Συγκέντρωση νίκης στο εκλογικό  κέντρο του Δημήτρη Γαλάνη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Συγκέντρωση νίκης στο εκλογικό  κέντρο του Δημήτρη Γαλάνη

Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 , το απόγευμα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης και ο Συνδυασμός «Προάστιο Πρότυπο» προχώρησαν στα εγκαίνια εκλογικού κέντρου στην καρδιά του Νέου Ψυχικού, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού.

Οι Δημότες από τη Φιλοθέη, το Νέο και το Παλαιό Ψυχικό, παρά τα μηνύματα βροχής που έδειχνε ο καιρός, κατέκλυσαν τον εξωτερικό χώρο γύρω από το εκλογικό κέντρο της οδού 25ης Μαρτίου και υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τον υποψήφιο Δήμαρχο στο βήμα, ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία και τη στήριξή τους, προχώρησε σε μία σύντομη αλλά ιδιαίτερα ξεχωριστή ομιλία, που κέρδισε  τον κόσμο.

Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με αγιασμό, που τέλεσαν ο πατέρας Μιχαήλ (από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού) και ο πατέρας Χριστόδουλος (από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού). Στη συνέχεια ο Δημήτρης Γαλάνης πήρε το λόγο και απευθύνθηκε  στους περισσότερους από 500 παρευρισκομένους,  μεταφέροντάς τους ένα μήνυμα νίκης γεμάτο αισιοδοξία και σιγουριά για τον Δήμο τους.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και εικόνα νίκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και έθεσε ως βάση της υποψηφιότητάς του τη βασική διαφορά φιλοσοφίας που τον διαχωρίζει από τον νυν Δήμαρχο και την παράταξή του.

Η βασική αρχή του Συνδυασμού Προάστιο Πρότυπο βασίζεται στο ίδιο το όνομά του, δηλαδή στην επιθυμία όλων των προσώπων που τον έχουν αγκαλιάσει, να ζουν μαζί με τις οικογένειές τους σε ένα Προάστιο με ό,τι αυτό προσφέρει και όχι σε μία Πόλη, λέξη που χρησιμοποιεί ο απερχόμενος δήμαρχος ως σύνθημα. Σε μια πόλη που καθημερινά χάνει τη φυσική της φυσιογνωμία και θυμίζει περισσότερο αστικό περιβάλλον παρά πρότυπο προαστίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης διατύπωσε τους προβληματισμούς που οι δημότες  καθημερινά του μεταφέρουν και αφορούν στην καθαριότητα της πόλης τους, στη σωστή συντήρηση και βελτίωση των χώρων πρασίνου που τους περιβάλλουν, στην ανασφάλεια που αυτοί αισθάνονται στο να αφήσουν τα παιδιά τους να κυκλοφορήσουν ελεύθερα πλέον στις πολυάριθμες μεν  εγκαταλελειμμένες δε πλατείες του Δήμου, καθώς και στην αδικαιολόγητη μείωση των Αστυνομικών Τμημάτων  από 3 σε 1 για όλο τον Δήμο.

«Καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γαλάνης. Ό,τι δεν γίνεται χειρότερο, παραμένει βαλτωμένο σε μια παρακμιακή κατάσταση που δεν ταιριάζει με το κύρος του δήμου μας και το επίπεδο των κατοίκων του. Αυτή ακριβώς την πορεία ερχόμαστε να αντιστρέψουμε. Γιατί αν υπάρχει ένα Προάστιο στην Αττική που μπορεί να είναι αληθινό πρότυπο, είναι το δικό μας. Έχει φυσική ομορφιά. Κύρος. Είναι δίπλα στο κέντρο. Και φυσικά έχει και πόρους. Όλα αυτά δημιουργούν μοναδικές προϋποθέσεις να παράγουμε σοβαρό έργο. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται όραμα, σχέδιο και όρεξη. Όχι μια ρηχή διαχείριση, να περνάει ο χρόνος και να μαζεύουμε ψήφους. Αυτή ακριβώς την πορεία ερχόμαστε να αντιστρέψουμε»

Στη συνέχεια, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού παρουσίασε τις κυριότερες προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού του, ανακοινώνοντας ότι το αναλυτικό πρόγραμμα θα είναι σύντομα στη διάθεση και των πολιτών προς ενημέρωσή τους.

Πιο αναλυτικά,  το πρόγραμμα του Προαστίου Πρότυπο προβλέπει:
 • -ένα προάστιο που θα ξεχωρίζει για την καθαριότητά του, εξασφαλίζοντας την υπογειοποίηση όλων των κάδων καθώς και ανανεωμένο στόλο καθαριότητας.
 • -υποδομές, που θα έχουν προκύψει από ένα σύγχρονο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
 • -δράσεις για τον περιορισμό χρήσης της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και μελέτες στάθμευσης, ειδικά στο Νέο Ψυχικό.
 • -περιποιημένο πράσινο, που θα περιλαμβάνει συστηματικό κλάδεμα και καλλωπισμό των δέντρων μας
 • -φροντισμένους κοινόχρηστους χώρους.
 • -παιδικές χαρές κοσμήματα, με άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση της εγκαταλελειμμένης παιδικής χαράς Πικιώνη
 • -δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και ενίσχυση των υπαρχουσών
 • -αθλητικά σωματεία που θα υποστηρίζονται και θα διακρίνονται
 • -υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα σε σύγχρονες δημοτικές υποδομές.
 • -σύγχρονες υπηρεσίες προς το δημότη και μειωμένα ανταποδοτικά τέλη
 • -επαναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης, επέκταση των περιπολιών της ιδιωτικής ασφάλειας του Δήμου και καλύτερο φωτισμό
 • -σεβασμό στην ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε δημοτικής κοινότητας, και
 • -σεβασμό και φροντίδα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Τους νέους, όσους μεγαλώνουν παιδιά, τους ηλικιωμένους.

Τέλος, ο υποψήφιος προανήγγειλε την πλήρη αξιοποίηση των κληροδοτημάτων με απόλυτη οικονομική διαφάνεια, καθώς και τα ακόλουθα:

 • Τη διαμόρφωση και ανακαίνιση χώρων πολιτισμού (Βαλλιάδη,Σούρλειο)
 • Την επαναλειτουργία της Παλαιάς Αγοράς του Ψυχικού ως τοπικής αγοράς για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των κατοίκων
 • Τη διαχείριση του ρέματος «Ποδονίφτη», με ένα σοβαρό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας.

Κλείνοντας την ομιλία του και προτού παρουσιάσει αναλυτικά την αξιόλογη ομάδα που απαρτίζει τον Συνδυασμό του, ο Δημήτρης Γαλάνης δήλωσε:

«Όλα αυτά φίλες και φίλοι μπορούν να υπάρξουν. Αρκεί να αλλάξουμε την αντίληψή μας για τον Δήμο μας και το προάστιό μας. Να το αισθανθούμε ξανά ως ζωντανό κομμάτι της ζωής μας. Να πέσουμε πάνω στα προβλήματα, αντί να τα βάζουμε κάτω από το χαλί. Αυτό σημαίνει για εμάς Προάστιο Πρότυπο.  Πρότυπο στην ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς.  Πρότυπο στη λειτουργία και διαχείρισή του. Πρότυπο στην ασφάλεια. Πρότυπο στις υπηρεσίες και παροχές προς τους δημότες.  Πρότυπο στην κοινωνική μέριμνα, στη στήριξη των δημοτών του. Πρότυπο πολιτισμού. Πρότυπο παντού, πρότυπο για όλους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γαλάνης διαθέτουν εξαιρετικά βιογραφικά και αποτελούν ενεργούς και διακεκριμένους πολίτες του Δήμου μας. Τόνισε μάλιστα ότι από αυτούς οι 35 είναι άνθρωποι που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά και οι 10 είναι έμπειροι αυτοδιοικητικοί. Μια ομάδα με φρεσκάδα αλλά και πείρα.

Στη συνέχεια ο κόσμος κάθισε μέχρι αργά στο εκλογικό κέντρο και μίλησε με τον υποψήφιο Δήμαρχο και με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Η βραδιά έκλεισε σε κλίμα έντονου ενθουσιασμού.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις