Δεν είναι ικανοί ούτε για τα βασικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δεν είναι ικανοί ούτε για τα βασικά

Παπαχρόνης Γεώργιος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού

με το συνδυασμό “ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ”

και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Γαλάνη

 

 

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠiΚΙΩΝΗ.

Στο πλαίσιο της συντήρησης των Παιδικών χαρών η Τεχνική Υπηρεσία έπρεπε να κάνει κάτι για τον Παιδικό Κήπο Πικιώνη, που διαπιστώσαμε πως τότε (2012) ήταν σε κακή κατάσταση.  Δεν μπορούσαμε να τον συντηρήσουμε με τη συνήθη εργολαβία συντήρησης γιατί ήταν διατηρητέο μνημείο. Τότε σκεφτήκαμε να κάνουμε Προγραμματική Σύμβαση με την Σχολή συντηρητών του ΤΕΙ Αθηνών και το Υπ. Πολιτισμού. Αυτή ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση. Πράγματι οι ειδικοί επιστήμονες ξεκίνησαν την μελέτη αποκατάστασης και στις αρχές του 2014 παρουσίασαν τα προσχέδια. Με την νέα δημαρχιακή περίοδο τον Σεπτέμβριο του 2014 παρέδωσα την Αντιδημαρχία της Τεχνικής Υπηρεσίας. Έκτοτε ο Παιδικός Κήπος Πικιώνη βρίσκεται σε κακή κατάσταση και η Προγραμματική καρκινοβατεί και δεν υφίσταται πλέον. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο διάδοχός μου Αντιδήμαρχος πήγε και έκανε παρεμβάσεις σε διατηρητέο μνημείο χωρίς την έγκριση των αρμοδίων αρχών.

Ποιος φταίει που κόλλησε το έργο??? Πάλι η γραφειοκρατεία , το Υπουργείο, η Περιφέρεια, ο κακός μας ο καιρός. Ξέρουμε πια όλοι μας πως ο μόνος που φταίει είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος κι όλα τ’ άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

LED- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος θέλει ν’ αλλάξει τον φωτισμό του Δήμου με σύγχρονης τεχνολογίας φωτιστικά LED. Συμφωνούμε και πραγματικά πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει ν’ αναβαθμίσουμε

τον φωτισμό του Προαστίου μας. Αλλά, πάντα υπάρχει αυτό το αλλά με τον απερχόμενο Δήμαρχο, η απόσβεση της επένδυσης θα γίνει σε 12 χρόνια. Μετά από 12 χρόνια ο κάτοικος του προαστίου μας θα δει την εξοικονόμηση ενέργειας στον λογαριασμό της ΔΕΗ, δηλαδή στην τσέπη του. Να είμαστε καλά να έχουμε την υγεία μας, μετά από 12 χρόνια, και τότε θα ευχαριστήσουμε τον απερχόμενο Δήμαρχο κο Ξυριδάκη. Πέρα από το χιούμορ όμως, όλα αυτά θα τα καταπίναμε αν δεν είχε εισπράξει από εμάς τους κατοίκους, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Γαλάνης, κάθε χρόνο γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ, παραπάνω στα ανταποδοτικά  από αυτά που ξόδεψε. Με αυτά τα χρήματα κάθε χρόνο θα αλλάζαμε τα φωτιστικά όλου του Δήμου. Κάθε χρόνο. Αυτή είναι η χρηστή οικονομική διαχείριση του κου Ξυριδάκη.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

Όταν ήμουν Αντιδήμαρχος Νέου Ψυχικού το 2011 κάναμε εκτεταμένες επισκευές στον γηρασμένο μηχανολογικό εξοπλισμό του κολυμβητηρίου σε σωληνώσεις, φίλτρα κ.λ.π.. Στο τέλος του 2018 κόντεψε να καταρρεύσει ο μηχανολογικός εξοπλισμός λόγω ελλιπούς συντήρησης. Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις υποδομές του Δήμου, κυρίως στο Νέο Ψυχικό. Πάντα κάτι φταίει και δεν γίνονται τα απαιτούμενα έργα. Η Περιφέρεια,  η Αποκεντρωμένη,  η νομοθεσία ο Χατζηπετρής , αλλά ο μόνος που δεν φταίει είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος. Είναι καιρός πλέον οι δημότες να απαντήσουν και σε αυτό το ερώτημα.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Ήμουν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας σχεδόν 2 χρόνια. Εκείνη την περίοδο εκπονήθηκε συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας. Θεωρώ πως είναι το πνευματικό μου παιδί και πως ανταποκρινόταν στις ανάγκες. Σε αυτό προτάθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων με σύγχρονες μεθόδους. Κύριο στοιχείο ήταν οι υπόγειοι κάδοι, η ενοποίηση των συστημάτων ανακύκλωσης και η μείωση του κόστους που αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 200 ευρώ ανά τόνο. Οι κάτοικοι του Προαστίου μας πληρώνουν για την καθαριότητα από τις μεγαλύτερες δαπάνες ανα τόνο απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο. Να σημειώσω, επειδή πολύς λόγγος γίνεται για την ανακύκλωση, πως στο Δήμο μας ανακυκλώνουμε περίπου 10% των συνολικών απορριμμάτων μας. Πολύ κάτω από τον εθνικό σχεδιασμό, πράγμα που αποκρύπτεται στον απολογισμό τον οποίο διανέμει η απερχόμενη Δημοτική παράταξη.

Τι έχει υλοποιηθεί από αυτόν τον σχεδιασμό που εκπονήσαμε το 2016?? Έχει δει κάποια αλλαγή ο κάτοικος του προαστίου μας? Εύλογο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο δημότης με την ψήφο του. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Για το επίπεδο καθαριότητας δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, ούτε τα υλικά μέσα. Φταίει πως δεν υπάρχει ηγεσία, όπως σε όλα τα θέματα του Δήμου μας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Όπως λέει και ο Ρίκ Πιτίνο πρέπει να γυρίσουμε στα βασικά (fundamentals) της Αυτοδιοίκησης. Αρκετά χάσαμε την μπάλα.

  1. Να μαζεύουμε τα σκουπίδια, να έχουμε καθαρούς και καλοφωτισμένους δρόμους με μείωση του κόστους των ανταποδοτικών. Είναι εφικτό και το ξέρουμε. Το ξέρει και η απερχόμενη Διοίκηση , αλλά δεν το κάνει.
  2. Οι δρόμοι του προαστίου μας να είναι χωρίς λακκούβες , με περιποιημένα πεζοδρόμια.
  3. Οι κοινόχρηστοι χώροι και το πράσινο ναι είναι περιποιημένα και νοικοκυρεμένα.
  4. Οι διοικητικές υπηρεσίες, οι δομές πρόνοιας και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί να εξυπηρετούν γρήγορα και αποτελεσματικά τον κάτοικο.
  5. Πρέπει να φροντίσουμε τις κτιριακές υποδομές του Δήμου, τους αθλητικούς χώρους, τα σχολεία.

Αυτά είναι τα βασικά. Αυτά πρέπει να φροντίσουμε ώστε να είναι αντάξια ενός ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις