Βάλτε φρέσκο αέρα στην διοίκηση του Δήμου!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Βάλτε φρέσκο αέρα στην διοίκηση του Δήμου!

 

Γιώργος Παπαχρόνης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού

με το συνδυασμό “Προάστιο Πρότυπο”

και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Γαλάνη

 

Αγαπητοί μου φίλοι έχω κάνει πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών στο Δήμο μας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που αποτελούν και σπάνιο φαινόμενο συνολικά στην ελληνική Αυτοδιοίκηση. Η παράταξη του Δημάρχου Παντελή Ξυριδάκη βασίζει την προεκλογική της εκστρατεία στο εξής αφήγημα.

Πρώτον, είμαστε πολλά χρόνια στη διοίκηση του Δήμου (9 στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, 15 στον Δήμο Ψυχικού) και όλα αυτά τα χρόνια δεν χάνουμε, άρα πως θα χάσουμε τώρα. Ταυτολογία, αλλά δεν πειράζει. Πάμε παρακάτω.

Δεύτερον, εμείς μόνο ξέρουμε πως πρέπει να διοικηθεί ο Δήμος γιατί το κάνουμε τόσα χρόνια. Που σημαίνει πως όποιος δεν το κάνει πολλά χρόνια δεν ξέρει. Ως γνωστόν η διοίκηση ενός Δήμου είναι τέχνη. Κάτι σαν τους παλιούς μαστόρους, που είχαν δίπλα τους τον παραγιό μέχρι να μάθει την τέχνη και μετά να πάρει τη δουλειά. Καλό για τον 19ο αιώνα αλλά σήμερα στην εποχή της τεράστιας άνθησης της τεχνολογίας και της καινοτομίας,  είναι κάπως ξεπερασμένο μοντέλο. Δεν νομίζετε;

Τρίτον, όσο για το τι σκοπεύει να κάνει ο Δήμαρχος στο μέλλον, ούτε ξέρει κανείς, ούτε νιώθει την ανάγκη κάποιος από τους διοικούντες να εξηγήσει στον κόσμο. Το μόνο που σκορπούν είναι ένας διαρκής φόβος για τα «τέρατα» της αντίπαλης παράταξης. Θα φέρουν την άγνοια, θα φέρουν την επιπολαιότητα, θα φέρουν πειράματα (φυσικής, χημείας θα σας γελάσω), θα καταργήσουν το «Παράθυρο», θα σταματήσουν τις επιχορηγήσεις, δεν θα βοηθούν την εκκλησία (εγώ ειδικά είναι σίγουρο) θα κάνουν, θα δείξουν. Αν ήμασταν παιδάκια και για να φάμε το φαγητό μας η μάνα μας επιστράτευε τόσους μπαμπούλες όσους ο Ξυριδάκης, θα είχαμε γίνει τετράπαχα απ’ τον φόβο μας.

Φυσικά τίποτα από αυτά τα φοβιστικά δεν θα γίνει. Ο Δημήτρης Γαλάνης θα επαναφέρει το Δήμο στα βασικά. Θα μαζεύουμε τα σκουπίδια αποτελεσματικά και φθηνότερα. Θα φροντίσουμε τον οδοφωτισμό με LED, αλλά με διαφανή διαγωνισμό που θα μειώσει τα δημοτικά τέλη από την πρώτη μέρα. Κι αυτό θα φανεί στην τσέπη του κατοίκου από την πρώτη μέρα. Το τονίζουμε. Θα φροντίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους. Είπαμε, βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Όπως λέει ο Δημήτρης Γαλάνης είμαστε περήφανοι για τα σπίτια μας στο Προάστιο μας, πρέπει να είμαστε περήφανοι και για την κατάσταση των χώρων έξω από την πόρτα του σπιτιού μας.

Κυρίως, όμως και πάνω απ’ όλα, θα ανοίξουμε τα παράθυρα του Δήμου για να μπει φρέσκος αέρας. Δεν μπορεί να διοικεί το Δήμο μια ομάδα που δημιουργήθηκε το 1994 από μια σύνθεση ανανεωτικών αριστερών του τότε Συνασπισμού, ανησυχούντων, εναλλακτικών, αλλά και κάποιων συντηρητικών πολιτών. Αυτή η σύνθεση δούλεψε στο Ψυχικό μέχρι το 2006, άντε το 2010. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Ο Δήμος μεγάλωσε, η χώρα πτώχευσε, η οικονομία και οι διαδικασίες στο Δημόσιο έχουν εκσυγχρονιστεί προς το καλύτερο. Οι ζωές μας έχουν αλλάξει δραματικά.

Η αύρα του 1994 έχει προ πολλού χάσει κάθε φρεσκάδα. Την έχει αντικαταστήσει η μούχλα της ακινησίας. Καιρός να ανοίξουμε τα παράθυρα και τις πόρτες για ένα Προάστιο Πρότυπο.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις