Ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιοςστον Αγ. Γεώργιο Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκη

Ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος

στον Αγ. Γεώργιο Νέου Ψυχικού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Νέου Ψυχικού την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. θα τελέσει την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

Ο Σεβασμιώτατος διακόνησε από το έτος 2012 έως σήμερα ως βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στην περιφέρεια του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Στις 20 Μαρτίου 2019 εκλέχτηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας και στις επόμενες ημέρες θα γίνει η ενθρόνισή του στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου Γλυφάδας. Με αυτή λοιπόν την ευκαιρία θα βρεθεί κοντά μας για να μας αποχαιρετίσει.

Ας δώσουμε όλοι το παρόν γιατί αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Αντώνιος τα επτά χρόνια που ήταν συνεργάτης μας υπήρξε πραγματικός πατέρας, αφιλάργυρος, φιλακόλουθος, ακούραστος κήρυκας του Ευαγγελίου, πρώτος συμμετείχε στις δραστηριότητες των Ενοριών του Δήμου μας, στις επισκέψεις στα Νοσοκομεία, στις εορταστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις, έδειχνε πάντα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του και εξεδήλωνε τον έπαινο και την συμπαράστασή του για τα έργα εξωραϊσμού στον Αγ. Γεώργιο αλλά και στην Αγ. Σοφία. Πολλές ήταν οι φορές που παρά τα αυξημένα καθήκοντά του στην Ιερά Σύνοδο θυμόταν τους αδελφούς μας που είχαν κάποια ανάγκη ή βρίσκονταν στο κρεββάτι του πόνου. Αθόρυβο αλλά συνεχές το ενδιαφέρον του για τα παιδιά του Ιερού και των Αναλογίων των Ναών μας και άλλα πολλά τα οποία γνωρίζει ο αγαθός Θεός!

Ο κ. Αντώνιος έχει ένα ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα. Φοίτησε στο Α᾿ Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών και στην συνέχεια έλαβε τα πτυχία της Νομικής, της Θεολογικής και του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έγινε μοναχός στην Ιερά Μονή Ασωμάτων – Πετράκη Αθηνών, όπου εγκαταβίωσε επί 30 συνολικά έτη, τα 25 εκ των οποίων διετέλεσε Ηγουμενοσύμβουλος. Επί 4 έτη εγκατεβίωσε στις Ιερές Μονές Ξηροποτάμου και Μεγίστης Λαύρας στο Αγιον Όρος. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος Σαλώνων την 10ην Μαρτίου 2012 από τον Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμο.

Υπηρέτησε ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου. Από το 1988 υπηρετεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής από την 1ην Απριλίου 2011. Κατά την διάρκεια της θητείας του συνετέλεσε στην ανόρθωση των οικονομικών της Εκκλησίας, στην κατασκευή αρκετών κτηρίων και στην ριζική ανακαίνιση του Συνοδικού Μεγάρου. Έχει συγγράψει άρθρα και επιστημονικές μελέτες.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις