ΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ

Η «Πολυξένη, μια ιστορία από την Πόλη» της Δώρας Μασκλαβάνου στη Δροσιά

 

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού της Δ.Κ. Δροσιάς του Δήμου Διονύσου κάνει αφιέρωμα στην καταξιωμένη σκηνοθέτη Δώρα Μασκλαβάνου, προβάλλοντας την ταινία της «Πολυξένη, μια ιστορία από την Πόλη»,  με την παρουσία της σκηνοθέτιδας  και συντελεστών της ταινίας.

 

H προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Η ταινία έχει θέμα, ένα ευκατάστατο ζευγάρι από την Κωνσταντινούπολη που υιοθετεί ένα κοριτσάκι, το οποίο χρόνια αργότερα θα τους κληρονομήσει και θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό και προκατειλημμένο περιβάλλον συγγενών  που διεκδικούν την περιουσία της.

Η ταινία κέρδισε 4 Βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Oscar ξενόγλωσσης ταινίας το 2018.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κώστα Μαντά, ενώ την επιμέλεια και την ανάλυση ταινιών έχει κάνει η Καίτη Λεκάκου. Το σενάριο, η σκηνοθεσία και το μοντάζ είναι της Δώρα Μασκλαβάνου, η φωτογραφία του Claudio Bolivar και η μουσική του Νίκου Κυπουργού. Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Λυδία Φωτοπούλου, Onzur Emre Yildirim, Ακύλλας Καραζήσης, Υβόνη Μαλτέζου, Νίκος Χατζόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ερρίκος Λίτσης.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις