Η Λαϊκή Αγορά έρχεται  στην Κωστή Παλαμά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η Λαϊκή Αγορά έρχεται  στην Κωστή Παλαμά

 Του Νίκου Μενεμενόγλου

Καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες πλησιάζουν, το θέμα της λαϊκής αγοράς στο Νέο Ψυχικό επανέρχεται,  αφού οι παραγωγοί της δεν θέλουν να μετακινηθούν στην οδό Καλαβρύτων όπως όριζε μέχρι πρότινος η σχετική απόφαση του Δήμου Νέου Ψυχικού που είχε ληφθεί από το έτος 2010 (152/7-7-2010).

Και λέμε μέχρι πρότινος γιατί η απόφαση άλλαξε -και όχι προς το καλύτερο, κατά τη γνώμη του γράφοντος,  για τον Δήμο αλλά και τους κατοίκους της οδού Κωστή Παλαμά που θα πρέπει να συνηθίσουν σε μια νέα… καλοκαιρινή πραγματικότητα. Για την ιστορία λοιπόν να θυμίσουμε ότι στις 23 Μαρτίου του περασμένου έτους,  η διεύθυνση Λαϊκών αγορών αποφάσισε χωρίς καμία προειδοποίηση, να μεταφέρει την δραστηριότητα της στην οδό Παλαμά (4512/23-3-2018) από την οδό Καλαβρύτων. Η αιτιολογία, ήταν η ελάχιστη προσέλευση κόσμου τους καλοκαιρινούς μήνες. Ήθελαν σε πιο κεντρικό σημείο της Κοινότητας Νέου Ψυχικού.  Τότε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού αντέδρασε και προσέβαλε αυτήν την απόφαση καταφέρνοντας την αναστολή της(160/12-7-2017 ).

Αυτήν την φορά όμως και σχεδόν δέκα μήνες αργότερα, η Ομοσπονδία λαϊκών αγορών, χρησιμοποιώντας το «προεκλογικό χαρτί», πίεσαν  την Περιφέρεια και κατάφεραν την άρση της αναστολής της απόφασης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, που απέρριπτε  την μεταφορά και έτσι από 1η Ιουνίου η λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί στην οδό Κ. Παλαμά και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 3 Ιουνίου. Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας  η λαϊκή αγορά της Παλαμά, θα απλώνεται μέχρι την οδό Θεμιστοκλέους και θα μείνει εκεί έως την 31 Αυγούστου. Μερί την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη για δράση από πλευράς του Δήμου να αλλάξει η απόφαση της Περιφέρειας και σύμφωνα με πληροφορίες μας ούτε και θα υπάρξει.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις