Από εδώ και πέρα μόνο η ποιότητα «θα μετράει» στη Χώρα.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Από εδώ και πέρα μόνο η ποιότητα «θα μετράει» στη Χώρα.

Ζούμε σε έναν από τους ομορφότερους Δήμους της Αττικής και τολμώ να πω κι ολόκληρης της χώρας. Κι όμως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Έχουμε μάθει να επαναπαυόμαστε και να συμβιβαζόμαστε με τη μετριότητα, να δεχόμαστε αυτό που μας δίνουν είτε αυτό είναι υπηρεσία, είτε είναι δικαιολογία, είτε είναι πληροφόρηση. Η αδιαφορία και η αδράνεια οδηγούν σε ένα μέλλον αβέβαιο και μάλλον σε ένα περιβάλλον λιγότερο όμορφο.

Και θα μου πείτε, τι προτείνεις, να γίνουμε όλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για να είμαστε ενεργοί πολίτες; Αστείο πράγμα. Ήρθε νομίζω η ώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε λίγο παραπάνω με τις επιλογές και με τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγουμε την ψήφο μας. Δεν αρκεί να ασχολείσαι χρόνια με την αυτοδιοίκηση και να δηλώνεις πολιτικός. Δεν είναι η πολιτική καριέρα ενός Δημάρχου που εξασφαλίζει στους δημότες ποιότητα στις υπηρεσίες και στην καθημερινότητα τους. Χρειάζεται φρέσκες ιδέες, χρειάζεται ομάδα ανθρώπων με ικανότητες και ενθουσιασμό, και κυρίως όρεξη για δουλειά.

Η καθημερινότητα του δημότη, το που θα παρκάρει, το αν το περιβάλλον που ζει είναι καθαρό και περιποιημένο, το αν νιώθει ασφαλής αυτός και η οικογένεια του, μέσα στο σπίτι του και στη γειτονιά του, το πόσο τσιμέντο και πόσο πράσινο έχει το προάστιο του, το αν νιώθει το Δήμαρχο κοντά του στα δύσκολα και όχι μόνο στις εκδηλώσεις, αυτά όλα δεν είναι θέματα πολιτικής.

Είναι θέματα Θέλησης, Ικανοτήτων και Αποτελεσματικής Διαχείρισης. Η εμπλοκή με τα κοινά και συγκεκριμένα η καθημερινότητα των δημοτών αφορά επίλυση προβλημάτων, και δε μπορεί να είναι καριέρα. Δεν μπορείς να είσαι το ίδιο αποτελεσματικός με έναν τεχνοκράτη, με έναν επαγγελματία που θα έρθει θα δώσει λύσεις, θα τις εφαρμόσει, θα προσφέρει όσο έχει να προσφέρει και μετά θα επιστρέψει στο επάγγελμά του. Όταν κάθεσαι με τα χρόνια, με τις δεκαετίες και επιδιώκεις ξανά και ξανά, τότε μάλλον θα έρθει η στιγμή που θα κάνεις έκπτωση σε αυτό που έχεις και ίσως να μπορούσες να προσφέρεις, γιατί θα υπερτερήσει το ίδιον συμφέρον, το συμφέρον της καρέκλας.

Μετά λοιπόν από πέντε χρόνια εμπειρίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, φοβάμαι ότι 60% είναι οι τσακωμοί που κάνουμε είτε στις Συνεδριάσεις, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε στα καφενεία είτε όπου αλλού θέλετε, και 40% είναι η δουλειά που κάνουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας. Η συνέχεια μετά το Πάσχα.

Το Άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές μας με καλοσύνη και αγάπη!

Θερμές ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

 Αλίκη Γκιζελή – Παπαθεοδωροπούλου

 Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού

 Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού, με το Συνδυασμό

«Προάστιο Πρότυπο», Υποψήφιος Δήμαρχος – Δημήτρης Γαλάνης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις