Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς

Γράφει ο Μπάμπης Μπονάτσος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού με το συνδυασμό “ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ”

 

 

 

 

Αγαπητοί φίλοι, με αφορμή και τις Άγιες Μέρες που διανύουμε μέχρι και την Ανάσταση του Θεανθρώπου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες προσωπικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις συνδημοτών μας σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν ή καλύτερα που θα έπρεπε να διαδραματίζουν ορισμένοι από τους ιερείς των ενοριών του Δήμου μας, κυρίως από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς. Είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών μας, σέβεται και επικροτεί τον θεσμικό ρόλο της Εκκλησίας μας, σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, η οποία διαχρονικά και μέσα από πολλές δράσεις στήριξε, στηρίζει και θα εξακολουθεί να στηρίζει πολλούς συνανθρώπους μας οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους. Ορθώς και στα πλαίσια της αγαστής και συνεχούς συνεργασίας με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Δήμου μας και της αναγνώρισης του θεάρεστου έργου των εκπροσώπων της, η Δημοτική Αρχή, όπως επιβάλλεται, τους τιμά όπως και όποτε μπορεί, προσκαλώντας τους σε διάφορες εκδηλώσεις που άπτονται του ενδιαφέροντος των Δημοτών μας. Είναι επίσης ανεκτό στα πλαίσια της κοινωνικής αβροφροσύνης και όχι μόνο, να ακούγονται από πλευράς ιερέων αρκετές φορές καθ’ υπερβολήν θετικά σχόλια προς την Δημοτική Αρχή και την κεφαλή της, για την συνεργασία τους με τους Ιερούς Ναούς του Δήμου μας.

Αυτή όμως η αμφίδρομη σχέση αλληλοϋποστήριξης δεν νομιμοποιεί τη στάση συγκεκριμένων εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου, οι οποίοι αντί να πρεσβεύουν τη Θεία φώτιση για το δίκαιο και το σωστό, προσωποποιούν τα εγκωμιαστικά σχόλιά τους τονίζοντας λ.χ. «Πόσο καλός χριστιανός είναι ο νυν Δήμαρχος» ή «Πόσο συνεργάσιμη είναι η τωρινή Δημοτική Αρχή που συμπαραστέκεται διαρκώς στους πνευματικούς ταγούς και ενορίτες του Δήμου».

Δεν είναι στις προθέσεις μου να αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα ιερέων και από τις τρεις ενορίες του Δήμου μας, οι οποίοι -ακόμα και εντός της Πεντηκοστής – με κάθε ευκαιρία εξαίρουν την απερχόμενη Δημοτική Αρχή (είμαι σίγουρος πως ο νοών νοείτω….).  Άλλωστε όλοι μας έχουμε παρευρεθεί το τελευταίο διάστημα σε Κυριακάτικες Λειτουργίες και άλλες θρησκευτικές τελετές στον Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας όπως και στις άλλες εκκλησίες του Δήμου μας.

Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και όλοι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα λεγόμενα και τις πράξεις μας. Προσωπικά εγώ αλλά  και ο Συνδυασμός μας πιστεύει πως όποιος και αν εκλεγεί, επιβάλλεται να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το τόσο σημαντικό και κοινωφελές εκκλησιαστικό έργο των ενοριών μας, όχι μόνο οικονομικά αλλά με δημιουργία και εντατικοποίηση περισσότερων κοινωνικών δράσεων, ενώ παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο»!!!!

Βεβαίως, όλοι δικαιούνται να έχουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις και εκτιμήσεις,  θα πρέπει όμως -πόσο μάλλον οι Άγιοι Πατέρες- να τηρούν τις βασικές αρχές της δεοντολογίας, του σεβασμού  και των ίσων αποστάσεων, τόσο ενώπιον όλων των πολιτικών που θα διεκδικήσουν τα δημοτικά αξιώματα όσο και απέναντι των δημοτών-ενοριτών που έχουν τις δικές τους απόψεις και θέσεις για τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου μας, παρευρίσκονται τις Κυριακές στις Θείες Λειτουργίες και αποτελούν το ποίμνιο που αναζητά την πνευματική και όχι την πολιτική άμεση ή έμμεση καθοδήγηση από τους εκπροσώπους του Θεού.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά θα πρέπει    να είναι η τιμιότητα, η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία τους. Με δεδομένη την τιμιότητα όλων των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία, η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα θα πρέπει να είναι ο οδηγός για όλους μας. Οι πολίτες να γνωρίζουν πως τα χρήματά τους, που έχουν γεμίσει το Δημοτικό Ταμείο, χρησιμοποιούνται αφενώς για έργα και υπηρεσίες που αποκλειστικό στόχο και σκοπό έχουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και της καθημερινότητάς τους και αφετέρου σε δράσεις που αποσκοπούν στην προστασία και ενίσχυση των υφιστάμενων κοινωνικών δομών. Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο πραγματικός αγώνας για την υλοποίηση των ανωτέρω στόχων ξεκινά και δεν τελειώνει την ημέρα των εκλογών!

Ένα είναι σίγουρο, πως οι Δημότες μας έχουν τη γνώση και την ικανότητα να αξιολογήσουν ( θετικά ή αρνητικά ) τον κάθε υποψήφιο Αιρετό για το έργο του και την αξιοπιστία του, όπως επίσης διαθέτουν και μνήμη αναφορικά με παρελθούσες προεκλογικές μεγαλοστομίες και υποσχέσεις. Είναι λοιπόν αυτονόητο πως θα πρέπει να εκλείψει η οποιαδήποτε μορφή χειραγώγησης και «υποδείξεων»  εκ μέρους συγκεκριμένων εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου των ενοριών μας.

Αγαπητοί φίλοι, εύχομαι το Άγιο Φως της Αναστάσεως του Χριστού μας  να φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας με χαμόγελα, αισιοδοξία και ελπίδα για Ανάσταση συνειδήσεων. Οι μέρες αυτές να μας δίνουν φώτιση και να διώχνουν όσο μπορούν, τα σκοτάδια της καθημερινότητάς μας.  Ας κοιτάζουμε γύρω μας με αγάπη και μπροστά με όραμα και προοπτική!

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις