μελισσουργού, δίνοντάς της μια θέση στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού του.

Η εξωστρεφής Μίνα, 25 ετών, κάτοικος Παλαιού Ψυχικού και απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με το χαμόγελο, τη ζωντάνια και την ενεργητικότητά της. Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η ενεργή της συμμετοχή στο οργανωτικό κομμάτι του Συνδυασμού, εκεί όπου προτιμά να διαθέτει το μεγαλύτερο κομμάτι του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου της.

Μετά τις σπουδές της, εργάστηκε για δύο χρόνια στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (όπου και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της ) ενώ στη συνέχεια, η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους την οδήγησε στο να εργαστεί στο «The Ranch» (θεματικό πάρκο & η μεγαλύτερη παιδική κατασκήνωση στην Ελλάδα), ως Sales & Operations Manager, θέση που διατηρεί έως σήμερα.

Όπως αναφέρει και η ίδια, τα κύρια ζητήματα που επιθυμεί να επιλύσει είναι τα ακόλουθα :

«Η έλλειψη ασφάλειας που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας. Η άποψη ότι υπάρχει επαρκής αστυνόμευση, λόγω του μεγάλου αριθμού Πρεσβειών στο Παλαιό Ψυχικό και στη Φιλοθέη, αποτελεί- δυστυχώς- μια ψευδαίσθηση. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, ας μην γελιόμαστε. Οι συνδημότες μου δεν μπορούν να βγουν μια βόλτα, να κάνουν ποδήλατο με τα παιδιά τους, όπως και να αθληθούν τις βραδινές ώρες, ξέγνοιαστα…. Νοιώθουν ανασφάλεια και επιπλέον άγχος, το οποίο είναι περιττό να προστίθεται στους ήδη στρεσογόνους ρυθμούς που όλοι βιώνουν καθημερινά.

Είναι πολλά τα παραδείγματα που έχω από γείτονες, φίλους και όχι μόνο, οι οποίοι λόγω αυτής της γενικευμένης ανασφάλειας, έχουν αναγκαστεί να απευθυνθούν σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης».

Για να το καταστήσουμε και πιο σαφές: «στον πιο ασφαλή Δήμο της Ελλάδος», οι δημότες για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής και οικογενειακής τους ασφάλειας, επιβαρύνονται οικονομικά πληρώνοντας:

– Tο Κράτος (όταν τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μόνο ένα αστυνομικό τμήμα για όλο το Δήμο!)

– Tη Δημοτική Αρχή, που υπερηφανεύεται για την πρωτοποριακή ιδέα ανάθεσης φύλαξης της Δημοτικής περιουσίας και των δημοτών σε ιδιωτική εταιρεία security και λόγω ανεπάρκειας των ανωτέρω,

-Ιδιωτική (σε όσους δύνανται) ασφάλεια

Προσωπικά αρνούμαι να συμβιβαστώ με τη μετριότητα που μας περιβάλλει, με την αδιαφορία που «διώχνει» όλο και περισσότερους φίλους μου μακριά από τον τόπο τους, όπως φυσικά με έχουν εξαντλήσει και τα ατελείωτα ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ…

Η προβληματική και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Παιδικών Χαρών του Δήμου μας, με προεξέχουσα την Παιδική Χαρά Πικιώνη.

Η Μίνα ανήκει στις τελευταίες γενιές των παιδιών που μεγάλωσαν, έπαιξαν και νοσταλγικά αναπολούν « τα περασμένα μεγαλεία» του συγκεκριμένου χώρου.

 «Είναι απαράδεκτο σε έναν Δήμο σαν τον δικό μας, οι Παιδικές μας Χαρές να στερούνται ασφαλούς πιστοποίησης και στοιχειωδών  κανόνων ασφαλείας. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν και δεν αφουγκράζονται αναλόγως τις ανάγκες των σημερινών παιδιών! Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν εμπεριστατωμένες επιστημονικές μελέτες, κατά τη διάρκεια των οποίων ερωτούνται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (κυρίως τα παιδιά) για τις προτιμήσεις τους, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους. Στη συνέχεια αυτά καταγράφονται και αξιολογούνται αναλόγως, δημιουργώντας κατάλληλα και ασφαλή παιχνίδια με τα οποία θα εξοπλιστούν οι Παιδικές Χαρές της περιοχής τους. Δυστυχώς στο Δήμο μας πολλοί « αρμόδιοι » αγνοούν, υποτιμούν ή και αδιαφορούν για την πολλαπλή ευεργετική επίδραση που έχει το παιχνίδι στην ψυχοσύνθεση, στο χαρακτήρα και στην προσωπικότητα των παιδιών.

Η παιδεία, η ομαλή κοινωνικοποίηση και η ομαδικότητα, αξίες απαραίτητες για την μετέπειτα ζωή τους, μπορούν να θεμελιωθούν αλλά και να αναπτυχθούν μέσα σε μία ασφαλή, δημιουργική και ελκυστική για τα σημερινά παιδιά Παιδική Χαρά. Σε χώρες του εξωτερικού, όπου υλοποιούνται κατασκευές παιδικών χαρών ανάλογων προδιαγραφών, δίνεται η δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να περάσει όμορφα, όπως και στους μεγαλύτερους σε ηλικία να αναπολήσουν τα παιδικά τους χρόνια και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι εξίσου, μαζί με τα παιδιά ή τα εγγόνια τους! Το οικονομικό κόστος είναι απειροελάχιστο, ειδικά για το Δήμο μας, σε σχέση με τα οφέλη που προανέφερα».

«Διαθέτω όραμα, διάθεση και αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσα. Επιθυμώ να συνεχίσω να ζω εδώ και μεγαλώνοντας να δημιουργήσω με τη σειρά μου τη δική μου οικογένεια. Αυτή η οικογένεια θέλω να ζήσει στο Προάστιο που ονειρεύομαι. Σε ένα προάστιο γεμάτο χαμογελαστά πρόσωπα όλων των ηλικιών, που θα απολαμβάνουν τη φυσική φυσιογνωμία ενός ευλογημένου τόπου και θα τα περιβάλλει η καθαριότητα και η ασφάλεια. Σε ένα προάστιο που σε όλους μας –πόσο μάλλον στα παιδιά μας- θα αξίζει για να ζει. Σε ένα πραγματικό Προάστιο Πρότυπο.

Ελπίζω να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας και να μου δώσετε τη δύναμη ώστε να μπορέσω να αποτελέσω μέρος της  προσπάθειας αναγέννησης του τόσο αγαπημένου προαστίου μας».

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις