Ικανή και έτοιμη για την αλλαγή στο Παλαιό Ψυχικό

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ικανή και έτοιμη για την αλλαγή στο Παλαιό Ψυχικό

 

Μαρία-Αλεξάνδρα (Μάρλη) Μαλάμη

Υποψήφια Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας  Παλαιού Ψυχικού,

με το συνδυασμό “ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ”

και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Γαλάνη

malamimarly@gmail.com

 

 

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Παλαιό Ψυχικό αποτελώντας την 4η γενιά κατοίκων της περιοχής.

Είμαι 29 ετών και αποφοίτησα το 2011 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων με ειδίκευση στο «Ουσιαστικό και Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο» και στην «Εγκληματολογία» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Ποινικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Νομικής.

Από το 2013 εργάζομαι ως δικηγόρος, ενώ από το 2014 διατηρώ το δικό μου δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, διδάσκω ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας μαθήματα ποινικού αντικειμένου καθώς και νομικά μαθήματα στα Ιδιωτικό Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου. Μεταξύ άλλων, αρθρογραφώ στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Crime Times» του  Κέντρου Έρευνας και Μελέτης του Εγκλήματος. Μιλάω αγγλικά και γερμανικά.

Σημαντικότερο όμως όλων, υπήρξε το γεγονός ότι μόλις πριν 10 μήνες έγινα μητέρα. Θεωρώ ότι η κόρη μου αποτελεί τον λόγο, για τον οποίο πήρα την απόφαση να είμαι Υποψήφια Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας του  Παλαιού Ψυχικού. Κι αυτό γιατί η ανάγκη για αλλαγή, για καλύτερες συνθήκες, για ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα και για τη διεκδίκηση όλων όσων μας ανήκουν ως δημότες –και πλέον ανήκουν και σε εκείνη-, έγιναν κάτι παραπάνω από επιτακτικές.

Με την απόφασή μου, απαιτώ και διεκδικώ μία καλύτερη καθημερινότητα, απαιτώ και διεκδικώ να αλλάξουμε τόσο όλοι εμείς, όσο και το προάστιό μας, γιατί το Προάστιο είμαστε εμείς. Αν δεν υπάρξει μία εκ των έσω ανανέωση, μία ηθική μεταστροφή, μία εκ βάθρων αλλαγή, θα εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, αλλά μεταξύ μονόφθαλμων.

Στο παρελθόν θα μου ήταν πολύ λιγότερο ενδιαφέρουσα η ιδέα της ενασχόλησης με τον χώρο της πολιτικής ή πιο κομψά ειπωμένο «με τα κοινά», όμως σήμερα καταλαβαίνω ότι το να μένεις παρατηρητής, σε κρατά μεν απρόσβλητο από κάθε λογής ενοχλήσεις, αλλά δεν προχωράς παρακάτω. Το στοίχημα είναι η ενασχόληση, να καταφέρεις να δώσεις κάτι από τον εαυτό σου, να νιώσεις ότι προσφέρεις, ότι σε ενδιαφέρει και το τι γίνεται έξω από την πόρτα του σπιτιού σου γιατί καλώς ή κακώς δεν ζούμε, ούτε μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε μία γυάλα. Ούτε και θα έπρεπε φυσικά.

Στο προάστιό μας υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα πολλά. Δεν υπάρχουν κατάλληλα πεζοδρόμια, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν κυκλοφορούν μικρά παιδιά, παιδικά καρότσια, άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα τρίτης ηλικίας.  Δεν υπάρχει ασφάλεια και όλοι νιώθουμε το επόμενο εν δυνάμει θύμα. Δεν υπάρχουν παροχές και υποδομές (π.χ. πιστοποιημένες παιδικές χαρές, κατάλληλοι δρόμοι, προσήκουσα οδηγική συμπεριφορά) – πόσο μάλλον αντάξιες αυτών που πληρώνουμε. Εν ολίγοις, δεν υπάρχουν όλα όσα θα μπορούσαμε και αξίζουμε να έχουμε.

Ο Δημήτρης Γαλάνης, το «Προάστιο Πρότυπο» και όλη η ομάδα που το στελεχώνει, είναι ικανοί και έτοιμοι να φέρουν την αλλαγή. Άλλωστε, αν δεν πίστευα στον Δημήτρη Γαλάνη, δεν θα έπαιρνα την απόφαση να είμαι υποψήφια.

Όσο για μένα, αν εκλεγώ, μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κάνω σωστά την δουλειά μου.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις