ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ !

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία υπέροχη είδηση για το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης, έστω και αν βρισκόμαστε « επί του πιεστηρίου » για την έκδοση της εφημερίδας, μας γέμισε με τόση χαρά και υπερηφάνια που δεν θα μπορούσαμε να μην την μοιραστούμε μαζί σας!

Συγκεκριμένα η ομάδα NewGen Motors από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους τελικούς του Land Rover 4×4 in Schools που διεξήχθησαν στο Κόβεντρι της Αγγλίας, το βράδυ της Δευτέρας.

Σε αυτόν τον διεθνή σχολικό διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες μαθητών Γυμνασίου/Λυκείου από 3 έως 6 μέλη με σκοπό να δημιουργήσουν ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα (4×4) σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς που δίνονται από τους διοργανωτές.

Πρωταθλήτρια η ελληνική NewGen Motors από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης

Το όχημα έπρεπε να έχει δυνατότητες παρόμοιες με αυτές ενός πραγματικού 4×4, να μπορεί να κατευθυνθεί εξ αποστάσεως και να διασχίσει με επιτυχία μια «off road» δύσκολη πίστα αγώνων με πραγματικά εμπόδια !

Στον τελικό πέρασαν 22 ομάδες από 14 χώρες, ενώ οι μαθητές της νικητήριας ομάδας (ελληνική) κέρδισαν μία υποτροφία για μηχανολογικές σπουδές σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας. Μέρος του επάθλου τους ήταν και η επαφή με τους τεχνικούς διεύθυνσης της Land Rover, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τις θέσεις που τους προσφέρονται στο μέλλον!

Η ομάδα της NewGen Motors αποτελείται από τους Βασίλη Μεσημέρη (αρχηγός), Ερμή Μαρίνη (μηχανικός σχεδίασης), Άννα Καραμαλίκη (υπεύθυνη μάρκετινγκ), Στέφανο Καγιουλή (υπεύθυνο περιπτέρου), Τζωρτζίνα Σοφιανού (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) και Γιώργο Τσάμη (υπεύθυνο εξοπλισμού και ανάπτυξης).

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα Vincera από την Μαλαισία και την τρίτη η Xtreme-K από την Πορτογαλία.

Ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Ματζάκος,  τόνισε πως «τα παιδιά με καύσιμο στο αυτοκίνητο τους τα όνειρα τους ξεπέρασαν τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως Γερμανούς, Αμερικανούς, Σλοβάκους, Κινέζους και τερμάτισαν επιβεβαιώνοντας οτι όταν υπάρχει θέληση, συστηματική δουλειά και μεράκι φτάνουν στο ακατόρθωτο».

Φυσικά σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτή έπαιξε η στήριξη των γονιών τους, η καθοδήγηση των καθηγητών τους και η ύπαρξη χορηγών ενώ έγινε γνωστή στον διεθνή χώρο η σημασία και η γνώση που παρέχουν τα ελληνικά δημόσια σχολεία στους μαθητές.

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ !!!

Υ.Γ.  Θα επανέλθουμε στον θρίαμβό σας , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ !!!!

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις