Μαθητές στα κάγκελα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μαθητές στα κάγκελα

Η επιτροπή μαθητών. Άλλοι βλέπουν κουκούλες, και άλλοι μαθητές λυκείου. Η οπτική παίζει ρόλο στο χάσμα γενεών.

Κατάληψη στο Λύκειο Νέου Ψυχικού.

Οι μαθητές κατηγορούν την Δημοτική Αρχή για αδιαφορία, έλλειψη σεβασμού και εγκατάλειψη

 

 

 

 

Σχεδόν πέντε ημέρες έχουν περάσει από την έναρξη της κατάληψης του Γενικού Λυκείου Νέου Ψυχικού, μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις.  Ένα πολυπληθές σχολείο, με διαχρονικά προβλήματα που δυστυχώς δεν έχουν βρει λύση.

Μιλήσαμε με τους μαθητές του σχολείου την Τρίτη που μας πέρασε και μάλιστα εκπλαγήκαμε από τον αυθορμητισμό και την συμμετοχή των παιδιών γύρω από τις ερωτήσεις μας.

Η εφημερίδα  θα κρατήσει τα ονόματα των παιδιών κρυφά, λόγω αποφυγής στοχοποιήσεως των μαθητών, βάσει του Νόμου ΕΕ2016/679, περί προσωπικών δεδομένων ανηλίκων. Οι υπεύθυνοι του σχολείου και οι υπεύθυνοι του Δήμου Φιλοθέης –Ψυχικού που έχουν έρθει σε επαφή με την επιτροπή μαθητών,  γνωρίζουν τα στοιχεία των παιδιών και θα είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την όποια διαρροή.

 Τις πταιει;

Πρίζες χαλασμένες, μπασκέτες σπασμένες, παράθυρα σπασμένα και ραγισμένα, αποδυτήρια ξεχαρβαλωμένα.

Ρωτήσαμε τον πρόεδρο της επιτροπής μαθητών Γ. την αιτία της κατάληψης. «Τα αιτήματά μας έχουν να κάνουν με τις χαλασμένες και βρώμικες τουαλέτες – λειτουργούν εδώ και μήνες ΜΟΝΟ 2 για το σύνολο των 300 μαθητών (!) τα σπασμένα τζάμια, τα φθαρμένα και άκρως επικίνδυνα ηλεκτρολογικά υλικά, τα σκουριασμένα κάγκελα, τα λιμνάζοντα νερά, τα φαγωμένα ταρτάν, τις κατεστραμμένες μπασκέτες και ένα σωρό άλλα προβλήματα μικρότερης ίσως σημασίας που όμως στο σύνολό τους καθιστούν την ζωή μας στο σχολείο επικίνδυνη και προβληματική. Το σχολείο μας  χρειάζεται επισκευές, που τις θεωρούμε αναγκαίες και δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα. Δείχνουν όλοι στους οποίους απευθυνθήκαμε να μην ενδιαφέρονται».

Υπήρξαν επαφές με τους υπευθύνους;

«Στην αρχή, περίπου 4 μήνες πριν, μεταφέραμε τα προβλήματα στην Διεύθυνση του σχολείου. Είχαμε πιέσει να επιδιορθωθούν κάποια πράγματα αλλά δεν εισακουστήκαμε.  Επανήλθαμε ένα μήνα αργότερα και στη συνέλευση του 15μελούς παρών, ήταν και ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.  Κατέγραψε τα αιτήματά μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινούσαν ήδη τα συνεργεία την επόμενη μέρα. Μέρες μετά ήρθε ένα συνεργείο για τις τουαλέτες που ακόμα φτιάχνονται. Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε ραντεβού  με  τον Δήμαρχο κύριο  Ξυριδάκη πριν από δύο περίπου εβδομάδες.  Η επαφή μας έγινε σε πολύ καλό κλίμα.  Έπειτα κλείσαμε πάλι ραντεβού με τον αντιδήμαρχο να έρθει αλλά δεν εμφανίστηκε !!!  Κάπως έτσι πέρασαν σχεδόν δυόμιση μήνες και αισθάνομαι ότι  μας έδειξαν μεγάλη ασέβεια και αδιαφορία. Καταλήξαμε στην κατάληψη,  κατόπιν μεγάλης αναμονής στις υποσχέσεις τους και θα συνεχίσουμε μέχρι να φτιάξουν το σχολείο του Νέου Ψυχικού, όπως έχουν τα σχολεία του Ψυχικού και της Φιλοθέης.

«Τα κακά λόγια»

Υπάρχει λόγος για αυτήν την αδιαφορία;

«Πολλά ψέματα ακούγονται για ναρκωτικά και κακές συμπεριφορές. Ίσως αυτό εξυπηρετεί κάποιους που θέλουν να δημιουργήσουν ρατσιστικά υπόβαθρα στο δικό μας σχολείο του Νέου Ψυχικού. Κάποτε υπήρξε ένα και μοναδικό περιστατικό με ινδική κάνναβη και από τότε ακούμε να μας λένε για ναρκωτικά. Το Λύκειο Νέου Ψυχικού, έχει άριστες βαθμολογίες και πολλαπλές δράσεις. Αυτό ίσως δεν αρέσει σε πολλούς και προσπαθούν να συντηρούν τα ψέματα χωρίς να συντηρούν τις εγκαταστάσεις. Δεν είμαστε αδιάφοροι για το σχολείο μας και αυτό ενοχλεί. Ας έρθουν πρώτα να μαζέψουν τις σύριγγες των εξωσχολικών που βρίσκουμε κάθε Δευτέρα πρωί  και μετά ας μιλήσουν.  Ίσως τελικά να είμαστε πολύ «κακοί».  Σε τέτοιο βαθμό που θα ανοίξουμε την κατάληψη την Παρασκευή 19 Απριλίου για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την μνήμη της διευθύντριας του σχολείου  Αγγελικής Πουλοπούλου, ενός ανθρώπου που για όλα εμάς τα παιδιά ήταν πέρα από ικανότατη εκπαιδευτικός, φίλη και μητέρα μαζί.»

Συμπερασματικά

Τα παιδιά έδωσαν το στίγμα τους. Θεωρούν ότι δεν έχουν την ίδια προσοχή και δεν τα αντιμετωπίζει  ο Δήμος με το ίδιο ενδιαφέρον που δείχνει για τα αντίστοιχα παιδιά και σχολεία των Κοινοτήτων Φιλοθέης και Ψυχικού.

Είναι θυμωμένα, νοιώθουν αδικημένα και το δηλώνουν. Έστω και με την ακραία μορφή της κατάληψης. Που για να είμαστε ειλικρινείς δεν μας είναι άγνωστη. Χρόνια και ζαμάνια παιδιά και εξουσία έρχονται σε σύγκρουση μέσα από τις καταλήψεις. Τι το περίεργο;

Εν προκειμένω, μάλιστα, έχουν και ιδιαίτερους λόγους να επιμείνουν στις αποφάσεις τους, καθώς Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος τους άκουσαν και τους… ξέχασαν!

Τα ερωτήματα  που τίθενται είναι:

α) πώς αντιδρούμε όταν έχουμε να κάνουμε με οργισμένους έφηβους, εμείς οι μεγαλύτεροι και δη οι ταγοί της εξουσίας – που αν μη τι άλλο, προεκλογικά κόπτονται για τα σχολεία. Τους αγνοούμε; Αδιαφορούμε για τα αιτήματά τους και τους προσπερνάμε; Ειδοποιούμε την Αστυνομία να επέμβει, γιατί πολύ μας σκότισαν;  Ή τους ακούμε με προσοχή, συζητάμε μαζί τους ειλικρινά και διορθώνουμε ότι μπορούμε;

Δεν ξέρω, εσείς κύριοι της Δημοτικής Αρχής επιλέγετε. Εμείς, απλά θα σας κρίνουμε.

β) γιατί δεν διορθώθηκαν τουαλέτες, βρύσες κι όσα άλλα κακότεχνα καταντούν επικίνδυνα; Τη στιγμή, μάλιστα, που τα χρήματα οι κ.κ. Δήμαρχοι κι Αντιδήμαρχοι δεν τα δίνουν από τη τσέπη τους. Τουναντίον, πρόκειται για το δημοτικό φόρο που επέβαλε η παρούσα διοίκηση και πληρώνεται ανελλιπώς ανά δίμηνο από τους δημότες δια μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ!

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις