Πάσχα με ξένες πιστωτικές κάρτες

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πάσχα με ξένες πιστωτικές κάρτες

Γράφει ο Νίκος Μενεμενόγλου

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου. Μια απάτη που ήρθε στο φώς λίγο καθυστερημένα  λόγω του Πάσχα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία κατοίκου του Ψυχικού  σύμφωνα με την οποία έκανε μήνυση κατ’ αγνώστων λόγω κλοπής του πορτοφολιού του. Την επόμενη ημέρα, διαπίστωσε χρώσεις στην πιστωτική του κάρτα για αγορές, που δεν είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος.

Από το ψηφιακό αποτύπωμα των αγορών και την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκε η εμπλοκή ατόμου που διαμένει στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος έκλεψε την  πιστωτική κάρτα του παθόντα και στη συνέχεια πραγματοποίησε πολλές συναλλαγές, αξίας περίπου χιλίων ευρώ. Σχεδόν όλες οι συναλλαγές ήταν από είδη τροφίμων.

Ο δράστης που έχει συλληφθεί και στο παρελθόν με τις ίδιες κατηγορίες, ομολόγησε ότι δεν είχε χρήματα να περάσει το Πάσχα η οικογένεια του και ότι ταξίδεψε στην Αθήνα για αυτήν και μόνο την δουλειά. Το θύμα έπινε καφέ στον Φάρο Ψυχικού την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί και τότε του έκλεψε το πορτοφόλι. Κατόπιν ταξίδεψε πάλι πίσω, αφού αγόρασε και προπλήρωσε διαδικτυακά  το πασχαλινό τραπέζι από κατάστημα της γειτονιάς του.

Η υπόθεση εξετάζεται από την αστυνομία μήπως τυχόν προκύψουν και άλλες παρόμοιες κλοπές στην περιοχή.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις