Γιατί δεν ακολούθησα την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και τον Παντελή Χαροκόπο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Γιατί δεν ακολούθησα την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και τον Παντελή Χαροκόπο

 

Νίκος Στρατηγός

Υποψήφιος Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού

με τον συνδυασμό “Προάστιο Πρότυπο”

και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Γαλάνη

 

 

 

Ήμουν μέλος της Δημοτικής Παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ   με επικεφαλής τον Παντελή Χαροκόπο από τη σύστασή της.

Πεποίθησή μου είναι ότι η Ενωτική Κίνηση δεν ήταν μια Δημοτική Παράταξη «αγέλης αμνών», τα δε μέλη της άβουλα και χωρίς αίσθημα ντροπής.

Μου ήταν αδύνατον να συμπράξω στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με το σημερινό Δήμαρχο Παντελή Ξυριδάκη που τον κατηγορούσε η παράταξή μας σε όλη τη θητεία του για αυτά που έπραττε, για αυτά που δεν έπραττε και ιδίως για το ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ. Η ιδιότυπη αυτή σύμπραξη, η προσχώρηση του πρώην Δημάρχου Νέου Ψυχικού Παντελή Χαροκόπου δεν με αιφνιδίασε. Είχε προηγηθεί πριν 3 μήνες η συγκέντρωση του Γιάννη Δελακουρίδη στο Σπυροπούλειο, όπου υποτίθεται θα συζητούσαν δημοτικά προβλήματα του Νέου Ψυχικού και τις θέσεις του προσκαλούντος.

Η προσέλευση σε αυτή του Δημάρχου κ. Παντελή Ξυριδάκη, όπως είπε ο διοργανωτής της τον αιφνιδίασε, προκαλώντας τα ειρωνικά μειδιάματα σε κάποιους από τους παρευρισκόμενους. Τον εκλογικό εναγκαλισμό των κυρίων Παντελή Χαροκόπου και Παντελή Ξυριδάκη θα τον κρίνουν στις 26 Μαϊου 2019 οι πολίτες του Δήμου μας.

Πρόσθετος λόγος να μην συναινέσω σε αυτήν την επιλογή του Παντελή  Χαροκόπου είναι ότι σε όλη την περίοδο που ήμουν μέλος του συμβουλίου της  Τοπικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού, είδα την αδιαφορία και τον παραγκωνισμό      των προβλημάτων του Νέου Ψυχικού από την παρούσα Δημοτική Αρχή.    Διαπίστωσα πόσο «δύσβατη» είναι για το Δήμαρχο κύριο Ξυριδάκη η Λεωφόρος Κηφισίας προκειμένου να έλθει στο Νέο Ψυχικό, παρά τον καθορισμό από τον ίδιο προγραμματισμένης ανεφάρμοστης συνάντησης με τους δημότες – πολίτες στο κτίριο της Τοπικής Κοινότητας.

Οι προγραμματικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις 2010 – 2019 του κ. Ξυριδάκη για το Νέο Ψυχικό ήταν απλά λόγια του αέρα.

Ενδεικτικά αναφέρω :

ΠΑΙΔΕΙΑ

Α) Κατασκευή 5ου Νηπιαγωγείου και χώρος άθλησης στο Ο.Τ. 150 (έναντι Σκλαβενίτη) .

Όσον αφορά το χώρο άθλησης, είναι γεγονός ότι ο Δήμαρχος στην εκδήλωση του Π.Ο.Ψ. στο αθλητικό κέντρο, μετά τη δήλωσή του για το γήπεδο ( 8×8 ) πως ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες, έμεινε «άφωνος» όταν του ανήγγειλαν ότι ήδη είχε υπογραφεί η έγκριση παραχώρησης από την Περιφέρεια !

Β) Λύκειο Νέου Ψυχικού

Αποχή μαθητών για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές λειτουργίας (αποχωρητήρια, καθαριότητα κ.α.).

Γ) 2ο Δημοτικό Σχολείο

Αίτημα της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από τις 22/05/2016 για τον κλιματισμό της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων,  δεδομένου ότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει χαρακτηρίσει επικίνδυνη την αντικατάσταση των προ 20ετίας ανεμιστήρων οροφής, έμεινε ανικανοποίητο. Η συνολική αξία κλιματιστικού μηχανήματος, με την τοποθέτησή του ήταν αξίας € 2.468 !!!

Την ίδια περίοδο τοποθετήθηκαν 2 κλιματιστικά αυτού του τύπου σε σχολείο άλλης Τοπικής Κοινότητας του Δήμου μας…

Δ) Παιδικός Σταθμός (Αγίας Βαρβάρας) – Κλειστός ( ΘΑ επισκευαστεί….)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλά κρατούν οι φιέστες και οι παράτες, χοροί, πανηγύρια και πληθώρα άλμπουμ φωτογραφικού υλικού. Κατά τα άλλα….

ΟΚΑΠΑ

Η Πρόεδρος του «Έν οίδα ότι ουδέν οίδα», αδιαφορεί για τα όσα συμβαίνουν με τις περίεργες εκδρομικές συμπράξεις και οι αναζητήσεις δημοτών πολιτών για να της εκφράσουν την δυσφορία τους είναι μάταιες.

Μ.Ε.Ο. (ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ – ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ)

Λουκέτο ! Ένας χρόνος χωρίς Πολιτιστικές δράσεις, πρωτοφανές από την ίδρυσή του. Χαρακτηριστική είναι η γενική δυσφορία των δημοτών – πολιτών από την έλλειψη – απώλεια  των δραστηριοτήτων του. Οι μόνοι ικανοποιημένοι είναι εκείνοι οι οποίοι επιδίωξαν το «Μούχλιασμα» του Μ.Ε.Ο.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Χωρίς ίχνος σεβασμού στον πρώην Δήμαρχο Νέου Ψυχικού Θάνο Βεζυργιάννη, τοποθέτησαν τιμητική πλακέτα για τη δημιουργία του σε χώρο με σπασμένα τα   ξύλινα κιγκλιδώματα και παραμελημένο πράσινο.

ΚΤΙΡΙΟ ΒΑΛΙΑΔΗ

Χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο από το 1997 ( ΦΕΚ 370 / 12-5-1997 ).  Από το 2010 ο κ. Ξυριδάκης έχει προγραμματικά δεσμευθεί για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου.

2010 – 2019: Διατηρητέο για τα απορριμματοφόρα του Δήμου !!!!!

2019: Νέα δέσμευση και πάει λέγοντας το ΘΑ…..

ΣΟΥΡΛΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ

Ίδιες δεσμεύσεις για Μουσείο, κ.λ.π. και πάλι τα ΘΑ του κυρίου Ξυριδάκη τελειωμό δεν έχουν.

Προκειμένου να αντιταχθώ στα ΘΑ….ΘΑ….. και την αδιαφορία για την επίλυση των προβλημάτων του Νέου Ψυχικού και επειδή δεν με εκφράζει το «Εν δήμω αμαθία τε πλείστη και αταξία και πονηρία», σε μια προσπάθεια ικανοποίησης  της κοινής καθημερινότητας της Τοπικής Κοινότητας, επέλεξα να πάρω μέρος  στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφιος του Τοπικού Συμβουλίου ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ στο συνδυασμό «ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Γαλάνη, έναν διακεκριμένο επιστήμονα, με αξιόλογη επαγγελματική σταδιοδρομία, σοβαρή αυτοδιοικητική διάθεση και επάρκεια.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις