Μαζί στη μάχη της ασφάλειας!!!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μαζί στη μάχη της ασφάλειας!!!

Νέο Ψυχικό, 16η Απριλίου 2019

Αλέξιος Χ. Κωνσταντίνου, PhD

Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω

Διδάσκων Καθηγητής – Συντονιστής

Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και

Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιπρόεδρος Ενώσεως Κυπρίων Ελλάδος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

με το συνδυασμό “Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών”

και υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Κανελλάκη

 

Αγαπητή συνδημότισσα,  Αγαπητέ συνδημότη,

Σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής σημειώνεται νέο, σφοδρό κύμα διαρρήξεων, με σκηνές βγαλμένες από Χόλυγουντ, θυμίζω δε ενδεικτικώς την κινηματογραφική ληστεία προ διμήνου σε τράπεζα στο Νέο Ψυχικό, χωρίς ευτυχώς η εξέλιξη του περιστατικού να έχει δυσάρεστη κατάληξη, αλλά και τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων διάρρηξης στην περιοχή του Ψυχικού και της Φιλοθέης, προεξαρχούσης αυτής του πρέσβη του Λουξεμβούργου.

Οι δράστες εισβάλλουν στα σπίτια με λοστούς και βαριοπούλες για να ανεύρουν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας, η δε εικόνα της λεηλασίας μετά από κάθε επιδρομή είναι έκδηλη, υπομιμνήσκοντας ότι το πρόβλημα σαφώς επιδεινώνεται ενόψει των επερχόμενων εορτών του Πάσχα και της «απόδρασης» από το κλεινόν άστυ.

Παράλληλα, η περιοχή του φάρου Νέου Ψυχικού έχει μετατρέπει σε άνδρο ανομίας, καθ’ όσον είναι πλέον κοινό μυστικό ότι, εάν αφήσεις το όχημα στους εκεί σκοτεινούς δρόμους ή με ελλιπή φωτισμό και μεταβείς στα γύρωθεν καταστήματα, έχεις μεγάλη πιθανότητα να υποστείς τη βάσανο της διάρρηξης!!!!

Η απερχόμενη δημοτική αρχή σε επίπεδο έργων, πέρα από ημερίδες, το μόνον που έπραξε έως σήμερα είναι η σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης, που στοιχίζει στα ταμεία του Δήμου 500.000 με 600.000 ευρώ ετησίως για να περιπολεί με ιδιωτικά οχήματα πέριξ, κατά βάση, του Ψυχικού, εποπτεύοντας – ή καλύτερα κατοπτεύοντας – τις δημοτικές εγκαταστάσεις, χωρίς όμως δυνατότητα επέμβασης, αν αντιληφθεί ότι τελείται μια παράνομη ενέργεια, παρά μόνον της τηλεφωνικής ενημέρωσης στην Ελληνική Αστυνομία.

Εμείς ως «ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού  Νίκο Κανελλάκη αλλά και εγώ προσωπικά ο γράφων με την ιδιότητα του μαχόμενου Δικηγόρου, ασκούντος ποινική δικηγορία  αλλά και παράλληλα του διδάσκοντος Καθηγητή στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θέτουμε ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια του δημότη.

Ήδη προ της έναρξης της προεκλογικής περιόδου ζητήσαμε μέσω διαμοιρασθέντος εντύπου την ιεράρχηση αναγκών και προ(σ)ταγμάτων του δημότη για τη νέα δημαρχιακή περίοδο. Πρώτη με διαφορά ήταν η ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!

Κατόπιν της διαπίστωσης ότι η ασφάλεια είναι πρωτίστως υπόθεση των κρατικών υπηρεσιών, οφείλει όμως ένας Δήμος να ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ τις δομές αυτές, ιδίως όταν είναι πλεονασματικός και δεν αρκείται στην απλή διαχείριση, προέβημεν με την ομάδα προγράμματος του συνδυασμού σε μια ενδελεχή επισκόπηση και καταλήξαμε στην εκπόνηση των ακόλουθων μέτρων, τα οποία δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε. Ειδικότερα:

1) Επιδιώκουμε με κάθε μέσο την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα προάστια μας, νοουμένου του γεγονότος ότι δυνάμει της υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, ήτοι της δημόσιας τάξης και ασφάλειας ζητούμε,  διεκδικούμε και μας αναλογεί ως δημότες, μερίδιο αναλόγου επιπέδου έστω της ίδιας προστασίας, που απολαμβάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που κατοικεί στον Δήμο μας, αλλά και υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες και πληθώρα ξένων πρεσβειών και διπλωματικών αντιπροσωπειών που επιπρόσθετα απολαμβάνουν το προνόμιο και της φύλαξης με ίδια μέσα.

2) Διεκδικούμε, υπό καθεστώς σύμπραξης με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την άμεση ενεργοποίηση των περιπολιών της αστυνομικής δύναμης – πεζής και εποχούμενης – και συνδράμουμε: α) δια της χορηγίας του Δήμου για την αγορά υλικοτεχνικών μέσων, ήτοι περιπολικών, μοτοσικλετών, ηλεκτρικών ποδηλάτων, αλεξίσφαιρων γιλέκων β) της παροχής δημοτικών εγκαταστάσεων, υποδομών και εν γένει διευκολύνσεων και γ) επιδιώκουμε ως Δήμος τον κομβικό ρόλο του συντονισμού της παράλληλης παροχής ιδιωτικής φύλαξης με αυτήν της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν αποδεχόμαστε όμως την ενδεχόμενη πρόσδωση ρόλου περιφερειακής κάλυψης από τα Τμήματα Ασφαλείας του Δήμου μας, καθ’ όσον το ενδεχόμενο τούτο θα φαλκιδεύσει παρά θα ενισχύσει την ασφάλεια των δημοτών.

3) Επανεξετάζουμε τη σύμβαση Ιδιωτικών Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Φύλαξης προς την κατεύθυνση της βελτιστοποίησης και ευνοούμε την πολλαπλότητα της συμμετοχής στους εν λόγω διαγωνισμούς.

4) Ανασχέτουμε τις κακόβουλες ενέργειες, όπως βανδαλισμούς σε δημοτικές εγκαταστάσεις με την παρεχόμενη δυνατότητα νόμιμης επόπτευσης με ηλεκτρονικά μέσα των κοινόχρηστων δημοτικών κτιρίων και περιουσίας.

5) Αναθέτουμε ουσιώδη καθήκοντα στη Δημοτική αστυνομία και δεν την απομονώνουμε μόνον στην διαπίστωση παράνομων σταθμεύσεων, αλλά την ενεργοποιούμε στα καθήκοντα της εποπτείας της καλής εικόνας των οδών, την αποτροπή κακοτεχνιών και αυθαίρετης κατάληψης του οδοστρώματος και την πρόληψη σε θέματα ασφάλειας και κίνησης των πολιτών, όπως αυτά προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.

Για να επιτύχουμε τούτο, προβαίνουμε σε μετεκπαίδευση και καταρτισμό των δημοτικών αστυνομικών με πρωτοβουλία του Δήμου.

6) Προλαμβάνουμε δια της αποτελεσματικής οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας και συστήνουμε μια Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας, απέναντι στα έκτακτα (καιρικά και όχι μόνον) φαινόμενα που προκύπτουν, ενώ εκπαιδεύουμε και τους δημότες σε  θέματα ασφάλειας – πρώτων βοηθειών, πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.

7) Ως δημοτική αρχή προλαμβάνουμε, φωτίζοντας τα σκοτεινά σημεία του Δήμου, όπως επί παραδείγματι στη Φιλοθέη, αλλά και επικίνδυνα σημεία αυτού, όπως αλσύλλια στο Ψυχικό, και λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα για τα εγκαταλειμμένα κτίρια που αποτελούν πηγή κινδύνου από πλευράς ασφάλειας.

8) Προτρέπουμε στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας τους εύπορους πολίτες του Δήμου μας να συνδράμουν και αυτοί εθελοντικά την προσπάθειά μας.

Δίνουμε τέλος όλοι μαζί οι δημότες τη μάχη της ασφάλειας του ενιαίου Δήμου μας και στηρίζουμε δυναμικά στις κάλπες την «ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ως άρμα για την επιτύχουμε!!!  

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις