Ρέμα Φιλοθέης: ο κίνδυνος από μολύνσεις κουνουπιών

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ρέμα Φιλοθέης: ο κίνδυνος από μολύνσεις κουνουπιών

Του Ανδρέα Κόμη

Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου

Με το συνδυασμό: 

Προάστιο Πρότυπο

 

 

Ενημερώθηκα από Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής πως ξεκίνησαν από τις 7 Μαρτίου 2019 ψεκασμοί σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (υδροβιότοποι, φυσικά συστήματα) και σε περιοχές – εστίες περιαστικά όλων των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η ίδια για ακόμη μία χρονιά, «…. με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών νοσημάτων μέσω κουνουπιών – διαβιβαστών σε όλη την επικράτεια. Μέχρι τέλος Μαρτίου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος εφαρμογών σε όλους τους Δήμους ενώ σε κάποιους θα έχουν προχωρήσει στο δεύτερο κύκλο εφαρμογών».

Στο  Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, εντονότατο είναι το πρόβλημα τα τελευταία 4-5 χρόνια στο Ρέμα Φιλοθέης ( Ποδονίφτης ) παρά τις  ενέργειες κυρίως της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία βεβαίως με τους αρμοδίους φορείς του Δήμου μας.  Τον τελευταίο χρόνο, λόγω και της έντονης παρουσίας του κουνουπιού «Τίγρης », υπεύθυνου της μεταφοράς του Ιού του Δυτικού Νείλου, πολλοί κάτοικοι της περιοχής  αλλά και επισκέπτες υπέφεραν από σοβαρές μολύνσεις λόγω τσιμπημάτων από κουνούπια.

Δυστυχώς και φέτος, αρχής γενομένης από το χειμώνα, η κατάσταση προμηνύεται η ίδια και ίσως και χειρότερη αν κρίνουμε από τα τελευταία χρόνια!

Η καθημερινότητά μας είναι ήδη προβληματική και επικίνδυνη σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορούμε λ.χ. μικροί και μεγάλοι, να βγούμε στο μπαλκόνι μας και στις αυλές μας, να κάνουμε έναν περίπατο, να επισκεφτούμε τον κινηματογράφο της Φιλοθέης, χωρίς προηγουμένως να έχουμε γεμίσει το σώμα μας με αντικουνουπικά σκευάσματα ! Οι μολύνσεις αυτές μπορούν να επιφέρουν σοβαρά προβλήματα υγείας σε όλες τις ηλικίες, ενώ παράλληλα οι δημότες και όχι μόνο, δεν μπορούμε να χαρούμε καμία δραστηριότητα σε αυτό το κατά τα άλλα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον. Γνωρίζουμε ότι από τις αρχές Μαϊου, κυρίως λόγω αυξημένων θερμοκρασιών, το πρόβλημα γίνεται  εντονότερο. Τα προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος μας ακολούθησε, όπως υποστηρίζει, τις τυπικές και νομότυπες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος όπως τον έλεγχο και καθαρισμό των  φρεατίων του Δήμου, την προνυμφοκτονία σε χώρους πρασίνου (παιδικές χαρές, σιντριβάνια, πλατείες κ.α ).  σε συνδυασμό με την ενημέρωση των δημοτών.

Όμως το πρόβλημα, που σε μικρότερο ίσως βαθμό ταλαιπωρεί και τις άλλες δύο Κοινότητες, παραμένει! Θα πρέπει ο Δήμος να γίνει πιο αποτελεσματικός π.χ. οι προνυμφοκτονίες και οι καθαρισμοί των εστιών μόλυνσης να ξεκινούν πολύ πιο νωρίς, να χρησιμοποιηθούν πολύ πιο δραστικά φάρμακα από τα συνηθισμένα. κ.λ.π., γιατί οι κάτοικοι για μια ακόμα χρονιά έχουν ήδη αρχίσει να υποφέρουν….

Εφ’ όσον, παρά τα μέτρα τα οποία παίρνονται το πρόβλημα υπάρχει, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και σίγουρα παίρνοντας διαφορετικά, περισσότερο δραστικά μέτρα.

Ζούμε σε έναν δήμο με αξεπέραστη φυσική ομορφιά. Θέλουμε μόνο το καλύτερο γιατί δεν συμβιβαζόμαστε πια με το μέτριο.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις