Σχόλια 5 Απριλίου 2019

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχόλια 5 Απριλίου 2019

 

 

 

 

Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

 

 

 

 

 

Γεια σας και πάλι. Αυτή τη φορά, τυπικά τουλάχιστον, μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών και στο Δήμο μας. Οι άλλοι Δήμοι; Α, καλά αυτοί προηγούνται μήνα και πλέον.

Εμείς γιατί αργήσαμε;  Γιατί οι δικοί μας υποψήφιοι τράβηξαν σε μάκρος τις παρασκηνιακές συνεννοήσεις, κι έτσι ίσα που προλαβαίνουν για ένα δίμηνο, αξιοπρεπές άνοιγμα των εκλογικών κέντρων τους. Θα ανοίξουν όλοι; Όχι, δεν έχω πληροφορίες επί του θέματος… έτσι ρωτάω, γιατί κάποιοι, ως μαθαίνω, δε στέριωσαν ακόμα πουθενά. Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι έχουν γίνει! –Όχι ότι ανησυχούμε, αυτά δα έλειπε!

Τέλος πάντων, οι εκλογές είναι εδώ –με το δικό τους άρωμα και τα δικά τους παιχνίδια. -Θα υπάρξουν παιχνίδια; -Εσείς τι λέτε; Μεταξύ μας, πάντα υπάρχουν… από απλά μέχρι σύνθετα, από ανόητα μέχρι ιδιαίτερα –εξ ου και οι συνεργασίες!

Λοιπόν, στις συνεργασίες είχαμε μείνει, στο προηγούμενο φύλλο και στη δυναμική και τις προοπτικές των συνδυασμών.  Και τι μάθαμε; Α, ότι στη μία των περιπτώσεων οι συντοπίτες των συνεργαζόμενων είναι πυρ και μανία με την κατάσταση και τα σχόλια δίνουν και παίρνουν και οι πάντες τα ‘χουν με τον αρχηγό –που ως αποδεικνύεται, ενδιαφέρθηκε αποκλειστικά και μόνο να ενισχύσει τις δικές του πιθανότητες εκλογής αδιαφορώντας για τους ανθρώπους του!

Δεν τους αδικώ, βλέπετε αντλούν ψήφους από την ίδια πηγή και -εν προκειμένω, ποιος περισσεύει και ποιος θα εκλεγεί!

Τα σημεία των εκλογών!

Όπου με τον όρο προσδιορίζονται όλες εκείνες οι ιδιαίτερες παράμετροι που κάποιοι θεωρούν ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του νικητή. Για παράδειγμα η… πρώτη Κυριακή!

Το απόλυτο όνειρο –ενός γρήγορου γύρου με θετικό πρόσημο, για ένα νικητή και απόλυτη αυτοδυναμία! Στη σκέψη του λειώνουν και σβήνουν στενάζοντας αυτοδιοικητικοί κι αυτοδιοικητικοί!

Γίνεται; Αμέ! Στα όνειρά τους! Ή στις περιπτώσεις επιτυχημένων Δημοτικών Αρχών –που έγραψαν ιστορία στη διαχείριση της καθημερινότητας και στην υλοποίηση οραμάτων.

Τότε, γιατί μας ζαλίζουν; Μα, για να το πιστέψουμε! –γιατί άμα το πιστέψουμε, μπορεί και να τους προσφέρουμε!

Έτσι λειτουργούν αυτοί, χειραγωγώντας την κοινή γνώμη. Δεν είδατε τα κανάλια της τηλεόρασης τι κόπο καταβάλλουν για να μας καθοδηγήσουν στο επιθυμητό, για αυτά αποτέλεσμα, και μάλιστα σε χρόνο άγνωστο;  -πριν καν καθοριστούν οι εθνικές εκλογές;

Έτσι κι εδώ. Και βέβαια ποιος δε θέλει την πρώτη Κυριακή; Όλοι, αλλά η «Συμμαχία Πολιτών» η παράταξη του Παντελή Ξυριδάκη δηλαδή, καίγεται διπλά και πονάει πολύ για μια γρήγορη και χωρίς επανάληψη εκλογική νίκη. Γιατί; Απλά γιατί η δεύτερη Κυριακή μπορεί να αποδειχθεί σκέτος εφιάλτης, καθότι κρύβει κάτι ανατροπές… μα κάτι ανατροπές ανεπανάληπτες!

Αφήστε που οι συγκεκριμένες συνεργασίες, που έχει κάνει,  λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο την πρώτη Κυριακή –έτσι είναι αυτές. Τη δεύτερη λειτουργούν κι αποδίδουν οι άλλες. Ποιες; Αυτές που η διοικούσα παράταξη δεν μπόρεσε να κλείσει, γιατί δεν υπάρχει κανείς διατεθειμένος να τη βοηθήσει να ξαναβγεί. Το αντίθετο θα λέγαμε…

Οι ηλικίες, τώρα,  θα είναι μια ακόμα ιδιαίτερη παράμετρος στο εκλογικό παιχνίδι. Όπου οι «έμπειροι και ταλαιπωρημένοι» θα ταχθούν απέναντι από τους «νέους κι άφθαρτους» και θα πολεμήσουν λυσσαλέα για την προοπτική μιας ακόμα τετραετίας διοίκησης –έστω κι αν θα είναι η τελευταία τους!

Ακριβώς, δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους Δήμους, αλλά στο δικό μας δύσκολα οι αιρετοί αποδέχονται ότι έφθασε η ώρα της αποχώρησης∙ εξ ου κι ότι χρόνια δε μετρούν και συνεχίζουν ακάθεκτοι τη διεκδικητική  πορεία τους.

Κι έτσι βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο αιρετών που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν προγράμματα κι οράματα ούτε στα πρώτα –ηντα, ούτε στα δεύτερα, κι ευελπιστούν κλειδώνοντας τα τρίτα να τα κάνουν πράξη!

Κάπως έτσι πάει κι έτσι έφθασε παράταξη, όνομα και μη χωριό –που λέμε, να έχει πάνω από τους μισούς μέχρι τώρα εκλεγμένους κοντά στα τρίτα –ηντα! Σε κάποιες των περιπτώσεων, μάλιστα, τα μέλη της ευδοκίμως έκλεισαν τις από το νόμο απαιτούμενες δεκαετίες συνταξιοδότησης!

Και το «έργο» επίσης, πολύ θα παίξει προεκλογικά. Ποιο έργο; -θα ρωτήσετε και με το δίκιο σας, αφού η εννιαετής διοίκηση της «Συμμαχίας Πολιτών» πλην των ομβρίων Ψυχικού, άλλο έργο πίσω της δεν άφησε!

Αφήνει, βέβαια, ως απερχόμενη, συντηρήσεις ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η πόλη και οι δομές της, αλλά έργο δεν το λες με τίποτα. Αφήνει και μια πληθώρα μελετών –που πλειστάκις επικαιροποιήθηκαν, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Αφήνει, επίσης, πίσω της συντρίμμια καθώς έχασε τους δυο μοναδικούς ελεύθερους χώρους στο Νέο Ψυχικό (στα Ο.Τ.16 και Ο.Τ.15) που θα αποτελούσαν -ενωμένοι με τον ενδιάμεσο δρόμο, ένα εξαιρετικό πάρκο. Και το ανακοίνωσε στα γρήγορα  σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο κι εξίσου γρήγορα το ξέχασε και το ξεπέρασε!

Κι αφήνει –έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, και το ξενοδοχείο στην καρδιά του Ψυχικού! Που δεν παίζει ρόλο αν κλείσει σήμερα, αύριο σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο. Εκείνο που  μετράει είναι το ότι έγινε! Και δη σε μια πόλη που είχαν  υποσχεθεί να περιφρουρήσουν την οικιστική της φυσιογνωμία…! Τςςςςς μεγάλα λόγια!

Και βέβαια, όλα αυτά κι άλλα πολλά ακόμα –και δη όσα μας λείπονται- εμείς τα κάνουμε σούμα κι όχι μόνο δε βλέπουμε έργο, αλλά ούτε προοπτική αν συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς…

Τώρα, τα βλέπει και η Δημοτική Αρχή, εξυπακούεται από τη δική της οπτική γωνία, κι όχι μόνο βλέπει έργο αλλά… το καταθαυμάζει κιόλας! Κι όχι μόνο το καταθαυμάζει, αλλά και το προστατεύει καθώς δηλώνει ότι θα βρεθεί απέναντι σε όσους «ανοίξουν την πόρτα σε συκοφαντίες και λαϊκισμό»! Καλά, δεν παίζεται με τίποτα η Δημοτική Αρχή, η ελεύθερη μετάφραση της πολιτικής κριτικής σε συκοφαντία και λαϊκισμό μας ξεπερνάει! Κάτι ειπώθηκε, επίσης, ως μάθαμε, για μαθητευόμενους μάγους, αλλά αυτό επιλέγουμε να ξεπεράσουμε εμείς! –αρκετά μας μπέρδεψαν!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις